Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложение: каталог щикове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За щиковете

:fire: Ето един стар щик от 17 в., който за доказателство, че е участвал в сражение има дупката от куршум, която се вижда много добре :1087:
    Attached Files
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Я ако обичате хора погледнете и си кажете мнението - нещо такова ли трябва да бъде? Подходяща ли е концепцията, подходящо ли е оформлението, има ли излишна информация, трябва ли да се даде някаква друга информация... Това е само мнооого ранен проект /и не обръщайте внимание на банерите!/

И - да, знам, че се казва "кратък" :lol:
      На нож!

Comment

Общо взето да, на мен поне ми харесва в такова оформление, може би малко по-интересен дизайн и ще е супер. Разбира се, ще е добре и да намерим по-добър хостинг.

Comment

Между другото, вижте този сайт, в него има страшно много байонети и почти може да служи за определител до известна степен (е, друго са си дебелите книги). Ето линк:
          http://ebayonet.com/

Comment

Да, този го знам и ще послужи за инфо
            На нож!

Comment

Черновата на Капитана ми хареса.
              Обаче този сайт http://ebayonet.com/ направо си е грешен и непълен.
              Като за начало ви съвтевам да прегледате каталога на Жук-там много добре са описани основните образци хладно оръжие-т.е. щиковете
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Той сайта е на търговец който продава байонетите, така че е нормално да няма от всички образци за продан. Доколко е точен си нямам идея, защото не съм специалист.

Comment

За стария щик

Не видях на някой да направи впечатление железцето. И опит за датировка. :sm186:

Comment

За впечатление - направи ми впечатление... особено слдата от куршум, поне за мен го прави по-специален от другите такива... датировка... нямам идея
                    На нож!

Comment

Как да не ни е направило впечатление: такива неща са едно на стотици хиляди. Аз го помня това още от предишните форуми. Датировката обаче е трудно нещо - може би 18-и век, началото на 19-и?

Comment

Честно да ви кажа, аз се съмнявам този щик да е от 17 век.
                        Просто диаметърът на втулката ми изглежда подозрително малък.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За стария щик

:sm100: Гледах в една книга подобни австрийски щикове. Те бяха с такова заключване и от пушки били в производство около 18 в. Имаше много подобни от различни системи. Самия щик е с късо острие някъде около 25-30 см, а онези, като че ли бяха по-длъжки. Може и да е скъсен в последствие. Не мога да преценя. А дупката си я бива! :fire:

Comment

Аз едва ли ще мога да помогна с нещо повече, но колко е диаметърът на втулката? По него можем да гадаем на кои пушки би паснал.

Comment

ТВВ ме изпревари. Дай ни ТТ-даните на щика .По тях ще можем да се ориентираме откога е

Comment

:wall: Сега трябва да го намеря и да го меря! Ей че работа. :1087:

Comment

Working...
                                X