Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложение: каталог щикове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Няма определени цени. Въпрос на индивиндуален пазарлък. Щом ти харесва щика и можеш да платиш договорената сума - взимаш, докато не са те изпреварили...пак.

Comment

red777 написа
      На какви цени вървят тези Модел на М91 със стоманената кания,
      че ми предлагат 2 бр.
      Успееш ли да ги Докопаш на цена под 50 лева парчето- да знаеш, че си заслужава. Късмет! :tup:

valo написа
      Гръцки щикове М1903-14 за Манлихер-Шонауер - с кожена и с метална кания.
      Вало-да ти се повтарят тези гръчки и жабарски щикове? Предлагам ти замяна ако ти се повтарят. Ще ти дам това.Да знаеш, че е барабар с лопуса :nod:
      Attached Files
      Last edited by Parabellum; 30-06-2005, 02:01. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

kapitan написа
        Хахахаха какви глупости крилати, какви локуми, този го изкара, че е на Царот биберона :mhehe: :mhehe: Тези са били популярно сувенирче сред офицерите, виждал съм такива, ето го тука таковата на един приятел, за съжаление е потурчил канията:
        Днес в една атикварна видях едно от тези миниатюрни щикчета за Манлихер, барабар с канията и лопусчето. Искаха му 150 лева, ако някой силно желае да го притежава и не може без него да ме пита и ще му кажа антиквариата. Интересното беше, че канията беше боядисана в светло зелено. Уви, по острието личаха следи от подостряне. Някой знае ли нещо повече за тях, като например колко броя са били произведени? И въобще какво поредставляват всъщност: играчки за децата от двореца, начело със Симеончо (малко трудно ми е да го възприема като дете), или сувенирчета за офицерите? Къде са произвеждани?

Comment

За игления щик от Карканото

Цитат

[QUOTE=valo]Още щикове за Каркано:
          Иглен щик за кавалерийска карабина.

:nworthy: Драги Вальо,

:rock: Интересувам се от този игления щик за малкото Каркано. Какво му търсиш като пари, или нещо за размяна. Аз имам такъв, но е с износени зъбци и малко "виси". На този запазени ли са зъбците, или е като моя? Предварително благодаря!!! :nworthy:
          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Моля кажете що за чудо е това, дължина на острието 40 см,
            метална кания.
            Attached Files

Comment

Арисака.
              По-точно Японски нож-щик за Arisaka - M1897-Тип 30
              Last edited by ; 03-07-2005, 09:29.

Comment

Да това е щик за пушка система Арисака. Когато през 20-те години се налага да разоръжим армията на барон Врангел у нас, се сдобиваме с това оружие.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Колеги някои имали претстава как изглежда лопуса за шик ножа на Шаспо . Я даите едно кадро .

Comment

Да, моят е с лопус, доколкото не се лъжа - оригинален. Снимах го и тия дни ще пусна снимката, не е сложен за изработка. Твоята кания какъв тип е - с надлъжна кука за лопуса или с П-образна напречна халка? Моята е с кука. Разликата ще е в прореза на лопуса, ако го правиш.

Comment

Mauser написа
                      Да, моят е с лопус, доколкото не се лъжа - оригинален. Снимах го и тия дни ще пусна снимката, не е сложен за изработка. Твоята кания какъв тип е - с надлъжна кука за лопуса или с П-образна напречна халка? Моята е с кука. Разликата ще е в прореза на лопуса, ако го правиш.
                      Да и моят е с кука а такава с П-образна халка несам виждал до сега .

Comment

opalcenec написа
                        Колеги някои имали претстава как изглежда лопуса за шик ножа на Шаспо . Я даите едно кадро .
                        Първата снимка показва лопус за Шаспо и е от този сайт:

Втората показва лопус за Лебел 1886, който слагам по две причини: снимката е по-ясна и лопусът е много подобен.

Надявам се това да изясни нещата малко.
                        Attached Files
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                          Първата снимка показва лопус за Шаспо и е от този сайт:

http://www.intercom.net/user/hvsavage/france/france.htm

Втората показва лопус за Лебел 1886, който слагам по две причини: снимката е по-ясна и лопусът е много подобен.

Надявам се това да изясни нещата малко.
                          Благодаряти лопус за лебел 1886г. и аз имам и претполагах донякаде че този за шаспото е подобен . Те Франсетата са маи голями традиционалисти в това отношение .

Comment

Ето един търг от еВау, който е приключил съвсем наскоро:
                            http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...MEWA%3AIT&rd=1
                            Прилича на клементинците, които Вало ни показа, но има малка разлика: чирените са от кост или полимер и кръстачката е стоманена, а не бронзова. Аз нищо не разбирам, но дали е възможно някой да е взел подофицерски нож за Манлихер и след това да го е изтипосал по този начин, сменяйки чирените?

Comment

TVV написа
                              Ето един търг от еВау, който е приключил съвсем наскоро:
                              http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...MEWA%3AIT&rd=1
                              Прилича на клементинците, които Вало ни показа, но има малка разлика: чирените са от кост или полимер и кръстачката е стоманена, а не бронзова. Аз нищо не разбирам, но дали е възможно някой да е взел подофицерски нож за Манлихер и след това да го е изтипосал по този начин, сменяйки чирените?
                              Има прилика, но има и големи разлики. Те се състоят във формата на щита и в липсата на стилизирана лилия в короната. Преди време в един руски сайт разглеждахме с Митко подобен щик и той каза, че емблемата била на Карол....Нямам си представа кой е той, но явно е някой от австрийското кралско семейство.

Comment

Нямаха ли румънците една бройка крал Карол? /отдавна бракуван де, това е по стари стокови тефтери. В момента вече имат президенти май, не крале/
                                На нож!

Comment

Working...
                                X