Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Атентат в Бургас!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Лека им пръст на загиналите и дано Господ да помага на роднините!
    Не мога да се съглася. Сега точно не е моментът за такива експерименти, но аз лично съм минавал с нож (~15см) през проверка на софийското летище. С експериментална цел съм оставял почти празен сак под една седалка в чакалнята на Терминал 2. Излязох отвън и го гледах, пушейки цигара. Върнах се и си го взех. В сака имаше няколко тениски, но това само аз си го знаех.
    Не пробвай да го направиш в момента в който текат проверките за полета на Ел Ал. Също така не опитвай да се приближаваш твърде агресивно към коридора или да се смесваш с пътниците от кацащия полет когато си вече в стерилната зона. Безкрайно е нежелателно.

А след тая колосална издънка(как да му се не види американци, британци, кипърци и кой ли още не заловиха десетина такива в последните години и не допуснаха и една жертва) си е редно отговорните фактори в ДАНС и МВР, да бъдат "наградени" с Ордена на неизвадимия пръст(старо военно "отличие" в заповедта за присъждането на което пише - "Извади си най-накрая пръстите от носа и започвай да си гледаш работата....").
    Атентат явно не се предотвратява в последните 2-3 минути освен ако вече не си идентифицирал с 300 процента извършителя не си го открил по пътя към мястото на атентата и спотъра не е подал последните данни от балистичния компютър на снайпериста на последния да му остава да си донастрои мерника. Качествено разузнаване му е майката, а у нас точно то явно е липсвало. Това нещо се е гласило с месеци. Летището е било наблюдавано. На видеонаблюдението със сигурност са изниквали едни и същи лица, а вероятно и автомобили на които никой не е обърнал внимание, в района със сигурност са се въртели едни и същи или сходни лица. И пак никой не е обърнал внимание. Дългите коси на камикадзето със сигурност са били пускани с месеци, за да се затрудни идентификацията и тоя човек през това време е живял някъде. Или (още по-зле) службите са се занимавали с други неща, с които не им е работа да се занимават. Във всеки случай време е за метене по върховете!
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Абсолютно съгласен с горното мнение.

Убитият шофьор на автобус е българо-мохамеданин - Мустафа Кьосов на 36 год.
      Предполагаемият атентатор е бял, с caucasian features по-точно
      http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...na_letishte_v/

Разбира се, тези два факта, може и да не направят впечатление. Все пак човек вижда, това което иска да види, но е показателно как малцинствата бяха припознати от немалко хора и то като какво...
      Last edited by albireo; 19-07-2012, 13:30.
      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Нещо не ми е ясно от този взрив. Защо атентаторът си е оставил раницата в багажника и се е качил в автобуса. То при атентат със самоубиец той винаги се взривява сред тълпата и не се отделя от бомбата и я задейства лично той. Цялата тази версия, която се предоставя е според мен е неиздържана. Да не се окаже накрая, че въпросният младеж, който уж е задействал бомбата е някой непълнолетен фен на алкохолния туризъм(за това може да се съди по фалшивата книжка), който се е отцепил от основната група и се е качил на автобуса за безплатен превоз до Слънчев бряг, където върлуват обикновено.
        sigpic
        Si vis pacem, para bellum.

Comment

И на мен ми се стори това странно. Ако този човек е атентатора, след като е поставил бомбата в автобуса, защо му е било да се качва и да бъде взривен с другите като е можело да си сложи раницата при багажа преди да тръгне автобуса и да се дръпне на страни примерно, за да изпуши цигара или нещо такова. Много хора правят така и едва ли би направило особено впечатление на някой. Или ако в крайна сметка наистина е бил той, може би не е знаел какво носи и "някой" му е платил да остави тази раница в автобуса и да се повози до Слънчев бряг.

Comment

Бил е с фалишиви документи, което означава че е знаел за какво става въпрос.Като гледах записите от камерите - човек с дълга коса, безйболна шапка, голяма ръчна чанта и слъчеви очила, които не сваля при влизане на закрито, мотаещ се от известно време напред-назад в летището - ами не мога да се съглася че не буди подозрения.Нищо не е пречило да охраната да го спре и да го накара да си отвори багажа.Просто едва ли някои на летището е очаквал нещо подобно и тези зад камерите просто са си дремели...
            Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Докато ние блеем и се размятаме из медиите, кой бил виновен, НАТО взе нещата много насериозно.
              4 бойни кораба на НАТО – от Италия, Великобритания, Турция и Германия, акостираха във Варна.
              Посещението, което е при изключителни мерки за сигурност, не е планирано и става ден след кървавия атентат в Бургас.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

AggressiveRefrain написа Виж мнение
                слъчеви очила, които не сваля при влизане на закрито,
                Явно не си виждал днешнта младеж горките са толкова облъчени и се вживяват в гоненето на образ...масово си перкат на облаци, привечер, на закрито с очила...при това с евтини боклуци, не с хелиоматици. Но образът е всичко
                Това в страни от темата.

Comment

Относно горното за корабите на НАТО:

Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение във военноморска база Варна

Кораби от Постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море са на планирано посещение от 19 до 21 юли във военноморска база Варна.
                  В състава на групата са минните ловци „Блайт” от Великобритания, „Милацо” от Италия, „Розенберг” от Германия и „Едремит” от Турция.
                  Старши на групата военни кораби е командирът на минен ловец „Блайт” капитан трети ранг Тимъти Дейви.
                  По време на посещението на корабите във Варна са предвидени срещи с командира на военноморска база Варна капитан първи ранг Тодор Йотов и с кмета на Община Варна Кирил Йорданов.
                  Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

http://www.ecfr.eu/blog/entry/sofia_..._burgas_attack

Comment

Dinain написа Виж мнение
                      А аз ти написах, че на летището в Берлин се затваря цял терминал, когато има самолет с израелци. На летище София се отделя един коридор в края на залата, но това е в самата сграда. Доколкото може се организира трафика така, че когато израелският самолет каца/излита, да няма други полети. Навсякъде, където съм бил, при израелски полет се вземат извънредни мерки за сигурност. Трябва да се прави разлика, защото атентатът в Бургас очевидно не е насочен към general population...
                      Ок, това не го знаех.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Шофьорската книжка...

Comment

Адрес в Луизиана, а DL - от Мичиган? За да се издаде шофьорска книжка от даден щат се изисква постоянен адрес в него...
                          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Нещо странично, което ми прави впечатление. 2008 г. исках да си легализирам израелската шофьорска книжка в България (дълга история). В КАТ ми казаха, че пращат копие с дипломатическа поща до Израел, за проверка дали книжката е истинска, и това отнема до 6 месеца (звучи като майтап, но не е). А на този сега за броени часове определиха, че американската книжка е фалшива. Нашата полиция ни пази...
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                              ... на този сега за броени часове определиха, че американската книжка е фалшива...
                              Не ти трябват никакви часове - мичиганска книжка с адрес в Луизиана?
                              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Виж това което е написал Ник - доколкото знам няма начин да имаш книжка от един щат а постоянен адрес в друг. Тоест, има начин да си изискаш стикер за смяна на адреса на съществуваща книжка, но той ще е залепен на гърба на книжката.
                                Другото е просто запитване от МВР по номера на книжката през официалните канали до MVD в съответният щат.

БТВ - това с твоята шофьорска книжка е абсолютна простотия, но не е сигурно че е родна простотия. Мисля че процедурата за такъв тип легализации вероятно е стандартизирана в ЕС.
                                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...
                                X