Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тръгват масови обиски заради пиратски филми и музика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

good point

и много ми е интересно защо като арестуват разни хора за ъплоудерско пиратство и им изземват cd-та, че и се хвалят по новините "Иззети са ххх диска с нелицанзирани филми".

то в закона си пише, че щом е записано на диск значи ВЕЧЕ Е ЛИЦЕНЗИРАНО, щото 2 % върху цената на всички внесени правни дискове отива точно за покриване на авторските права на това, което клиентът ще запише на диска...

ама то дявола като седне да чете евангелието...

Comment

ненаяли се фирми използват страха на управляващите от европейския същз и отдават полицията "под наем" срещу писмо, че сме държава, която спазва авторските права. това е обидно просто. и дето казвате вие сега се измъкват сухи от водата. интересно дали кината са регистрирали по-висока печалба, защото те първи приплакаха колко са винови даунлоудерите?

Comment

Mon4eta,znaete li dali nqkoga pak 6te pusnat kolibka.kom i ako ne otkade moga da si namerq velikolepnite filmi za ww2?

Comment

Първоначално възнамерявах да пусна туй чудо в "Майтапи", но после след внимателно вглеждане ме осени идеята да го пусна тук. :nworthy: очаквам аплаузи
          Донякъде е смешно, но пък ако човек е способен да се замисли сигурно хич няма да му се стори забавно.
          Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Човек, тея глупости се въртяха преди повече от половин година - то не бяха спорове, заплахи, адвокати... има много други такива писма - най-тъпо се получи със сайта bezmonitor.com - там имаше наистина богата колекция от книги и то класики. Още повече, че човекът, който го беше създал, си бе хвърлил целия труд, защото като незрящ искаше да помогне на други в неговото положение да имат досег до литературата и освен купищата word файлове имаше и аудио софтуер, който преобразува буквите в документа в звукове... и в крайна сметка всичко отиде по дяволите. Накараха го да свали кажи-речи всичко от сайта, защото те му държели правата.
            Аз във всеки случай отдавна подусещах, че може и така да стане, та съм си свалил всичко, докато още нямаше проблеми, записал съм го на дискове и съм ги заровил на баба си в градината :Р ( Тя е 2 дка, успех на НСБОП им пожелавам )
            Явно ще доживеем освен mp3, видеота и софтуер, да качваме и теглим книги по торентите. И то български...
            "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Нямам какво да кажа, освен, че за мен "Труд" и цялата пасмина долнопробни вестници са едно от най-лайнарскитe произведение на българската демокрация. И маса от телевизиите също...
              А иначе интересно какво ще стане ако някой публикува Суифт в оригинал на английски. Интересно дали и тогава някоя тиква от "Дондуков" ще претендира, че има сключен договор с автора...

А на Тошо Тошев- доказаното подло ченге Тошо Тошев пожелавам да си бере лайката. Нищо лично, просто бизнес....
              Last edited by Николай; 12-02-2007, 23:49.

Comment

Не, тогава ще получи писмо лично от Нейно Величество Кралицата на Обединено Кралство Великобритания, в което тя ще обясни, че тя притежава правата над автора и ще помоли произведението да бъде свалено от сайта, защото нанася вреди на икономиката на гореспоменатото кралство.
                "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

А някой знае ли какво става със "Словото"? Онзи ден ми трябваше "Епопея на забравените", но страницата така и не се отвори... Да не са ги подгонили и тях?
                  *Сигурно се е появил някой симпатяга с подписани права лично от Вазов и затова са махнали текста, тъкмо да се забрави по-добре. Както казваше един герой "Колко мъка има на този свят, боже..." (да не затворят и Бойна Слава заради този цитат...).
                  Идиотизмът май е неизчерпаем ресурс.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа
                    да не затворят и Бойна Слава заради този цитат...
                    Единственият, който може да затваря и отваря Бойна Слава съм аз. Никой друг няма никакви права за нищо, ако ще и президента на Б-я да е.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А, за малко да забравя - уважаемия г-н Кицевски също да си бере лайката. Баш него как можах да забравя, тю,тю...

А и г-н Явор Колев (ей, ама как ги "обичам" хората с тая фамилия - изключая присъстващите, разбира се ) първо да научи законите, после да се прави на суперченге. Бойкоидиотщината май верно е неизтребима....

На лошо отива България, момчета и момичета, на лошо... :kill_myse

Comment

България откак се е освободила уж все на лошо отива, не се вживявай чак толкоз. Живи сме, здрави сме - България и тя си е жива и здрава.
                        Мога пък да ви кажа, че трябва да се гордеем с балканската демокрация - тя си е уникално световно явление и като такова, представлява сериозен научен интерес :p

:mike: :secret: :38:

Comment

За съжаление не никак уникална Подобни симптоми се наблюдават в редица псевдо-демокрации по света. Не казвам че България е такава, просто си приличат симптомите. Дайте малко по-оптимистично, че след номера с таксиджиите, изцепката на "Труд" и още един куп абсурди...
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Мани, мани... И таксиметърджиите са една тема - няма свършване.

Както казват сънародниците на прапрабаба ми - "Лосо, лосооо върват неста в Вългария. И зняг не падналь, и злънце пеце през вевруари. И такси мнохо скапо станало. Лосо...."

Comment

Николай написа
                              Нямам какво да кажа, освен, че за мен "Труд" и цялата пасмина долнопробни вестници са едно от най-лайнарскитe произведение на българската демокрация. И маса от телевизиите също...
                              А иначе интересно какво ще стане ако някой публикува Суифт в оригинал на английски. Интересно дали и тогава някоя тиква от "Дондуков" ще претендира, че има сключен договор с автора...

А на Тошо Тошев- доказаното подло ченге Тошо Тошев пожелавам да си бере лайката. Нищо лично, просто бизнес....
                              Аз съм на същото мнение!!!! :rock:

Пилот написа
                              А някой знае ли какво става със "Словото"? Онзи ден ми трябваше "Епопея на забравените", но страницата така и не се отвори... Да не са ги подгонили и тях?
                              *Сигурно се е появил някой симпатяга с подписани права лично от Вазов и затова са махнали текста, тъкмо да се забрави по-добре. Както казваше един герой "Колко мъка има на този свят, боже..." (да не затворят и Бойна Слава заради този цитат...).
                              Наистина "Словото" не се отврая
                              В дън земята да изгният гадовете които са го затворили.
                              Затова хост в Чужбина се прави. :evil:
                              Last edited by Parabellum; 13-02-2007, 05:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Пилот написа
                                Доколкото знам този сайт е в процес на промяна.Ето какво пише на "новия" адрес:
                                Сдружение с нестопанска цел
                                СЛОВОТО
                                Сдружение с нестопанска цел "Словото" е регистрирано по Закона за лицата и семействата през 1999 г., пререгистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел през 2002 г.
                                От самото му създаване до края на 2005 г. негов председател е Мартин Митов.
                                От началото на 2006 г. председател на Управителния съвет е Светла Стайкова.
                                Сдружение "Словото" притежава собствен сървър, на който са разположени всичките му сайтове. Сървърът се поддържа от Орбител АД.
                                Основните ни сайтове:
                                * Виртуална библиотека Слово - www.slovo.bg
                                * Сайт за нова българска ХУдожествена ЛИТЕратура - www.hulite.net
                                * Словеса - новини и коментари от културния живот в страната - www.slovesa.net
                                Старият сайт, който беше на този адрес е в www.slovo.bg/old
                                Наистина в момента се отваря само www.hulite.net.
                                Last edited by Lulchev; 13-02-2007, 07:54.

Comment

Working...
                                X