Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тръгват масови обиски заради пиратски филми и музика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ъ невърмайнд

в zamunda.net пай-сетне качиха Barfly /1987/
    предполагам, че който знае за какво става въпрос, ще го оцени. останалите се направете, че не съм писал.

Comment

Док Холидей написа
      ъ невърмайнд

предполагам, че който знае за какво става въпрос, ще го оцени. останалите се направете, че не съм писал.
      Ха, и аз го забелязах. Ще се гледа :tup:
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Not Another Teen Movie
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е този път е сериозно. :evil:
          Има доста средства отпуснати от няколко от големите звукозаписни компании до меснте им представители или контргенти за борба с пиратлъка.
          И борбата ще е според парата- сериозна.
          Ще се тръгне и по Наказтелен и по Граждански ред, а как ще стане исков процес не ми ми се мисли. :1087:
          "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Да, ще е сериозна навсякъде, но можем да се хванем на бас, че откритата продажба на пиратски дискове на площад "Славейков" ще си остане.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Докато ние си говорим тука за пиратство, ето какво става по света:

източник на статията (ДНЕС.бг): http://www.dnes.bg/article.php?id=33324

Зашеметиха Microsoft с нечовешка глоба
              23.02.2007 08:48

Microsoft ще трябва да плати глоба, възлизаща на $1.5 млрд. Снимка: AP

Безпрецедентна глоба от 1.52 милиарда долара е наложена на Microsoft от федерален съд в Калифорния за нарушение на патенти, съобщават световните информационни агенции.

Френската компания Alcatel Lucent е обвинила софтуерния гигант в нарушение на патенти, свързани с кодирането и декодирането на музикалните файлове в MP3 формат.

Баснословната сума се получава, събирайки по 0.5% от цената на всеки продаден компютър от средата на 2003 г. насам.

От Microsoft контрират, че са закупили технологията, свързана с MP3 файловете, от известния немски институт Fraunhofer за 16 милиона долара.

Редмъндският гигант смята да обжалва решението, тъй като счита, че то не съответства нито на закона, нито на фактите и не смята да бърза с изплащането на деветцифрената сума.

Според анализатори френската компания би могла да се опита да съди и други производители на MP3 софтуер и хардуер, като например Sony и Apple.

До момента всички компании лицензираха MP3 компресията от Fraunhofer, който заедно с Lucent Bell Labs разработи алгоритъма за компресия MPEG Layer 3 (MP3).

Още през 2003 г. Lucent Bell Labs (който междувременно се сля с Alcatel) заведе серия дела срещу множество компании за нарушение на мултимедийни патенти.

Разбира се има разлика в мащабите, но в крайна сметка става дума за едно и също нещо ...
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Док Холидей написа
                ъ невърмайнд

Имаш каса Шуменско за инфото!
                Дай само адрес за куриера.
                http://www.bukvite.com

Comment

Торентите отвръщат на удара:
                  Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
                  Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.
                  Каним всички заинтересувани да се присъединят към нашия протест.
                  Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.
                  Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.
                  Какво ще кажете, ще ходим ли?
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Ох ще умра от хил.
                    Ами че защо не теглите филми от торенти извън България или непременно искате да имат субтитри.
                    Теглете от Арената както правя аз.
                    Само тя остана и ще остане.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ибх отишъл, но работното ми време продължава до по-късно. Иначе сме свидетели на поредната просоттия - имам предивд от страна на властите.

Comment

И аз бих отишъл, но времето е избрано много странно ... 17 часа - явно го е избрал някой безработен или тийнейджър - аз например не мога да стигна до там преди шест - шест и половина, в зависимост от движението. А и въобще, не виждам как хората, работещи на стандартно работно време биха могли да се включат в акцията...
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Parabellum написа
                          Ох ще умра от хил.
                          Ами че защо не теглите филми от торенти извън България или непременно искате да имат субтитри.
                          Теглете от Арената както правя аз.
                          Само тя остана и ще остане.
                          Много е бавно от торенти извън България :tdown А в Арената местните ъплоудери само качват някакви раздути неимоверно релийзи- филми, флакове разни и др., за да си качват рейтинга :tdown Замундата си беше дъ бест, ама ей на- спряха я! Като че ли си нямат достатъчно друга работа... :evil:
                          A strong toun Rodez hit is,
                          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Задържан е собственикът на торент сайт

16 март 2007 | 15:21 | Фокус

София. Задържан е собственикът на arenabg.com, това съобщи заместник-директорът на Столична следствена служба Светослав Василев, предаде репортер на Агенция "Фокус".
                            Спрени са торент-тракерите на data.bg, bol.bg, zamunda.net. По думите на Василев собствениците на data.bg и bol.bg сами са взели решение да спрат торент-тракерите. Предстоят действия за спирането на arenabg.com. По думите на Явор Колев - началник сектор “Компютърни престъпления” в ГДБОП през изминалата седмица са претърсени 14 адреса, от които е иззети компютърна и записващата техника. Срещу собственика на arenabg.com са повдигнати три обвинения. Задържан е за 72 часа.

Comment

м-да, с подобни арести ще решат всички проблеми с престъпността и корупцията у нас, д...ба и идиотите подкупни...

ако спрат и арената, откъде,по-дяволите ще си набавям HD-филми? такива на нашия пазар не се предлагат, още повече - и плейъри за тях няма тук...

Comment

И филми няма откъде да се теглят, и музика, а пък мен най-много ме е яд за софтуера! Но ще теглиме от чежбина, както е тръгнало...

Comment

Working...
                                X