Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тръгват масови обиски заради пиратски филми и музика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Абе момци, не ви ли е идвало на ума, че чрез този шум нашите медии искат да скрият някого или нещо?
    Например в САЩ, когато нещо в Ирак се закучи допълнително-то не че се е оправило- веднага гръмва поредният скандал с Майкъл Джексън или някооя друга звезда, като по този начин общественото мнение директно е насочено натам , а не в Ирак или Правителството.
    Възможно ли е и у наше село да правят същото?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Хич не ме интерисува - преди да го видя този материал , всичко си ми беше наред. Не може полиция в една държава да си позволява по този начин да третира първо един свободен по решение на съда човек и второ медии които имат правото да се намират там и имат съдебни пропуски именно за да информират гражданите.

Както казах в момента хич не ми пука за торенти! Ако ще всичките да ги позатворят но да бият буквално журналисти пред камера и то защото са се опитали да интервюират един човек, който въпреки че и бил освободен от съда е откаран в конвойната охраняван и блъскан от 5 полицая, при това му се влачиха краката по земята от това че неуспяваше да бяга след полицаите .... Ето това вече е прекалено!
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Преди време един познат каза, че журналистите били като щъркелите, не бивало да им се случва нищо лошо. Защото било лош знак. И ако княза е много загрижен за тях, мен по-ме интересува правото ми да си набавям информация по законни, но не задължително комерсиални пътища. Да кажем дам книга на заем - пират ли съм?
        И ако за битите журналисти следващата седмица никой няма да си спомня, когато тръгна да търся нещо в Нет-а, което никой хахо не се е сетил да издаде вече 50 години, какво ще ме грее липсата на торенти и носенето на журналистите в паланкини?
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Одзава, какво е това "право на информация", за което говориш? Честно казано не се сещам какво имаш предвид.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ами правото да чета книги, да гледам филми, да слушам музика, да бъда в крак с новостите по света - ей такива дребни нещица. Поради факта, че жизнения стандарт в различните страни е различен, а потребностите от информация (да кажем за новостите в медицината са еднакви) не е редно носителите на съответната информация да са достъпни за един (да се издават в една страна, да са по джоба на съответния потребител и т. н.) и да се преследва правото на жител на друга страна (където достъпа до съответния носител е затруднен) да получи информацията от този, който може да си я позволи. Образно казано - да ми дадат на заем книга.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Мда именно "право" ... Е аз приемам навътре "фундаменталните" неща. неща които са в основата на едно демократично общество (не като някакъв идеал, а като нормално средностатичстическо демократично общество) и в момента вижд как някаква си шепа самозабравили се хора клатят стълбовете на това общество и то пред очите на народа. Мога да понеса корупция - не го правят пред очите на хората, крият се - следователно осъзнават че е нещо нередно и поемат риск като го правят. Както правя и аз с използването на торентите. Но тук става дума за явно демонстриране на пренебрежение към правата на човека. Бащиния едва ли не. Ограничаване на свободата на словото на човек който току що излезе от съдебната зала признат за невиновен и с напълно възстановени права на свободен човек, ограничаване на правото на достъп до информация за произходящото в държавата чрез цензуриране на медиите още в първата фаза на набавяне на информация, която по никой закон не може да се квалифицира като конфеденциална или представляваща съдебна или държавна тайна, нанасяне на физически щети на хора пред камера, без никакво предизвикателство или необходимост от самозащита, ограничаване на свободата на човек признат за невине и свободен. И ВСИЧКО ТОВА ПРЕД КАМЕРИ, ПРЕД ПОГЛЕДИТЕ НА ХОРАТА КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ ЗАЩИТАВАНИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИЦАИ!
              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Княже, аз като прост представител на една полу-мистична професия ще ти напомня, че едно от определенията за държавата е: "единственият институт притежаващ легалния монопол за насилие на дадена територия". Или нещо подобно беше (ех, сега да ме чуе учителката ми по философия :kill_myse ). та в държавата именно полицията притежава този легален монопол. И стига си оплаквал журналистите. Полицаите им изработиха заплатите за месец напред - трябва да са им благодарни, не да се засягат.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Parabellum написа
                  Абе момци, не ви ли е идвало на ума, че чрез този шум нашите медии искат да скрият някого или нещо?
                  Например в САЩ, когато нещо в Ирак се закучи допълнително-то не че се е оправило- веднага гръмва поредният скандал с Майкъл Джексън или някооя друга звезда, като по този начин общественото мнение директно е насочено натам , а не в Ирак или Правителството.
                  Възможно ли е и у наше село да правят същото?

не, няма такова нещо. по-полека със световната конспирация

Comment

Че пиратството не е хубаво е ясно. Но от друга страна, след като има някакъв ред за преследването му, то трябва де се дейстав по него, а не по този начин (още по-малко пък трябва с това да се заничава отдела за борба с организираната престъпност). Че торент-сайтовете имат изгода е несъменно, вярно, не искат никакви пари за разпространяването (макар че реално не точно те го извършват) е така, но за сметка на това печелят от реклами, а тези приходи не биха идвали ако няма какво да се споделя на тях като файлове.
                    Така че в едно нещо съм съгласен с Крылов, но и Николай е съвсем прав. Очевидно тези показни акции са пълна простотия и едва ли това е разумният начин да се използват реперсивните органи.

ПП Между другото, по повод на въпросната случка с журналистите в съда. Аз доколкото разбрах, въпросният освободен от съда човек е поискал да не бъдат допускани до него журналисти, така че в известен смисъл охраната си е вършела работата. Може и нещо да не съм разбрал добре, де.

Comment

Съгасен съм с Ам-гъл, всеки има права, като гражданин, независимо от своята професия и да напомня че никой не може да бъде сниман без негово разрешение.
                      За голямо мое неудоволствие ми се случвало да бъда съвсем близо до "обект" на засилено журналистическо внимание, и да ви кажа честно и синни имах след това.
                      Но и позитивната роля на журналистиката в гражданското общество не бива да се пренебрегва, особенно, особено както пише Княза, за правото на информираност.
                      Проблемът е в неприлагане стриктно на законите. Например и във връзка с искането за вземане на мярка за неотклонение задържане по стража на Г-н Гечев/ако не греша/, съгласно правилата на НПК, следва да се изпълни определенито незабавно, Чл. 64. (1) Мярка за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство се взема от съответния първоинстанционен съд по искане на прокурора.
                      5) Съдът се произнася с определение, което се обявява на страните в съдебното заседание [B]и се изпълнява незабавно[/B].
                      НО ТОВА НИКОГА НЕ СТАВА, човека го конвоират с белезници до "Гелемето"/ така нашите братя роми наричат следственията арест на бул. Г.М. Димитров 42/, а го освобождават след получаване на факс от съда.
                      Често мерките се гледата в петък "хитри" прокурори внасят искането за мярка в 16,30, докато мине делото е станало 18, 30 и човекът си лежи в ареста до понеделники без никаво правно основание. Обратният случай когато на лице се взема от съда мярка за неотклонение то го задържат "тържествено" в съдебна зала.
                      Това е днин от проблемите за които говори Хана, а си позволих да го напиша защото има връзка с настоящият случай, ако съм досадил ...се извинявам.
                      "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Ще се включа леко, просто ще дам едно обяснение:
                        В торент сайтовете , можеш да попаднеш на архивни филмчета, музика, книги които и при огромно желание не можеш да си набавиш лесно на пазара.
                        Лично аз предпочитам киносалона и оригиналното ДВД, оригиналното СД , със обложката и книжката вътре в нея, не говорим само за качество.
                        На тъпия Славейков няколко пъти съм попадал на ДВД които са просто снимани в киносалон и за този ужас 20 кинта ли бяха 25 ли , думи нямам.

Comment

Dinain написа
                          Мнението на княз Крилов до голяма степен се припокрива с моето, което съм изказвал преди време в една много подобна тема (тази явно е тези, който са обречени да "изникват" периодично, като тези за корените на българския език/държава/народност ).
                          Мога само да добавя че срещу полицейския произвол и алчността на производители и артисти могат да се вадят много логически, политически и юридически аргументи, но пък в полза на пиратството може да има единствено емоционални такива. Както и да го въртим, яденето на сирене без пари си е престъпление Дори в магазина да няма точно това сирене, дето обичаме да ядем

И аз отдавна се изказвах по тая тема.
                          И за мен е очевидно че сме потопени в порочен кръг на периодично възникващи теми за пиратство и корени на българския език/държава/народност. Темата за излизането от този кръг не ми е по силите и ще ми интересно да проследя пътя на първопроходците.

Учудвам се, че някой може да намери единствено емоционални доводи в защита на Робин Худ или Френсис Дрейк, но това сигурно си има своите емоционални обяснения.

Инак се обаждам се само, щото бях провокиран от вменяването на престъпление в това да ядеш сирене без пари, особено като го няма в магазина. Това сигурно е проява на някакво особено чувство за хумор на някой Нотингамски шериф или испански посланник.

Като гледам репродукция на "Слънчогледите", изпитвам нещо необяснимо, но до този момент не знаех, че това е бушуващата ми гузна съвест, която се бунтува от това, че не плащам да я гледам.

Comment

simple_stupid, имам усещането че не си разбрал много добре какво искам да кажа. Сигурно е моя вината, прекалил съм с метафорите.
                            Last edited by Dinain; 21-03-2007, 15:20.
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                              simple_stupid, имам усещането че не си разбрал много добре какво искам да кажа. Сигурно е моя вината, прекалил съм с метафорите.
                              Dinain, на мен по принцип не ми е по силите да разбирам "много добре", тъй че нищо чудно и нещо да не съм доразбрал. Вина нямаш, а метафорите са тези дето са ти дошли.

Как да го кажа - "Сирене и Песни". Ако му вземеш на народа "песните",дето е свикнал да ги получава без пари, как ще очакваш да седи кротко. Римският Император "загрял" и решил да пълни Хазната като продава билетчета за "зрелищата" на Колизеума...
                              ами няма как да я напълни така...

Инак съм технически неграмотен и в торент не съм включен, но досега не знам държава (с Китай и Северна Корея не съм запознат), в която самите торентите да са обявени за престъпление, и да ги затварят като у нас - "Затваряй, щото ще се случи случка", блокиране от интернетдоставчици и прочие други също нелегитимни стъпки от страна на органите на реда.

За да го кажа и аз ясно, без торенти огромна част от музиката която имам е пиратска, и повярвай ми, рових се в душата си надълбоко, търсих, но не открих грам угризение. Може вече дълбоко да съм затънал в рецидив, да съм ослепял за радостта да се къпя в ясната правова светлина, един вид да съм претръпнал към порока, но някак не мога да се възприема като Престъпник.
                              Разбира се, ти ако все още се бориш в себе си, се чувствай както си искаш...

Comment

Ние с него сме като при Илф и Петров "синие воришки" - крадем и се срамуваме от това. И тъй като постоянно крадем - постоянно се срамуваме но да не крадем не можем

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X