Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Обикновен лаик
    replied
    Норвежката продукция "Kongens Nei" ("Изборът на краля"), 2016 г. Нападението срещу Норвегия през април 1940 г., бягството на кралското семейство и правителството от Осло, решението да не се сътрудничи с Германия. Най-впечатляващата сцена е, естествено, потопяването на "Блюхер" при крепостта Оскарборг. Режисьорът не се е стремял да оригиналничи или да влага въображение (което спокойно може да се впише между достойнствата на филма) - с други думи историята е разказана скучновато, но достатъчно достоверно.

Leave a comment:

• Sir Gray
    replied
    Нов трейлър за Дюнкерк, ще се гледа много задължително
    цък

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    “Hell Below” – Documentary, War | TV Series (2016– )

Мисля да го пробвам довечера.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied

При мен върви без проблеми.

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    Някаква идея къде мога да открия Dieppe (1993)? Гледах го като излезе преди 20 и кусур години и имам само смътни спомени. За съжаление никъде не мога да го открия.

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Under Sandet (Land of Mine)

Един от най-добрите военни филми, които съм гледал някога. Много по-достоен за "Оскар"-а за чуждестранен филм от иранския филм, който го взе тази година.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Красиви зимни пейзажи, няколко добре заснети сцени, хубава музика. От средата натам е приятен за гледане (разбирай екшъна ).

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Еее, Гоблина се скъса да го хвали, ай да видим сега за кво иде реч

Leave a comment:

• dragon x
    replied
    заря91 написа Виж мнение
    излезе филма "28 панфиловцев" https://www.youtube.com/watch?v=b3R1w3fo2L8
    От днес го има и в Замундата...

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    SS-GB

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    gollum написа Виж мнение
    Да речем, мястото изглеждаше много малко като за една рота (то като се погледне, използвали са и по-малко статисти, вероятно двете са свързани и ограничението е било в бюджета, може би), тактиката на французите (несъмнено професионалисти с опит към онази епоха) - доста неадекватна; тезата за "каските не стават, затова няма да ги носим" малко трудно се връзва с едва няколко ранени (при положение, че ги обстрелват и с полеви оръдия, и с миномети; отделно, че на историческите снимки които видях си носят каски)
    Това и аз го забелязах, но си казах "оти се косиш, нали има стрелба" И мене малко ме подразниха подробностите, но самата тема ми е толкова атрактивна, че "прощавам"...

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Бе не е лошо, ама не е и чак толкова добро - като филм, имам предвид (струва ми се, че ритъма не е много добър, особено към края). Отделно че на моменти е не много реалистично (лично мнение). Да речем, мястото изглеждаше много малко като за една рота (то като се погледне, използвали са и по-малко статисти, вероятно двете са свързани и ограничението е било в бюджета, може би), тактиката на французите (несъмнено професионалисти с опит към онази епоха) - доста неадекватна; тезата за "каските не стават, затова няма да ги носим" малко трудно се връзва с едва няколко ранени (при положение, че ги обстрелват и с полеви оръдия, и с миномети; отделно, че на историческите снимки които видях си носят каски) и прочее подобни неща. Отделно човек остава с впечатлението, че след освобождаването им веднага са ги изтеглили в Ирландия, а не е така - довършват си мандата и влизат в още сражения. Но иначе не е лошо.

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Henry Sinclair написа Виж мнение
    The Siege of Jadotville / Битката за Жадовил (2016)
    Доста добро филмче е това. Пуцаницата е на ниво, а Чомбе ми стана още по-несимпатичен Сега искам филми за героичните наемници в Африка в следколониалния период - ама не само "Кървавия диамант"

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    Почнах да гледам това:

Leave a comment:

• Henry Sinclair
    replied

ГЕРНИКА 2016
    Филм за гражданската война в Испания и драматичните събития в малкото селце Герника.

Leave a comment:

Working...
X