Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Spellbreaker
    replied
    Линка не се отваря. Кой е сериала?

Leave a comment:

• boyankolev
    replied
    http://www.imdb.com/title/tt1956017/?ref_=nv_sr_2 - Parade's End - Един страхотен английски минисериал. Особено съм потресен от нивото на актьорската игра и не само на Бенедикт... за него всички си знаем. Лошото е че няма български субтитри.
    Last edited by boyankolev; 06-01-2016, 14:23.

Leave a comment:

• Panzerjaeger
    replied
    Drei Unteroffiziere 1939 Трима подофицери.

Най-сетне този филм излиза с по-приемливо качество... Интерес за мен са маневрите пресъздадени във филма: отразяване на въздушна атака и танкова атака.

Leave a comment:

• Томек
    replied
    Click image for larger version

Name:	Aferim05.jpg
Views:	1
Size:	57.0 КБ
ID:	548743
    http://www.imdb.com/title/tt4374460/
    Бих предпочел разрезът на животът във Влашко през 1835 г. да е фокусиран върху други аспекти, но и така е забележителен филм с българско участие.

Leave a comment:

• Томек
    replied
    Не съм гледал филма, но в книгите на Филип К. Дик, краят никога не е окончателен.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Готово. Сега погледнах в Амазона. Днес са излезли и 10-те епизода. Довечера май няма да се спи
    Изгледах го и много ми хареса. Обаче с една голяма уговорка - не съм чел книгата. Ще ми е интересно да прочета мнението на някой от феновете на книгата за филма. Особено за края - в книгата така ли приключват нещата?

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    aiwara написа Виж мнение
    ... Нямам търпение за следващия.
    Готово. Сега погледнах в Амазона. Днес са излезли и 10-те епизода. Довечера май няма да се спи

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Най после излезе и вторият епизод на Човека от Високият Замък. Силен е.
    Хм, аз го гледах преди почти 2 седмици, но честно казано не помня откъде го дръпнах... Нямам търпение за следващия.

Иначе сега почнах и книгата.

Leave a comment:

• Henry Sinclair
    replied
    Beasts of No Nation / "Безродни Зверове" /

Филмът е създаден по едноименния роман на Узодинма Иуала и разказва за малко момче, което след като в страната му избухва гражданска война е принудено да се присъедини към група наемници, предвождани от страховит полеви командир. Травмиран от смъртта на баща си, който е убит от милицията, Агу е уязвим за опасния, но бащински характер на новия си командир. С разгарянето на войната, Агу става все по-отчужден от живота, който е водил преди началото на конфликта – живот с приятели от училище, църковни служби и време прекарано със семейството. Въпреки че ясно си спомня тези времена, реалността му продължава да пропада в неописуема бруталност, употреба на наркотици, страх и загуба на идентичност. Връзката му с командира се задълбочава, но става и все по-мрачна, и приятелството с другите войници води до измамно усещане за нормален живот.....
    Last edited by Henry Sinclair; 19-11-2015, 20:46.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Най после излезе и вторият епизод на Човека от Високият Замък. Силен е.

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Сны о России - http://www.imdb.com/title/tt0133049/ - 1786 г. - Японски кораб с товар ориз, по волята на бурята се загубва при плаването към Едо и след 9 месеца блуждаене се разбива на сибирския бряг... където "по волята" на руската бюрокрация капитанът му ще стигне до аудиенция с Екатерина ²².
    Разкошен филмец!
    Ето го онлайн: http://kinogda.ru/movie/o-roshiya-koku_suimu-tan/5933/

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    dragon x написа Виж мнение
    Отдавна стои на харда, но все не намирам време да го изгледам...
    О, гледай го, няма да съжаляваш. Между другото действието се развива през 1914 г. (когато писах коментара си горе, още не бях изгледал филма докрая, където се споменава избухването на Първата световна война). "Сцената" е китно германско селце може би някъде в по-северните части на Втория райх и...имаме налице пастор, барон-земевладелец и арендатор, неговата съпруга, баронесата, бавачка, лекар, акушерка, селяни, цял куп деца на различна възраст и...един селски учител, от чието име се води разказа. Не знам, но за мен това е Филма

Leave a comment:

• Warlord
    replied
    Тръгна нов сериал на Кърт Сътър - "The Bastard Executioner". По бруталност , психарщина и заплетеност на интригите не отстъпва на "Sons of Anarchy", само че действието този път се развива в Средновековна Англия (Уелс).

Leave a comment:

• dragon x
    replied
    Отдавна стои на харда, но все не намирам време да го изгледам...

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Не е свързан с конкретно събитие, а и сигурно вече съм го споменавал, но "Бялата лента" на Ханеке. Това е изключителен филм, рядко съм наблюдавал нещо по-съвършено пипнато като сценарий, кинематография, идеи... If you want art, that's art. Не е свързан с конкретно "реално" историческо събитие, но го коментирам тук, тъй като действието се развива някъде в кр. на 19 или нач. на 20 в. и според мен епохата е представена дооста реалистично. Актьорската игра на напълно неизвестните (поне за мен) участници във филма е блестяща, образите - познати до болка и все пак "различни". Не бих казал, че ще се хареса на всеки, макар че е трилър - защото не "трилът" е основната цел на филма. Черно-бял е - като най-масовите фотографии от онези дни, от които в повечето български семейства могат да се намерят в някое шкафче - е, в онези, на които им е останало желание и възможност да ги запазят. Филмът предимно задава въпроси и не се задълбава много в отговорите - за щастие, макар че и тази слабост не му е напълно чужда. Но нали и Славой Жижек, и Дъглас Адамс твърдят, че най-важното не били отговорите, а правилно формулираните въпроси. Иначе...отговорът, който ще получиш, може да е "42"

Препоръчвам горещо на всеки

Leave a comment:

Working...
X