Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гледах го, даже го споменах в темата за "Сериалите" мимоходом, та, главно защото е от режисьора на "Ofelas". За съжаление, не е на неговото ниво, поне за мен. Иначе не е лош (изключвам доспехите на рицарят-преследвач, който бяха далеч отвъд началото на XIII век).
-
Норвежкия The Last King http://www.imdb.com/title/tt4738360/?ref_=nv_sr_3 показва част от норвежската история от началото на 13 век. Интересно е да се види Тормунд от троновете (актьора е почти със същатата визия и тука) как пак млати наред с брадвата.
Leave a comment:
-
Че е бутафория - бутафория е. Ама за Шумер ми е интересно. Явно няма нищо екранизирано по темата.Dinain написа Виж мнениеТоя филм има толкова общо с древен Египет, колкото и "300" с древна Гърция. Даже "300" е по-близък.
Невероятна бутафория и кич, египетските "богове"/трансформъри и герои са датчанин, шотландец и австралийци, при това с акцентите - не ми хареса чисто визуално. Примерно "Prince of Persia" много повече ми допадна като стил.
Leave a comment:
-
А, добре, че вече е станало дума - Gods of Egypt - египетска митология в картинки, с осъвременен морал, имаше няколко места с известна философска дълбочина - бих казала 2,5-3 ПаулоКоели - ако се чудите какво да позяпате, не ви втриса от CGI - и намирате Джаред Бътлър за достатъчен гарант за епичност - пробвайте този филм.
Leave a comment:
-
Тоя филм има толкова общо с древен Египет, колкото и "300" с древна Гърция. Даже "300" е по-близък.miau написа Виж мнениеСнощи гледах Боговете на Египет. Не останах много впечатлен, но се замислих, че до сега не съм попадал на филми за Шумер. Някой да знае такива?
Невероятна бутафория и кич, египетските "богове"/трансформъри и герои са датчанин, шотландец и австралийци, при това с акцентите - не ми хареса чисто визуално. Примерно "Prince of Persia" много повече ми допадна като стил.
Leave a comment:
-
http://xvideo1.at.ua/publ/drama/karb...015/6-1-0-1662
Полски филм с участието и на български актьори за събитията през 2004г в Кербала.
Филма е относително достоверен.
П.П. Аз в Кербала не съм бил, аз воювах във Афганистан, и не мога да потвърдя достоверността на 100%, но като цяло филма си заслужава!
Leave a comment:
-
Снощи гледах Боговете на Египет. Не останах много впечатлен, но се замислих, че до сега не съм попадал на филми за Шумер. Някой да знае такива?
Leave a comment:
-
В български торенти нещо не излезе, че попаднах на него в руски. Ми ... да ви кажа мислех ... или да кажем очаквах повече.Kramer написа Виж мнениеФилмът "Кербала" не е идеално лош, правен е от полски кинематографисти, с полски пари. Само с двама български актьори. Та от тая гледна точка какви претенции да имаме към него.
От гледна точка на историята, описан е само един епизод от боевете. Не е показана първата нощ от въстанието на Муктада Садр, когато неговите хора атакуваха Сити-хола и положението висеше на косъм, та беше необходимо български взвод да го деблокира, в следващите дни подразделенията започнаха да се сменят на 24 часа, та тогава са и тия епизоди, когато идват "40 българи и 40 поляци" или "40 поляци и 40 българи". Не са показани и нашите БМП-23, дето бяха около сградата, само полските БРДМ-чета дават.
Отделно имам познат който е бил точно там по време на атаката и каза, че поляците са били ГВ и всичко са изнесли нашите, а във филма е точно обратното.
Накратко мъчат се да докарат BLACK HOWK DOWN но нещо не се получава.
П.П. Взех да прегледам темата за случая от форума ама цък нещо не се получава
Leave a comment:
-
Трагичен. Акцентът : Филип , брат на Луи Велики е заклет гей, това е дадено с пълни подробности. Самият артист изпълняващ ролята на Слънцето , според мен е крайно неподходящ. Всяка негова заповед се приемаше доста тромаво, все имаше някой който да не е доволен от решенията му и "невзрачния" сир трябва да го убеждава. С две думи : слаба работа. За феновете на тази епоха, (Кралство Франция XVII век) препоръчвам Кралицата и Кардинала http://www.imdb.com/title/tt1369836/ Не е екшън, действието е малко театрално, но перфектно подбрани актьори, реализъм и много добре пипнат технически.
Leave a comment:
-
Филмът "Кербала" не е идеално лош, правен е от полски кинематографисти, с полски пари. Само с двама български актьори. Та от тая гледна точка какви претенции да имаме към него.Todor Pavlov написа Виж мнениеЧакаме го , досежно "реалността" на пресъздадените събития ... Що се касае до кинематографичните достойнства, не съм очарован особено .
От гледна точка на историята, описан е само един епизод от боевете. Не е показана първата нощ от въстанието на Муктада Садр, когато неговите хора атакуваха Сити-хола и положението висеше на косъм, та беше необходимо български взвод да го деблокира, в следващите дни подразделенията започнаха да се сменят на 24 часа, та тогава са и тия епизоди, когато идват "40 българи и 40 поляци" или "40 поляци и 40 българи". Не са показани и нашите БМП-23, дето бяха около сградата, само полските БРДМ-чета дават.
Leave a comment:
Leave a comment: