Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
И аз не съм запознат с филми за Зимната война от съветска страна. Бихте ли ни просветили с конкретните заглавия?
-
Да попитам има ли руски (или съветски филм),направен за Зимната война срещу Финландия 1939-40,или за разделнето на Полша,през Септември 1939.Ако има такъв филм,моля пратете ми линк,понеже,би ми било интересно да ,чуя и тяхната гледна точка,понеже историографията им,някак си позорно мълчи.
Leave a comment:
-
В Замунда и в руския торент е едно и също копие, за съжаление дублирано на руски, с любителски превод. Ще се чака по-качествено копие явно.
Leave a comment:
-
И в замундата го има.
The Miniaturist (2017) - нелоша драма, но много приятен сетинг - Амстердам в края на XVII в.
Leave a comment:
-
И аз мисля, че филма е сполучлив. Не знам защо се вдигна такава врява в Русия за да бъде забранен - (дори няма някаква ярка русофобия), за която по презумция се обвинява всеки западен филм засягащ живота и политиката в Русия.

От тук може да си го изтеглите (нужна е регистрация).
Leave a comment:
-
Смъртта на Сталин
Много приятна черна комедия (е, на моменти хич даже не е комедия, но ...). Филмът е базиран на френски комикс и това на моменти си личи, има немалко плакатни сцени. Ролите на Берия и Хрушчов (Стив Бушеми) са централни и играта и на двамата е много добра. Има един много ярък Жуков, изигран от Джейсън Айзъкс, чиито военен опит от ролята на Тавингтън в "Патриотът" има някаква връзка
Приятна черна комедия, препоръчвам.
Leave a comment:
-
Моят девиз е "Няма лошо оръжие" и не критикувам, а изразявам предпочитания.
Но руските рецензии са ми смешни - критерий за добър военен филм при тях е "Райън"... Съгласен съм с тази, обаче: "Не нравится Дюнкерк? Перейдите в соседний зал на Планету обезьян. Там уж точно место самым рьяным критикам Нолана."
Leave a comment:
-
Не мисля, че разговорът е в противопоставянето руска-английска, това не е футболен мач. Изказвам мнение, пък кой каквото ще да си мисли
. Нямам никакво намерение да споря.
ПП - няма как да не отбележа, обаче, че не очаквах от теб класиката - "нека направят по-добро, пък тогава да критикуват"
. Ти конструирал ли си по-добри оръжия от критикуваните от теб?
Leave a comment:
-
Колко ясно трябва да бъде показана мотивацията? Тя е различна при различните хора и точно това е показано във филма. Каква е мотивацията на капитан Тушин в сражението при Шонграбен? А каква е мотивацията на другите герои на Толстой пак в същото сражение?кало написа Виж мнениеИзкуствена героизация на напълно негероични събития, митологизация на дреболии, липса на образи и характери, замъглена мотивация и прочее.
Що се отнася до руската рецензия... Нека направят по-добър филм за техните негероични и безбройни отстъпления и тогава да критикуват.
Leave a comment:
-
Недоразумение - и като оценка на даденото историческо събитие, и като художествена реализация на тази оценка. Основната част от критиките са в посочената статия, така че няма да ги повтарям.
Както в повечето филми на Нолан е обърнато внимание на опаковката, а не на съдържанието. Изкуствена героизация на напълно негероични събития, митологизация на дреболии, липса на образи и характери, замъглена мотивация и прочее. Разбира се - всеки с мнението си.
Leave a comment:
-
Хвърлих поглед на рецензията, май авторът и не си е написал домашното - хвърля обвинения за "измислени герои" и събития, които обаче са си съвсем истински. Визирам Лайтолър специално.
Естествено, възприятието на даден филм е силно субективно, така че виждания всякакви и всеки с вкуса си
Но ми е интересно, защо го определяш като "недоразумение"? Любопитен съм за тази гледна точка и аргументацията и?
Leave a comment:
-
Рецензията е твърде милостива към това недоразумение "Дюнкерк"...
Leave a comment:
Leave a comment: