Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Въпроси за камуфлажното прикритие

1. Танк ползващ камуфлажна мрежа или прикритие зад храст, след активен режим на прикриване, става изцяло видим при завъртане на купола (дори само с един градус), или само в някакъв процент по-лесен за откриване от съответната дистанция?
    2. Танков изтребител прикрит зад храст или ползващ камо мрежа, става ли видим ако само мести оръдието, без да се завърта чрез веригите (аналогично на ротация на купола)?
    3. След изстрел, танковете стават изцяло видими или се увеличава дистанцията, в която могат да бъдат забелязани?
    4. Дулният спирач (ако така е терминът на български), помага ли при стрелба, за да бъде открит по-трудно танкът, в сравнение със стволове на оръдия без такова окончание?

Всичките ми въпроси горе долу се отнасят за: Танкът е само във видим или невидим режим, или съществуват различни разстояния в които той да бъде временно по-лесно откриваем, но все пак до някаква степен невидим?
    5. А да, и рогатката (бинокъла), дава ли бонус срещу прикрити цели, или подобрява единствено радиуса на обзор?

Станаха много въпроси, но ще бъда благодарен ако някой по-вещ поясни малко, че с тоя камуфлаж незнам изобщо до колко и в кои моменти съм прикрит.

Comment

AMX 12/13 не са скаутове в смисъла, в който Т-50 е скаут.
      AMX 12, който карам редовно, например има смотано радио (360 рейндж) и лоша маневреност. Става за самоубийствено разузнаване, но не му е там силата и всеки път трябва да обяснявам на разни ерзац командири, че танкчето ми не е скаут и няма да извършва тези задачи.
      AMX 13 (и двата) могат да се ползват за скаути (имат скорост, радиус, обзор и маневреност), но те вече са много сериозни машини да се попиляват по този начин.

Интересно е, че след месец ще ги повдигнат с един Тиър и просто не мога да си представя AMX 13/90 като Тиър 8 лек танк...
      А още по-интересно ми е новия френски Тиър 5 лек ELC що за птица ще е. За сега е ясно, че ще е много малък, много бърз и без аутолоудър, тоест мирише на класически Тиър 5 скаут.
      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Петър Илиев написа Виж мнение
        Въпроси за камуфлажното прикритие

1. Танк ползващ камуфлажна мрежа или прикритие зад храст, след активен режим на прикриване, става изцяло видим при завъртане на купола (дори само с един градус), или само в някакъв процент по-лесен за откриване от съответната дистанция?
        2. Танков изтребител прикрит зад храст или ползващ камо мрежа, става ли видим ако само мести оръдието, без да се завърта чрез веригите (аналогично на ротация на купола)?
        3. След изстрел, танковете стават изцяло видими или се увеличава дистанцията, в която могат да бъдат забелязани?
        4. Дулният спирач (ако така е терминът на български), помага ли при стрелба, за да бъде открит по-трудно танкът, в сравнение със стволове на оръдия без такова окончание?

Всичките ми въпроси горе долу се отнасят за: Танкът е само във видим или невидим режим, или съществуват различни разстояния в които той да бъде временно по-лесно откриваем, но все пак до някаква степен невидим?
        5. А да, и рогатката (бинокъла), дава ли бонус срещу прикрити цели, или подобрява единствено радиуса на обзор?

Станаха много въпроси, но ще бъда благодарен ако някой по-вещ поясни малко, че с тоя камуфлаж незнам изобщо до колко и в кои моменти съм прикрит.
        1/2. Официалното становище е, че въртенето на купола, респ. оръдието при ПТ, не нарушава камуфлажа.
        3. Увеличава се дистанцията на видимост. Пример - случвало се е, и то много пъти, на всички от нас, да ни стрелят от някъде - вижда се трейсъра на снарядя, вижда се от кой храст идва, но не се вижда танка, който стреля.
        4. Според легендите, носещи се в WoT, дулният спирач оказва влияните върху камуфлажа - при изстрел танкът е по-видим заради по-големия страничен пламък.
        Официалното становище (ще намеря конкретния линк с информацията) е, че не оказва влияние.
        5. И двете - практически Рогатката подобрява обзора, като увеличава шанса да забележиш скрит противник в обхвата на обзора ти.

тук на английски

има прилични обяснения на тема камуфлаж и какво влияе на видимостта на танка.
        "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

някой да каже как се купува злато освен с кредитна карта на пример със смс от български оператори

Comment

ceco73121 написа Виж мнение
            някой да каже как се купува злато освен с кредитна карта на пример със смс от български оператори
            Има какви ли не начини, включително и чрез банков превод и Пейпал. Виж на сайта е описано много добре.

Comment

при мен не се получава. Копелетата от пейпал искат купеща документи.

Comment

чак пък купища, искат карта и някакви сметки потвърждаващи адрес..освен тов амисля можеш със СМС да платиш.

Comment

С смс е два пъти по скъпо.

Comment

Ееееее вече близо 20 игри и не мога да си взема експ. от първата победа за деня.Все се падам с цял отбор къмпингари,които нищо не правят и докато се огледам и станало 10:3 или 14:7 (последната) за другите.Пък аз си обичам да се движа,а не да стоя 10мин на едно място и нищо да не се случва,ама на ... късмет

Comment

В тая ситуация подлъгваш врага да те гони и го натрисаш под дулата на камперите.Или отцепваш някой самотна гаубичка,скаут или квото там набараш - килваш го и правиш номера пак и пак докато не останат.Хубавото идва,ако действително избият бързо твоите и останеш сам срещу повече от 5 врази.В тази ситуация дават медал "Колобанов",който за мен е един от най-ценните.Разбира се трябва да спечелиш и битката,но това е детайл

Comment

Я като стана дума за медали- преди Халонен (моят любим) се печелеше в най-големи количества с Мардер, ама сега като няма КВ-та в големи количеств аи просот не ме пъска срещу достатъчно силни врази...та се пита- с какмо друго може да се припечелва този медал? подозирам че ще е ТТ или ТД за да може да дупне по-голямата кадинка, ам акои.

Comment

Взех Бат Чат обаче ще чакам конкретна информация за минаването му в 10то ниво преди да харча хп и кеш за ъпгрейди.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
                            Взех Бат Чат обаче ще чакам конкретна информация за минаването му в 10то ниво преди да харча хп и кеш за ъпгрейди.
                            Аз се подлъгах и разработих неговото дърво с цел да имам някави скаути, а и него като тиер 9 медиум, но сега с това повдигане 1 ниво нагоре ми изглежда много мътна ситуацията и оставих тази линия на развитие (само го разработих, но не го купих).
                            Сега започнах руските медиуми, за да сам подготвен и от тяхна страна за новия пач.
                            Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Mitko написа Виж мнение
                              при мен не се получава. Копелетата от пейпал искат купеща документи.
                              Аз Пейпал не ползвам и не мога да ти помогна.
                              Виж, ако имаш кредитна карта или международна дебитна, нещата са много лесни - попълваш име и номера и си готов.
                              А плащанията със смс са практични само за дребни неща, като например слотове, защото става бързо и без много занимавки, но златото е на много неизгоден курс така. Мисля, че с кредитната карта беше най-изгодно.

Comment

bigbeer написа Виж мнение
                                Хубавото идва,ако действително избият бързо твоите и останеш сам срещу повече от 5 врази.В тази ситуация дават медал "Колобанов",който за мен е един от най-ценните.Разбира се трябва да спечелиш и битката,но това е детайл
                                Да ама някой медали са посмъртни...Найхубавото (от моят акамбанария) е да си топ машина (особенно такава която е силна за тиъра си, и си единствен от този тиър ) , собственият отбор измре бързо, без да избив амного от вразите...а ако вземе и тяхната топ машина е бонус...е тогава става мноого весело...при мен се получва най-добре със средн танк защото мога да обиколя и трепнва всички, с тежък може да не стигне времето...последно така се получи с Патън като бях, единствен Т9, на руинберг, насрещна битка, моите нещо с еолигавиха по поляните...аз минахнаправо, трепнах двете артилерии, отидох в гръб на тези дето се занимаваха с моите на поляната, трепнах един М103, после отидохв града набарах май някакви пантери...абе весела работа...като ми остане време се каня да поиграя по бързата линия руски тежки,..те би трябвало да позволяват подобна игра...твърде често Т-10 ме надбягва напоследък, което е срамно.

Comment

Working...
                                X