Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

fidelis написа Виж мнение
    Ами от пишештите в тази тема май аз единствен съм в клан който играе кланови всяка вечер...
    Здравей! Понеже пишеш, че играеш редовно кланови битки, любопитно ми е какви са особеностите на такъв тип боеве. Че (поне за сега) се използват само тиър 10 тежки танкове, вече ми е ясно. Предполагам, че тийм спийк и изобщо гласова комуникация между целия отбор е задължителна, както и че командва един и всички го слушат. Интересно ми е, понеже казваш, че има наложени тактики за водене на боя, дали импровизациите от страна на играчите са абсолютно нежелателни? Строго по заповедите и по установени трасета и огневи точки ли става всичко?
    http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

Импровизацийте и соло акцийте са не само нежелателни,но и пагубни-загубата на един танк в повечето случаи е фатална-не заради бройката-просто всеки танк си е и позиция и парченце от общия пъзел.В кланова всеки има определена задача-позволиш ли си солова акция обричаш не само себе си но и поне два танка с които взаимодействуваш-от там целия фланг/група а и като резултат-отбора.15мин преди битката водещия решава кой отбор ще играе-респективно първия влиза във важните.Подбира се отбор на база играчи,не на танкове-при нас играчите от първите два отбора имат минимум по 5-6 ,,кланови'' танка.От там следва разбор за всеки един по отделно-позиция,тайминг,с кого взаимодействува,кога и при какви обстоятелства релокира,коя квадрант на картата държи на прицел -така за всеки по-отделно.След това се казват няколко евентуални възможности за противниковите деийствия-ако сме играли с тях си ги знаем,ако не-кланове от алианса казват какво може да се очаква-това е работа на командера-преди битката той просто ни казва какво може да се очаква и естетсвенно-при коя ситуация как противодествуваме.Накрая-ако има въпроси.По време на битката говори само командера-празни приказки и възклицания не се допускат.Обикновенно в по-маловажни битки вземаме 1-2 новаци които да привикнат.След битката-задължителен разбор.Дано да ти помогнах

Comment

Импровизацийте и соло акцийте са не само нежелателни,но и пагубни-загубата на един танк в повечето случаи е фатална-не заради бройката-просто всеки танк си е и позиция и парченце от общия пъзел.В кланова всеки има определена задача-позволиш ли си солова акция обричаш не само себе си но и поне два танка с които взаимодействуваш-от там целия фланг/група а и като резултат-отбора.15мин преди битката водещия решава кой отбор ще играе-респективно първия влиза във важните.Подбира се отбор на база играчи,не на танкове-при нас играчите от първите два отбора имат минимум по 5-6 ,,кланови'' танка.От там следва разбор за всеки един по отделно-позиция,тайминг,с кого взаимодействува,кога и при какви обстоятелства релокира,коя квадрант на картата държи на прицел -така за всеки по-отделно.След това се казват няколко евентуални възможности за противниковите деийствия-ако сме играли с тях си ги знаем,ако не-кланове от алианса казват какво може да се очаква-това е работа на командера-преди битката той просто ни казва какво може да се очаква и естетсвенно-при коя ситуация как противодествуваме.Накрая-ако има въпроси.По време на битката говори само командера-празни приказки и възклицания не се допускат.Обикновенно в по-маловажни битки вземаме 1-2 новаци които да привикнат.След битката-задължителен разбор.Дано да ти помогнах
        Благодаря ти за подробният отговор!!! Звучи страхотно, че успявате да достигнете подобна координираност в действията си. Впечатлен съм! Едно е сигурно - завиждам ви за преживяванията, но никога няма да мога да взема участие в подобна битка :-) Едно, че нямам танкове на неонходимото ниво и второ, че на работа достатъчно ме командват и правим разбори, та и вечер в играта ще ми дойде в повече :-) Но, пак казвам - впечатлен съм и ви желая само успехи. А аз ще продължа в рандъм битките. Там се справям прилично, а като сгафя нещо, сам си се ругая и няма нужда командир да ме кастри :-) Успех!
        http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

Интересно,
          А описание на "ротните" битки, и те ли са само 10 Т тежки танкове?
          Клановите битки- има ли динамика или е повече статично надлъгване (след заемане на предварително определени позиции)
          Може ли да качиш някой реплей ?
          Клановото злато за какво се използва?

Comment

Гоги,ротни играем само с Т10-в повечето случаи го правим за обучение на новите в клана.Специално в нашия клан-можеш да питаш противниците ни при възможност -е само динамика.Предпочитаме атаката дори и да ,,пазим'' и в повечето случаи решаваме битката до към 7-8 минута.На Химелсдорф обикновенно сме ги приключили 2-4 мин след началото,но пък там си ни е специалитет.Има и изключения-на Редшире имаме тактика с 5 медиума и скаут + 3 артилерии-излючително лек сетъп-играе се на спот енд шут-трудничко и иска добра координация,но пък сме мачкали ръш от 12 хевита.
            Клановото злато се изполузва при нас за две неща основно-раздава се преди кланова за амуниции-на артитата двойно(за ,,храна'') и за премиуми на играчите в клана.Реплей на всяка кланова има,но за да ги гледаш ще трябва се обърнеш към Coruin-с удоволствие бих ти изпратил,но човека е тактика и всяка тактика е негова-мисля и правата върху тях бтв-не мисля,че ще ти откаже
            И към бациликус-не ни чете командира конско на разбора-сам всеки си анализира играта по отделно един по един и си обсъждаме грешките/или силните изпълнения,независимо победа или загуба е.Не сме дисциплинирани войници,по-скоро е самосъзнание,но пък е голямо удоволствие-в ЕПИК примерно на абатството като се каже правим ,,малки клещи'' и всеки от първия отбор знае къде отива и какво прави-независимо с какъв танк е И... 15:0
            MARS,SLF,RT,BIA-мисля,че поне още 4-5 клана са го отнасяли този резултат когато бяхме на Балканите и играехме Абатство...

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
              Интересно,
              А описание на "ротните" битки, и те ли са само 10 Т тежки танкове?
              Ротните са в няколко класа - до 6 тиър, до 8, и до 10.
              В първия случай например сборът точки от машините (машина 6 тиър = 6 точки) не може да надвишава 60, и т.н.

едит:
              @fidelis - почти благородно ви завиждам

В HWBG така и не успяхме да постигнем нещо повече от спорадични успехи.
              Няма командване, няма полеви командири, няма тактика, няма сработеност. Един гол ентусиазъм... Направо се чудя как изтраях толкова време.
              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

feersum-мисля че ти бях казал-ела при нас-имаш танковете,имаш опита.Винаги нови играчи са добре дошли-още повече от HWBG дойдоха при нас доста свестни попадения-мравката,Расте,Нуменореан...

Comment

Бих дошъл
                  Но - само ще ви заемам място за някой по-активен играч. Че при мен свободното време преди беше малко, сега съвсем изчезна - роди ми се син преди месец
                  Вместо да дупча танкове, сменям памперси
                  "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Абе не е дерт-когато можеш-тогава играеш.Никой никого с нищо не задължава и няма да ти придиря
                    И аз сменям памперси-макар моя да е вече на 10 месеца

Comment

Реплей на всяка кланова има,но за да ги гледаш ще трябва се обърнеш към Coruin-с удоволствие бих ти изпратил,но човека е тактика и всяка тактика е негова-мисля и правата върху тях бтв-не мисля,че ще ти откаже ...
                      A мож ели контакт с човека да ми пратиш? Иначе американските ТТ ползвате ли ги за кланови? Колкото до динамиката- так аи трябва, по-добре да направиш събитието отколкото да го чакаш да стане....подозирам че когато играете средни това са Т-54?

Comment

Fidelis, аз бих дошъл ако ме поканите Ника ми на европейския сървър е dalt. Скоро ще имам е100, особено ако надвия мързела и желанието да имам Ферди :П

В момента съм в някакъв БГ клан, но просто там нищо не се случва.
                        Analog man...

Comment

Гоги просто му пиши в играта-даже в момента е онлаин.Кажи че сме говорили-не мисля че ще ти откаже-харабия момче е
                          Ако питаш за Т110-абсолютно-даже имаме лек недостиг от тях винаги

Comment

Пколев-за ЕПИК без Т10 няма как да стане-но в ЕПИКС няма да имаш проблем-пиши на spiji-той е баш шефа по тези въпроси за всичките ни кланове

Comment

ще го издирим...и ще гледам да си взема Т110...проблемът е че Т9-10 съвсем не са ми цел като тиър заради тиъра и си играя основно с машините кото ме радват...но като излезне СП ще изгриндя набързо до Т110, жалкото е че нямам свободен читав екипаж...

Comment

Радвам се, че има прота и в България, които се занивавата сериозно с клановите битки. Поназнайвам какво представлява професионалният спорт, с колко време, средства и ресурси е свързан, и как всичко е опънато до краен предел. Същото се получава и при една виртуална игра, пожелавам ви УСПЕХ!
                                Иначе моя опит от нещо като клан е с българи на американския сървър, където целта беше да си дебел и да се показваш едва едва от някоя скала. И след 10-на дни реших да съм соло на европейския и започнах отначало. От тогава до сега се чувствам свободен да експериментирам всичко, от което се и забавлявам

Comment

Working...
                                X