Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    feersum написа Виж мнение
    PzIV не го ли орязаха като доходност с предпоследния пач? Май всичките тиър 5 средни минаха под ножа. Преди си ми беше основен източник на пари...
    То орязването си върви повсеместно и не само като доходност.Всичко що не е екс съветско - под ножа.

    [09:53:54] Radoslaw Radew: 1. T110: -7% RoF
    2. Hellcat: -6% track traverse on top suspension
    3. KV-4: I heard +20mm side hull armor.
    4. T30: Haven't heard yet.
    [09:58:07] Radoslaw Radew: http://forum.worldoftanks.com/index....ges-pictorial/
    [09:58:37] Radoslaw Radew: ето пълни сведения
    накратко правят ги да стрелят малко по бавно амеркианските от 6,45 на 6 изстрела за секунда
    [10:13:19] Radoslaw Radew: не пише ама май орязват и германците
    т.е. местят двигателите отрпед което ги прави по слаби
    [10:13:20] Radoslaw Radew: I have historically played mostly German tanks. I just don't understand patch 7.4:

    1. put the transmission of the E-50 up front. that makes sense because the E-50 is so OP that it completely dominates CW already.

    2. put the transmission of the E-75 up front. That way it catches on fire every game, and matches the E-100 in futility.

    3. increase the size of the JadgTiger. btw its weakpoints will be correspondingly larger too. It's not like the JT was not already problematic.

    4. Decrease the size of the Object 261. Seriously? it's already the fastest SPG in the age of counterbattery, and it's the most accurate. Why not let it fly while they're at it? We are always looking for more 261's in CW for our team, and now that it's smaller, it's even more valuable.

    5. Fix the E-100 by increasing the armour to its historic standards, reducing the size and vulnerability of its lower glacis, and giving it its historic derp gun, and increasing penetration stats. Oh wait, that was a mistake -- it's not happening.
    [10:13:38] Radoslaw Radew: е-50, е-75, е-100 май нема да са вече толкоз здрави
    [10:53:59] Bigbeer: Mamка му и шовинизъм.Това осиране почти е способно да ме извади от играта.

    Цитирам директно пост на колега от скайпа.Дано не е прав,но това е мноого гадна тенденция.

    Comment


      Промяна в Е-100 няма, всичко друго е вярно.
      Аз не съм играл от повече от месец (7.3 не съм играл въобще). Този пач допълнително ми убива всякакво желание за игра - аз играя само американски и немски танкове и тоя пач ги реже наред.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

      Comment


        е нали и френско играеше

        Comment


          Френските вече ги резнаха предния пач. С 50/100 се справях доста добре, но с 50/120 за 70 битки имах 42% победи и ми писна. Имам си достатъчно занимания така или иначе и мога да почакам докато стане ясно накъде духа вятъра (не че вече не е пределно ясно...).
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

          Comment



            Victory!
            Battle: Dragon Ridge Saturday, June 02, 2012 3:01:12 AM
            Vehicle: Löwe
            Experience received: 4,452 (x2 for the first victory each day)
            Credits received: 124,134
            Battle Achievements: Mastery Badge: Ace Tanker, Boelter's Medal, Steel Wall, Top Gun



            Comment


              Да си продължа с впечатленията от френските TD-та.

              Първо малко бележки за Somua Sau 40.
              Сбъркал съм малко, като съм писал, че 105-мм оръдие на Hetzer дупчи 64 и прави 350 поражения. Тия цифри са точни, но за стандартния снаряд, а народа масово го играе с HE, който е абсолютно еквивалентен на HE снарядите на френското 105-мм (53 дупчене и 410 поражения).
              И предположенията ми, че 30-те снаряди ще идват малко малко в бой се оказват правилни.
              Но да продължим нататък по линията.

              Ако първите три френски TD-та бяха фрики римейк на германската TD линия (тоест концептуално еднакви, но много по-грозни), то след това, нещата далеч не са така.

              S-35 CA е TD от Тиър 5 и няма много общо с колегите си от същия Тиър. Ако трябва да го описвате в сравнение, или може да се каже, че е незакония син на СУ-85 и М10, или че е Marder II здраво назобан със стероиди. Тоест имаме сравнително малка машинка с голям обзор и мощно въоръжение.
              Първо S-35 CA има най-голям обзор от всички TD-та от Тиър 5 (400 метра, за сравнение М10 има 370). Второ, S-35 CA има мощно въоръжение, което напълно съперничи на това на СУ-85. Трето, за разлика от всички френски TD-та оръдието на S-35 CA се движи в много широки граници по хоризонтала, плюс че се върти и добре около оста си, така че аха-аха да помислите, че имате купол. Но едно по едно.
              S-35 CA в стокова конфигурация е изключително читав. Стоковото оръдие 17 pdr Gan MK.II е бонбонче. Дупчи здраво (144 мм), прави не чак толкова лоши поражения (135), стреля бързо (13,3 изстрела в минута) и е бая точно за френските стандарти (0,35). В допълнение на всички и прицелва супер бързо. Така, че първите битки ще са песен, още повече, че топ двигателя и радиостанциите са открити още при Somua Sau 40.
              Големият въпрос при S-35 CA е с кое от двете много приятни оръдия ще го играете. 105-мм оръдие има прекрасни характеристики за Тиър 5. Дупчи 165 мм и прави 300 поражения!!!! Проблемите около него са три - (1) прицелва много бавно (2,9 секунди), скорострелността му е скромна (5,56 изстрела в минута) и снарядите са скъпички (270 парчето). 90-мм оръдие е компромисен вариант, ако не може да преглътнете проблемите на 105-мм. Прицелването е с 0,6 секунди по-бързо, скорострелността е вече 7,5 изстрела в минута (и реално прави към 150 повече поражения в минута от 105-мм). Пораженията са напълно прилични (240), както и бронепробивността (135 мм). Точността е малко по-добра (0,4 срещу 0,41). Лошото е че и тук снарядите са си скъпички за Тиър 5 (255 парчето). Радиото е смотано (455 метра).
              До тук с хубавото. S-35 CA е най-бавния и неманеврен TD от Тиър 5. Животът му (330) също е най-малък. Като броня е нищо запомнящо се. 56 мм челна броня плюс някакъв наклон, но не ме е спасявала в бой до сега. Като размери е компактен, но е по-голям от Т49 и StuG III, така че като скритост няма да е първа хубост. Честно казано с тия скъпи снаряди не знам как ще му излиза икономиката. Това ще се види в реалния сървър.

              ARL V39 е Тиър 6 и също не е еквивалентна на германски TD, но е доста сходен със СУ-100. Като цяло доста смахната машинка базирана на всеобщия "любимец" BDSM 1.
              Вероятно това e най-слабия стоков TD, който съм хващал. Стоковото оръдие е безумно лошо (особено сравнено със стоковото на S-35 CA) - пробитие от 68 мм и поражения от 110. Принципно веднага имате разкрити бая хубави оръдия от S-35 CА, но преди това трябва да отключите новото окачване (5735 опит). Това в тестовия сървър не се усети, но в реалния или ще се инвестира свободен опит (ако имате) или да изстрадате поне 40 - 50 битки в които ще се опитвате да пробиете Е-75 и ИС-8
              Веднъж минала тази мъка имате на разположения всички оръдия на S-35 CA, които разбира се са станали дста по-добри като скорострелност, точност и време за прицелване. Истината, обаче е в 90-мм DCA 45 AC. То е същото като DCA 45, за което по-рано в темата писах, че преобразява отвратителния ARL-44 в сравнително приличен танк. Оръдието има феноменална пробивност (212, най-много сред всички Тиър 6 TD-та), доста е точно за френско оръдие (0,36) и прави прилични поражения (240). НО! Скорострелността е лоша (6,67 изстрела в минута) и прицелването е бавно (2,9 секунди). С модули може да се коригира (аз си сложих дотиквач и скорострелността вече се трае).
              Като компановка много прилича на Somua Sau 40. Тоест има командирска купула, която дава приличен обзор от 350 метра (реално отстъпваш само на М18 и М36). Челната броня е 60 мм и с някои уговорки имаш наклон. От страни, обаче имаш абсолютно прав корпус и скромна броня от 40 мм. Като размери машинката е около JagdPz IV, но заради купула сигурно ще е по-видима. Животът е 610, което е най-големия показател сред другите Тиър 6 TD-та. Има и хубаво радио (710 метра връзка, отстъпва само на М18).
              Най-лошото е, че по хоризонтала оръдието се движи ужасно малко и трябва често да въртиш целия разрушител. Иначе нямам оплаквания за скоростта и подвижността, не са първа хубост, но не са и най-лошите.

              С две думи какви са ми впечатленията до сега.
              Renault FT AC - безличен еквивалент на Panzerjäger I.
              Renault UE 57 - със сигурност ще се хареса на хард кор Marder II карачите, защото както писах е доста сходен, но при още по-ниска забележимост. Подозирам, обче че средностатистическия играч ще го ненавижда.
              Somua Sau 40 - абсолютно еквивалентен на Hetzer, но с по-лошо брониране и по-голям обзор. Обзорът не е по-добър от този на Т40 и като цяло не виждам причини някой да играе Sau 40 кой знае колко, просто защото му липсва каквато и да е индивидуалност и предимства.
              S-35 CA - определено ще е доминиращ Тиър 5 TD! Отличен обзор, много добри оръдия и супер стокова конфигурация! Всеки, който играя с Marder II и това му харесва, ще се чувства в свои води. Единственото притеснение са скъпите снаряди.
              ARL V39 - има много потенциал в машинката, но не знам до колко ще се реализира в реалната игра, а и впечатленията ми не са много пълни. DCA 45 AC е супер оръдие и без проблеми дупчиш всичко срещу, което се изправиш.
              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

              Comment


                Относно JagdPz IV

                Здравейте,
                някой играл ли е по-сериозно с това "чудо" на техниката? Ако е така, моля за съвети По принцип съм решил да развия всички немски TD до Jagdpanther. След този танк останалите машини са нещо като ходещи бункери, което не ми се нрави, а и играя без премиум което прави всичко над тиър 7 много трудно и неизгодно като пари доколкото съм чел. Обичам да си играя със старите машинки и си ги пазя и трубам скилове на екипажа - може да се смеете, но с Panzerjäger I съм имал едни от най-забавните игри, а и ми донесе първия Халонен малкото зверче. JagdPz IV обаче е друга работа. Те хората са си написали в сайта, че JagdPz IV "is widely considered the worst tier 6 TD" но мен това само ме амбицира да го пробвам. Не гледам на машината само като стъпало преди хвалената от толкова много играчи Jagdpanther, но откакто я купих съм се видял в чудо. Употребих съвсем разумно свободния опит до момента развивайки всичко без 8.8 оръдието (още експириънс ми трябва ), но машината все още е мудна, а я описват като Щуг с повече здраве - хъмм, оръдията не дупчат почти нищо, а камо стойностите не знам какви са, но явно не са нищо впечатляващо. Почти във всяка игра някой ми палва или потрошава двигателя с един истрел. Къде по дяволите стои този двигател, та е така трошлив? Уж бронята била наклонена - не видях до този момент от нея да отскача нещо. Може би ако ме стрелне друг JagdPz IV ще доживея и рикошет, а може дори двигателя да му пална - хахахахх. Поправките ми са скъпи, а приходите нищожни - явно бъркам нещо. Всеки нов танк си е терсене в началото, но като си спомня стоковия Щуг или дори Хетцера, който ми дойде доста студен душ докато привикна, че това не е Murder, те като че ли бяха доста по-приятни за игра от това чудо. Дайте идея къде греша. Със Щуга като съм горната половина на таблицата се движа след тежките и давам огнева поддръжка, с Хетцера се крия по храстите и разстрелвам от пусия невнимателните, с Мардера ........ ееех - там е ясно. JagdPz IV обаче ми скъса нервите този уикенд. Дали голямата пушка ще оправи нещата малко от малко? Ясно е, че екипажът ми още е само на към 80% и това ще даде малко тласък като наближат 100, ще накупя и оборудване, но ...

                Comment


                  Denetor написа Виж мнение
                  някой играл ли е по-сериозно с това "чудо" на техниката? .
                  Pyrwo da spodelq konfiguraция- моят е с вентилатор, бинокъл и мрежа. 88 мм, ако си в орнат 1/3 просто си драпаш напред (пазиш бордовете) и отстрелваш вразите...ако си в ниското...е тогава се пусийства (затова съм сисложил бинокъл и мреж). принципно оръдиеята ми харесват, а с бинокъла може и да се снайпериства. бронята е многодобра срещу ниските тиъри (мног мразя да срещнатакова с шърманите).
                  Идеята е да се възползваш че си нисък и да се криеш зад бабуни, тогва от малкопо-далече рашънските неща ще могат само на късмет да те думнат, а с другит еможе да пробваш да се надстрелваш...а да и не ходи са, не се върти много бързо машинат аи някой може да реши да те цикли.....
                  И както винаги е въпрос на свикване...аз така на щуга се мръщех, но онзи ден изплесках 5-6 много резултатни игри, същата конфигурация като това, но го играя с 75/70...ежентуално ако и на дват асменя мрежата с 10% оптик аможе дори да се получат прилични снайпери.

                  Comment


                    Здравей Denetor. Радваме се,че се присъедини.Успех в играта и форума.

                    Причината за твоите неудачи вероятно е комплексна.Виждам няколко проблема и ще опитам да ги нахвърля набързо,с уговорката,че е напълно възможно и да греша.Коригиране на грешки от тук http://wiki.worldoftanks.ru/JagdPz_IV

                    1/Всички тиер 6-8 машини бяха нърфнати на последния пач от към доходност.Те доста по-трудно "се хранят" без премиум,сравнени със танковете 1-5 тиер получили почти двойно по-висока доходност от тази,която имаха до момента.

                    2/До тиер 5,особено ако си в топа,те пуска срещу машини с картонена броня.За онагледяване тук http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics . Където и да ги треснеш се дупчат.Практически само АМХ-овете и КВ-1 имат някакъв шанс да устоят на немската пушка понякога.Всичко друго се пробива безпроблемно.Бронирането след тиър 6,особено на тежките,вече си е реално.Ако нямаш хит зоните и не ги знаеш за всички противници наизуст,то по добре си ги свали.Играта става малко по-шаренка на първо време,но вършат доста работа.

                    3/Поведението на всички немски машини преди и след топ конфигурирането им е много различно.Тук опита на екипажа и използваните модули са от огромно значение.Предлагам на първо време да се оборудваш с така наречената "нубска конфигурация",която включва : - маскировъчна мрежа + сменяема оптика(рогатка) + съндъче за ремонт.Тези модули са сменяеми и на първо време набутването за тях е еднократно.От линка по-горе обърни специално внимание на това :
                    - Исследование и прокачка / Дерево модулей
                    При покупке новой машины, желательно иметь некоторый запас свободного опыта, чтобы в самом начале как можно быстрее открыть новый модуль.
                    Стандартная схема, необходимо поставить ходовую, без не¸ будет ужас как непривычно после резвого StuG III, да и модули остальные не поставить.
                    Приятный сюрприз, двигатели подходят от StuG III. Их надо ставить, не задумываясь.
                    Стоковое орудие бесполезно в боях куда нас бросает, поэтому следующим шагом будет установка 7,5 см StuK 42 L/70, которая перешла по наследству от прошлой машины.
                    Так как рации уже изучены, вс¸ что оста¸тся, это поставить топовое орудие.

                    3/При достигане на 100% умения на екипажа,внимателно подбери уменията им.Конкретно за тази машина маскировката,като първо умение за всички ми се струва удачна.

                    4/За да не те палят от раз,никога не взимай максимално-възможното количество снаряди в битка.И без това фугасните преди 88мм са не особено ефективни.Лично аз не взимах повече от 30-35 снаряда в битка.При над 70% ефективност на стрелбата са напълно достатъчни.При над 90% си царя на полето .

                    5/Начина на игра с идеалната за криене JagdPz IV e засада и пак засада.Ниския и профил я прави трудно различима в укритие,но има и недостатъка на това,по-високия противник да те вижда първи,ако се въртиш като шугав. Справка http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics#Visibility . Затова движиш винаги след изнесените напред скаути или тежки или каквото имаш там в отбора.Не на определена дистанция,а от храстче на храстче с прибежки и припълзявания.Тиър 6 учи на оцеляване или отказва от играта.

                    6/По възможност никога не показвай борд или задник на противника щото веднага ще опита да те оноди.Ако си до плътно укритие,като скала или къща - заставай максимално близо.Така гадните осички Т-50-2 и АМХ 13 не могат да те заобиколят и раздупчат в практически голия задник.

                    7/Ако се случи да излезеш челно срещу противник на открита позиция,то никога не му стой като дърво,а "танцувай". Бързите еволюции ляво-клик,дясно-клик сериозно повишават възможността за рикушет.

                    Надявам се нещо от горното да ти бъде полезно под каквато и да било форма и успех!
                    Last edited by bigbeer; 04-06-2012, 14:28.

                    Comment


                      Благодаря и на двама ви. Съветите са разумни, когато се прибера от работа - дано днес да е преди 20,00 и приспя домашните ще се опитам да се възползвам от идеите. Ще събера парички за оборудването, най-вече вентилатора и бинокъла, мрежата също и ще погриндя да му навикна на тоя ми ти бяс. Явно трябва не само да напасна стила си на игра към конкретната машина, но и да привикна, че на този тиър противниците вече са по-опитни, артитата не правят много глупости и т.н. Подобни трудности само ме амбицират, а и когато има някой да помогне с акъл нещата стават още по-приятни. Дано се разберем с машинката защото ми се ще и нея да оставя в гаража, иначе няма да ми е пълна поредицата от немски ТД та

                      Развих си 88 и направо не ме свърта да се похваля. Току що приключих чудна битка с тоя дзвер - унищожих Jagdtpanter и то с facehug - Пантерата е по-висока от мен и при плътно приближаване изобщо не можа да стори нищо. Повредих сумай ти машини, сред които и Jagdpanzer4 .... Съюзник, Снайперист и 22 500 кредита за една битка на карта "Мини". Страхотен кеф, прави бяхте - машината като и навикнеш става зверче
                      Last edited by Denetor; 05-06-2012, 22:55.

                      Comment


                        Denetor написа Виж мнение
                        Развих си 88 и направо не ме свърта да се похваля. Току що приключих чудна битка с тоя дзвер - унищожих Jagdtpanter и то с facehug - Пантерата е по-висока от мен и при плътно приближаване изобщо не можа да стори нищо. Повредих сумай ти машини, сред които и Jagdpanzer4 .... Съюзник, Снайперист и 22 500 кредита за една битка на карта "Мини". Страхотен кеф, прави бяхте - машината като и навикнеш става зверче
                        Поздравления!Усещането е супер а ?

                        Да продължа традицията на хвалбите,че нещо темата позамря.
                        Надявам се,всеки който има с какво да се похвали да го постне.
                        Без да сравняваме или да се гоним.Просто за емоцията.

                        Победа!
                        Битка: Блато 06 юни 2012 г. 01:19:24 ч.
                        Танк: VK 3001 (P)
                        Опит: 2*170
                        кредита: 48*576
                        Постижения в битки: Значка за майсторство: Танков ас, Косата на Смъртта, Медал Бюлтер, Снайперист, Войн

                        Моля,който пази,нека закача и реплеи.Винаги е интересно да се види,как точно се е получило нещо приятно.

                        Comment


                          Браво, браво

                          Аз все повече свиквам на Ягодовата Пантера с 88мм, страшен звяр е!
                          Съотборниците редовно ми се чудят и ми се карат защо не играя със 105мм, но 88 според мен е доста по-добро решение.
                          Накичих я с бая оборудване - дотиквач, бинокъл и мрежа. Екипажът е на 100% камуфлаж и около 50% втори специалности, машината направо е невидима
                          "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

                          Comment


                            feersum написа Виж мнение
                            Браво, браво

                            Аз все повече свиквам на Ягодовата Пантера с 88мм, страшен звяр е!
                            Съотборниците редовно ми се чудят и ми се карат защо не играя със 105мм, но 88 според мен е доста по-добро решение.
                            Накичих я с бая оборудване - дотиквач, бинокъл и мрежа. Екипажът е на 100% камуфлаж и около 50% втори специалности, машината направо е невидима
                            Тя си е височка,има си добър обзор.По тази причина и бях махнал рогатката и закачил въздушен филтър.Разликата в уменията се усещаше.Светваше вразите пак от същото разсточние но зареждаше и фокусираше,една идея по-бързо.Точно,колкото да печели двубои със себеподобни.

                            Comment


                              bigbeer написа Виж мнение
                              Тя си е височка,има си добър обзор.По тази причина и бях махнал рогатката и закачил въздушен филтър.Разликата в уменията се усещаше.Светваше вразите пак от същото разсточние но зареждаше и фокусираше,една идея по-бързо.Точно,колкото да печели двубои със себеподобни.
                              По спецификация обзорът е 350 м, което не е толкова много според мен. Но ще си направя експеримент и с вентилация. А и не я ползвам да се каширам някъде и само да светя на другите - винаги гледам пред мен да има някой да ми свети, така че май наистина ще е по-добре да сложа вентилация.
                              Даже ми идва на акъла да махна камуфлажната мрежа и да я заменя с модула за по-бързо прицелване.
                              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

                              Comment


                                Аз ан германска машина бързо прицелване не слагам, т еис прицелват много бързо и без това, моят набор за "не Мардер-и" е вентилатор, рогатка, мрежа..евентуално мрежата може да допълнителна 10% оптка да я сменя.
                                Иначе и аз харесвам повече 88 пред 105 за ягодовата пантера, повече дупчи, по-точно, по-скорострелно...въпреки че си оставам хардкор Мардър фен...само първият шерман се доближава по кеф до това.

                                Comment

                                Working...
                                X