Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    От доста време играя само с Jagdpanther. Трудно минах към 105 мм-то оръдие, но сега е невъзможно да се върна към 88 мм-то.
    Това че 88 дупчи с 3 мм повече си е направо еднаква бронебойност, а поражението е с 80 точки повече за 105. Някъде бях чел (но не твърдя със сигурност) че бронебойните снаряди в играта намаляват ефективността на пробиваемост с увеличаване на разстоянието (все едно им намалява инерцията и не дупчат така както от няколко метра). Ако това е вярно, да се криеш далече не е толкова ефективно. Друго преимущество на по-близък бой със 105 мм-то, е че много по-лесно и ефективно се поразяват слабите точки на противника. Времето за прицелване на 105-та е 1,7 сек, срещу 2,3 сек на 88, с други думи модул за бързо прицелване е излишен - докато реагираш да натиснеш бутона на мишката и кръгчето се е свило
    Пробвай една седмица да играеш със 105, ти вече имаш добутвач, сложи задължително вентилатор, по твоя преценка камо или бино и по желание - братя по оръжие (втори вентилатор), лампа, снаиперист, амбреаж, офроуд и т. н..... и след всичко това пробвай пак да върнеш 88мм-то и ще усетиш разликата. Аз не исках да минавам на това оръдие защото е фантасмагория, но и самата игра си е достатъчно фантастична, та мирясах
    П.П. доста рядко съм на загуба въпреки скъпите снаряди!

    Comment


      Това за намаляването на бронебойността е вярно, не помня точните цифри, но намалява с разстоянието.
      Значи мрежата определено ще падне. Така и така никога не съм си падал по "кашонската" игра. Най-доброто ми постижение с ЯПантерата - което съм пуснал на по-предната страница - го направих с бутане напред и напред само.
      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

      Comment


        Click image for larger version

Name:	shot_019.jpg
Views:	1
Size:	361.0 КБ
ID:	530745
        Kato ще се хвалим:
        Victory!
        Battle: Himmelsdorf 07 юни 2012 г. 00:51:03 ч.
        Vehicle: M4A3E8 Sherman
        Experience received: 2*838 (x2 for the first victory each day)
        Credits received: 29*846
        Battle Achievements: Mastery Badge: Ace Tanker, Steel Wall, Top Gun

        нормален акаунт (това ако някой ще сравнява експи и пари) сцепих се да стрелям. всички фрагове сам съм си ги направил, Т1 си го зациклих насред булеварда, после су-152-ката мнооого се изненада горката...те капваха а той беше тръгнал да посреща дефендърите...аз от движение (кой си има стабилизатор а) му пруснах веригите и след това му се метнах отзад да си доставям удоволствие..другите ей так амежду другото ги опатках ако не бяха капнали нашите имаше още 2 дето щях да гризна...Всичките шермани с амного приятни машини. многоми пасват, а виж Панцер 4 не мога да му се зарадвам, не е моето нещо...

        Comment


          Здравейте!
          Реших и аз да се включа във форума и темата след дълго четене.
          Играта я играя от началото на годината, като съм се фокусирал основно върху немското дърво и скаутите от френското.Не участвам в клан в момента, по простата причина, че нямам адекватен Т9 или Т10 танк, с Т8 няма да съм много от полза, а и все още ги разучавам машините на това ниво.Ротни битки обаче играя с приятели основно.Ник в играта Ultramarine_BG

          Отностно дискусията за избора между 88/L71 и 105мм:
          Аз развивам паралелно линията на немските разрушители и линията през тигрите към Е100, съответно вариантите на двете оръдия ги ползвах на различните нива.Играейки разрушителите и танкове като Тигър обаче, няма как да не даде отражение върху тактиките, съответно забелязвам, че в повечето случаи играя като снайпер и използвам позиции по картите подходящи за тази роля.Продиктувано от този стил на игра избрах 88/L71 за Jagdpanther-a, а по-късно и на Тигър-а и Ferdi, съответно доста привикнах към точността и скорострелността му и определено съм доволен от работата която върши.Отскоро обаче съм с дългото 105мм на КТ и този дълъг период на игра с 88 определено ми се е отразил, въпреки че имам добутвач и вентилация, а екипажа е на третият Skill вече, имам доста проблеми с вписването на това оръдие в досегашния ми стил на игра.Това което виждам като промяна е намаляване на разстоянието до целите и по-атакуващи тактики за сметка на снайпването.Просто разсейката на дълги разстояния дори на дългото 105 ми е доста неприятна и намалява сериозно полезността ми.


          П.С.Бих се радвал ако някой с обикновен акаунд си качи процентите на победа/загуба по танкове, за да направим сравнение.
          Моите съответно са (числата са приблизителни тъй като играя с танковете).
          Tiger - 52%
          Tiger II - 50% - този процент смятам да го променя възможно най-бръзо щом свикна с дългото 105
          StugIII - 53%
          Jagdpanther - 56%
          VK 3601 (H) - 55%
          Ferdinand - 49% - още съм в дългия гринд към 128мм

          Общо взето се движа малко над 50% с елитните танкове и дoста ме притесниха едни цифри от рода на 80%+ победи и 80% оцеляване в битка на едно Ферди, та ми е интересно как се движат останалите играчи с нормални акаунди.
          Nobody has three balls but some people have two very good ones!

          Comment


            аз съм на 60% с безкрайно любимият си Мърдер. иначе на по не толкова любимите ми машини 56-58. Като играя предимно със средни танкове..заради битки катотази която посочих горе

            Comment


              Здравей Ultramarine и добре дошъл в пишещото гейм братство.Процента победи/загуби не е много точен критерий съотнесен към рандъм битките.По-коректни критерии биха били примерно % точни попадения,или средно нанесен дмж. на битка.За илюстрация бих посочил последната ми битка със все още стоковата американска пушка М10.

              Загуба
              Битка: Клисура 08 юни 2012 г. 16:44:50 ч.
              Танк: M10 Wolverine
              Опит: 1*020
              кредита: 71*426
              Постижения в битки: Най-добър стрелец, Защитник, Войн

              Машинката я купих само заради промоцията на половин цена и я играя ,заради втората промоция за екипажа.Не развивам за момента тази линия и нямам емоционални пристрастия.Направих всичко възможно да защитя 2,от 4-те възможни подстъпа към нашата база.Играх срещу превъзхождащи ме тежки машини подкрепяни от мощна гаубица.С голяма доза късмет избих над половината противников отбор практически сам,като ги и скаутнах.Ревах за хелп до прегракване....и нощо. Моя тим се втурна ,като стадо носорози само в едно направление,зарязвайки всичко друго и логично ги избиха.Финално свърших снарядите,а по взетите пари и медали си личи,че не съм стрелял сватбарската.Когато ме килнаха имаше 4 все още живи противника.Безнадеждна ситуация.Въпреки това,загуби от подобен род ме дразнят.

              Та няма как %-та победи в рандъм битките да е коректен при положение,че отбора се групира на случаен принцип и няма никаква комуникация.Не е за учудване и процента победи на онова Ферди,ако е играл преимуществено в ротни битки със сработен тим и адекватна комуникация.Представи си едни и същи хора,правещи всяка вечер поне по 20-тина ротни битки и ето ти резултата.
              Last edited by bigbeer; 08-06-2012, 18:33.

              Comment


                Има до някъде значение % победи, особенно при няколкостотин битки, няка си ми е приятно да зи мисля че играейки с мояттунингован Мърдър и правейки доста много фрагове (средно) силно накланям везните в наша полза..въпреки че битката ми с най-много фрагове беше загуба..ама ми свършиха снарядите....
                Глейт екак ме карат да заобичам Щуга :
                Victory!
                Battle: El Halluf 08 юни 2012 г. 19:36:24 ч.
                Vehicle: StuG III
                Experience received: 1*396
                Credits received: 85*422

                само един снаряд ми остан, голямо стреляне падна

                Comment


                  Знам, че не е особено показателен, тъй като до голяма степен зависи от съотборниците които ти се падат, но както Gogi каза, ако си сериозен фактор в преобладаващата част от битките, би следвало да е по-висок този процент.Съответно по-високо ниво танк би следвало да има по-високи проценти, отново досто субективно.
                  От друга страна другите двата показателя - процента на точните удари и процента на оцеляване също са доста субективни.При мен първият е доста висок мисля че е около 80% за най-добрите ми машини, като върви само нагоре, заради игарата като снайпер.Докато оцеляването ми е доста ниско от рода на 30% като го отдавам на факта, че дори и с разрушител често го играя черноработник и запушвам дупки без никакво съдействие от съотборници или пък играя скаут за другите разрушители при явни откази от страна на леките машини да cи свършат работата.Има обаче играчи които умишлено избягват битки или не си вършат работата и гонят оцеляване заради парите.


                  П.С.Виждам, че с Мардера имате доста опит, аз определено не му обърнах нужното внимание, но пък с Stug-a имам сериозен опит и определено е машина, която доставя удоволствието, което Мардера дава.Рекорда ми е 10 убииства с него, но заради скорострелността доста често минавам 5 кила в битки в които съм в горната половина.Това беше преди 7.3 и разделението между KV-тата, сега се налага да сменям подхода, защото единицата определено е подобрена откъм броня и немога да им излизам така смело вече.
                  Nobody has three balls but some people have two very good ones!

                  Comment


                    КВ-1 наистина е отвратно, някак не ми се вярва че с 75/70 ще го помпя помпя помпя...и на него нищо няма д аму има...преди 7.3 основният ми източник на халонени бяха КВ-2, лесн за оцелване, много на брой, мечта
                    Иначе щуга е приятен, но при Мардерът го има този момент (не съм го забелязал в друга машина) че има МНОГО силно изразени 1-2 качества, при тов ана ниво силно по-високо от околните в битка машини, което позволява при правилно използване на тези неща да се постигат мнооого високи резултати. иначе най-висок теоретичен резултат споре дмен може да се постигне с платуун Тетракси, или с палтуун 10 тиър машини...но първото е по-добро, просто преобладаващо наоколо са зайци, с 50%тови екиажи, без никакво допълнително оборудване...и сами. при положение че с тетракса в 10% от битките съм взел топ гън, т.е поне 6 фрага (а често доста повече) и че играейки сам процента подени ми е 65..брой какво ще стане ако сме трима...90+ без много зор...

                    Comment


                      Ultramarine написа Виж мнение
                      Знам, че не е особено показателен, тъй като до голяма степен зависи от съотборниците които ти се падат, но както Gogi каза, ако си сериозен фактор в преобладаващата част от битките, би следвало да е по-висок този процент.
                      "Аз ли криво ти се молих Господи,Ти ли криво ме разбра............"

                      Като как бре момци съотнасяте ГРУПОВ фактор,към ИНДИВИДУАЛНА стъкмистика? Какво излиза? Че ако в детската градина,в група " Черешка" има 17 руси 9 кестеняви и 11 чернокоси,то Иванчо ще има IQ 87 при навършване на пълнолетие ли ?

                      Вероятно е мой пропуск,да не отбележа,че над 70% от битките отговарят до голяма степен на посочения по-горе от мен пример.Считам че съм бил достатъчно сериозен "фактор" в него.По сериозен е само "фактора късмет",който в случая беше изцяло на моя страна.И въпреки това резултата е категорична загуба.
                      Last edited by bigbeer; 09-06-2012, 06:22.

                      Comment


                        bigbeer написа Виж мнение
                        Като как бре момци съотнасяте ГРУПОВ фактор,към ИНДИВИДУАЛНА стъкмистика?
                        Много просто, при положение че аз (применро) самичък спокойно отнасям половината чужд отбор, моите съотборници трябва много да се напънат че да загубил, не че не се слува, но въпреки това, въпреки наудобните карти (за конкретнат амашина) въпреки разни други фактори,...статистиката говори сама за себеси.

                        Comment


                          Gaden Gogi написа Виж мнение
                          ...при положение че аз (применро) самичък спокойно отнасям половината чужд отбор...
                          Да ти е направило впечатление,че това (примено) се случва предимно,когато ти се паднат разни кретеноиди за съотборници? Обратно,ако са играчи знаещи какво правят и можещи да си карат танковете,то не остава много работа за вършене.Стреля се значително по-малко и съответно остават макс 3-4 противника за килване.Затова пък победата идва сякаш от само себе си.

                          Да се изнасят битките основно на свой гръб не звучи много разтоварващо,затова се радвам попадайки на сериозни играчи,въпреки далеч по-малкото цели по които ми остава да стрелям.

                          Comment


                            До някъде е так, но да ти направи впечатление че аз говоря за едн аконкретна машина? която ми дава определени предимства пред повечето съотборници? т.е аз виждам първи, стрелям първи. а ако съотборниците с акретени, и аз трепна половинат аотбор, ние ВСЕ още има шанс за победа..ако те с анормални, и аз сам покриуя едно от направлениеята, където трепна половината чужд отбор...съотборниците ми прегазват другит еи ние ГРАНТИРАНО побеждаваме. Отделно с въпроснат амашина средният ми опит на битка е 3 пъти по-висок от този с останалит еми машини от същото ниво...иначе аз нямам против да изнасям победата, може да съм кръвожаден, но многото фрагове звучат добре за съжаление от7,3 насам и пипането по КВ няма такава възможност да печелене на халонени

                            Comment


                              Ето една интересна битка с Хюмел-а, която направих днес.Скаутите бяха на ниво и успях да унищожа и трите противникови артилерии от там насетне нещата бяха доста по лесни за тежките танкове.
                              Attached Files
                              Nobody has three balls but some people have two very good ones!

                              Comment


                                Аз притежавам вече 149 машини. Всички в списъка:
                                Detailed statistics of player StrEagle in World of Tanks: battles fought, victory rate, player achievements
                                War, war never changes..

                                Comment

                                Working...
                                X