Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Empire: Total war

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    За 22 хода съм насъбрал бая лебенсраум, обаче кампанията е страшно изтощителна. С32 отряда защитавам половин европа, понеже икономиката ми е в руини и възможности за повече няма. Само щурмът на Кьолн ми отне 3 часа, а на Изток ми трябват ненормални маневри и пресмятания, за да поддържам инициативата. Обсаждат ми незащитените градове с артилерия и кавалерия, а аз ги бия с armed citizenry
    А досега не съм имал нито една кампания, където Маратите да не поглъщат половината карта. Така, както е тръгнало, сигурно ще се срещнем с тях някъде в турция.

    Comment


      Звучи доста интересно така като разказваш,продължавай да даваш информация как протича кампанията ти!

      Comment


        След поредната голяма баталия москалите най-накрая клекнаха, което ми даде глътка въздух. Невижданият мир през 1711-1713г. беше удобно запълнен с бунтове в Холандия, Полша и Крим. Почивката ми даде възможност да си постегна малко икономиката, позамряла след години непрекъсната война, както и да започна да трупам войски на юг - тъкмо навреме за Третата Австро-пруска война и Третата Полско-пруска война. С два отряда пехота удържах 1600 австрийци в Бавария, а през това време основната част от армията ми се спусна на юг през Германия. След като австрийците пометоха и Гърция, тази война щеше да е решаваща за бъдещето на Югоизточна Европа. Освободени войски от Полша и Украйна пък ми позволиха да се изправя и срещу поляците в същото време. Този път не се спрях, докато турците не си върнаха Румелия и по този начин затворихме границата в Тракия. Предложенията за съюз от Портата и Швеция ги отхвърлих по стратегически причини - исках да си подсигуря изцяло европейския театър, преди да започна колонизацията на Индия и Америките.

        Британците най-накрая отблъснаха испанско-френската атака в Северна Америка и контраатакуваха в Канада. Французите все още разполагат с Нюфаундленд, Луизиана и Мартиника, а след скоропостижния край на Холандската империя се нанесоха и в Цейлон. В същото време конфедерацията Марата продължава с настъплението си в Мугалската империя и започва да се приближава към персийската граница...

        Click image for larger version

Name:	2013-06-02_00001.jpg
Views:	1
Size:	175.3 КБ
ID:	532268Click image for larger version

Name:	2013-06-02_00003.jpg
Views:	1
Size:	219.0 КБ
ID:	532269

        В същото време шведите здраво се заловиха за работа - превзеха Тунис, Ингрия и Мусковия. Явно след като двата най-големи града на Руската империя вече са в техни ръце, се почувстваха достатъчно сигурни, за да атакуват и мен. Never a dull moment...

        Click image for larger version

Name:	2013-06-02_00005.jpg
Views:	1
Size:	334.2 КБ
ID:	532270

        Население на Кралството - 42 млн. души. Придобивки към 1717г. - Естония & Ливония, Австрия, Унгария, Хърватия, Босна, Сърбия, Трансилвания, България и Молдавия. Окончателен край на полската държавност

        Comment


          Шведите ме атакуваха по целия фронт и блокираха всичките ми пристанища в Северна Европа (Прусия не разполага с флот). Биха се наистина като обезумели - превземат Карелия и в същото време се обръщат да ме посрещнат. Числата обаче работеха срещу тях...

          Click image for larger version

Name:	2013-06-08_00002.jpg
Views:	1
Size:	302.3 КБ
ID:	532299Click image for larger version

Name:	2013-06-08_00003.jpg
Views:	1
Size:	292.2 КБ
ID:	532300

          Никога не губя unit - те са ми нещо като мои деца Предпочитам сам да ги разпусна, вместо да ги изгубя в битка.

          След като турците направиха десант в Архангелск и шведите превзеха и Башкирия, Русия престана да бъде фактор, а и да се занимава с мен - в момента се опитват да се наврат в Кавказ. Конфедерацията Марата вече погълна Мугалската империя, което означава, че след като си подсигурих по-голямата част от европейския театър, ще организирам колониална експедиция до субконтинента...

          Click image for larger version

Name:	2013-06-08_00004.jpg
Views:	1
Size:	424.7 КБ
ID:	532301

          Придобивки към 1725. - Мусковия, Ингрия, Карелия, Финландия, Дания, Швеция, Норвегия. Население на Германската Империя (така де, Вюртемберг и Австрия няма за какво да ги броим ) - 52 млн души.

          Comment


            Някой може ли да обясни, защо част от нациите не могат да използват търговските постове, въпреки, че имат търговски кораби. Визирам Шведите и Конфедерацията Марата. Корабите им се настаняват на търговските постове, но не се появява търговски маршрут и съответно нищо не се търгува. Това някакъв биг ли е или просто играта си е така?

            Comment


              Може маршрутът да е блокиран или корабите да не са били търговски. Или самите пристанища в метрополията да са блокирани.

              Comment


                Zalmoxis написа Виж мнение
                Може маршрутът да е блокиран или корабите да не са били търговски. Или самите пристанища в метрополията да са блокирани.
                Нито едно от изброените нещ, за съжаление. В момента играя със Шведите. Те си имат още от началото на играта едно търговско пристанище, от които се вадят търговски кораби (тези с жълтата единичка) на флагчетата . От това пристанище си има търговски път с Англия, Франция и т.н. Така че изкарах три търговски кораба още в началото на играта - по един за Бразилия, Бряг на слоновата кост и Западна Индия. Междувременно воювам с Прусия и Полша - и двете страни нямат флота, така че не са блокирали морските пътища. Пиратите също не са ги блокирали. Просто когато търговския кораб кацна на търговския пост не се появи пунктираната линия, която обикновно го свързва с морксия път, както е при другите нации. Съответно финансовите доклади също не показват наличие на такава търговия. Впрочем нещата не се промениха сори след като построих второ търговско пристанище, пак в провинция Швеция.
                Същия проблем с търговията го забелязах преди известно време и при Конфедерацията Марата. Впрочем при тях липсваха и инжинерните съоръжения при линейнитата шехота, когато се застоят повече от един ход на едно място.
                Та затова шитам, това нормално ли е?
                Би ли могъл да пробваш с Шведите на твоята версия на играта дали се получава този проблем?

                Comment


                  В момента играта не работи на PC-то ми. Иначе това досега не съм го виждал. Но "Империята" определено е пълна с бъгове. Имай предвид, че моята версия съм си я купил от стийм с последния пач/пачове (или както е там). Пиратските версии са много зле.

                  Comment

                  Working...
                  X