Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Empire: Total war

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sailor_Malan написа Виж мнение
    E виж там съм на ръба - точно 256

Е значи можеш да играеш. То предполагам, че не е от значение, но сигурно си с 64 битов Уиндоус. Обикновения 32 битов не разпознава 4 ГБ Рам, нали знаеш?
    I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

muzicantini написа Виж мнение
      Е значи можеш да играеш. То предполагам, че не е от значение, но сигурно си с 64 битов Уиндоус. Обикновения 32 битов не разпознава 4 ГБ Рам, нали знаеш?
      Ми Vista Home Basic пък май не съм се зазяпвал колко битов е
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

32 предполагам. Но няма значение, стига сме спамили.
        I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Ще помоля някой да ми опише кой от двата рилийза е по-добър - на рейзър или виталити, какво и в какъв ред трябва да се сваля за допълнителните юнити и т.н. Просто не ми се търси в стотиците коментари из замунда. Мерси предварително

Comment

Хммм,аз играех на рейзър,но ми се струваше по-добър главно заради повечето сваляния.Само,че нямаше звук при стрелбата с оръдия и пушки.Затова си свалих някакъв Саунд Фикс и се оправиха нещата.

Comment

Ако може някой да каже как се инсталира това чудовище стъпка по стъпка, така че да тръгне нещо си, щото вече минах 10 безуспешни опита.

Comment

Мда, някой пак не е чел внимателно(тоест аз ). В такъв случай да попитам след инсталацията направо ъпдейта ли се слага или първо саунд фикс?

Comment

Както и да е, оправих си всичко

Comment

Zalmoxis написа Виж мнение
                    Както и да е, оправих си всичко
                    Браво.Аз също се мъчих,но стана най-накрая!

Comment

Emerging

• Afghanistan - Islamic Absolute Monarchy
                      • Gran Columbia - Catholic Absolute Monarchy
                      • Greece - Orthodox Absolute Monarchy
                      • Hessen - Protestant Absolute Monarchy
                      • Hungary - Catholic Absolute Monarchy
                      • Ireland - Catholic Absolute Monarchy
                      • Mamelukes - Islamic Absolute Monarchy
                      • Mexico - Catholic Absolute Monarchy
                      • Naples & Sicily - Catholic Absolute Monarchy
                      • Norway - Protestant Absolute Monarchy
                      • Punjab - Sikh Absolute Monarchy
                      • Quebec - Catholic Absolute Monarchy
                      • Scotland - Protestant Absolute Monarchy
                      • United States - Protestant Republic (Grand Campaign)
                      Якоо! Сега само да знаех как да ги изкарам на бял свят

Comment

Някой цъка ли я тази игрица?
                        Понеже аз от време на време се сещам за нея - гледам, че съм се мъчил с някакви торенти май. А това е първата игра, която съм си купил с всичките й dlc-та и хич не съжалявам.

Тук ако някоя кампания се откроява, това е пруската. Прусия на максималните трудности си е чист мазохизъм, но определено си заслужава, понеже геймплеят е несравним. Последният ми опит е на Hard/ Hard. Моите аспирации за някакъв ролплей тип "обединението на Германия" се оказаха тотално отхвърлени от историята (на играта). Не само Полша-Литва и Австрия ще те вкарат в някоя месомелачка, ами и германските джуджета наоколо ще ти обявят война още на втория ход. Ако не сключиш съюз с Великобритания, нищо чудно и Кралската флота да акостира за някой десант. Тук единствената стратегия е максимална агресивност от първия ход.

В изследователско отношение планът беше да развия просвещенските теории, за да бия останалите в средния етап на играта с по-добри университети и в крайна сметка да постигна тотално технологично превъзходство. При липсата на средства за класически университет в Магдебург пруското образование остава засега на заден план за неопределено време. Поляците така и така вдигат въстания ежегодно, реших да не ги тормозя с просвета и сринах колежа в Краков от самото начало, за да вдигна малко реда в провинцията.

След първата жертва, саксонският протекторат на Полша, набързо паднаха Данциг и самата Варшава, с което кралството придоби dat sexy contiguous look. За да не се чудя какво да правя (между сключването на търговски договори първо с Вестфалия (малко фентъзи фракция, събираща за удобство Рейнланд и околностите й) и Бавария, и след анексацията на Хановер, Дания и Обединените провинции), австрийците по реда си ми обявиха война, събирайки армии в Силезия. Възползвайки се от момента, заех опразнената Бохемия, и оттам към голямото сражение под стените на Бреслау, където и Alexander zu Dohna-Schlobitten, и Eugen von Savoyen загинаха, но черният орел надви. Остатъците плюс подкрепления от Бранденбург и Западна Прусия щурмуваха града успешно. Още две мини битки в Прусия и Полша и австрийците клекнаха, само за да се обърнат срещу турците на юг (разгеле).

Остатъчни полски армийки настоятелно обикаляха около бившата си родина, чакайки и аз не знам какво точно да се случи. За да ми е по-забавно, вдигаха и въстания, но гарнизонът на Варшава си остана все така твърдо решен да не мърда от града, докато не пристигнаха сили, освободени от Австрийската ми война. Мирът с австрийците дойде тъкмо навреме, понеже Хановер също ми обяви война. След бързата и безболезнена смърт на дребосъка Прусия се сдоби с излаз на второ море и още един фронт, понеже холандците решиха, че не им стига боя от французите и испанците. Държавицата със звучното име Курланд също се включи в оргията, но не се постара достатъчно за Кьонигсберг и засега си трае. След като наказах полските ребели като един Асад от просвещенската епоха, си пробвах късмета с Литва, и не загубих. Най-накрая оставих Полша и се насочих към Лвов. В този момент някаква заблудена полска армия ми обсади малко поизтънелите редици опълчение във Вилнюс. Боят по ребелите е едно нещо, но това беше явно друга работа и нещата загрубяха, като поляците не искаха мир дори и при условие, че бяха останали само с Беларус и Волхиния. Reload-нах играта и тоя път се полакомих не само за Вилнюс, но и за Минск. Полското правителство във Лвов най-накрая прие мир. Като последна жертва падна Курланд.

За толкова претрепана нация като Полша-Литва поляците проявиха завидна воля да не бъдат затрити от картата на играта и се почнаха с турците, които тъкмо превзеха Трансилвания. В момента Портата ми прави услуга, мачкайки архивраговете ми, но нещо ми подсказва, че между Русия и Западна Европа няма да има място за две амбициозни империи... Русия ли казах? Най-новият фронт, този път 1500-километров. Явно пруският лебенсраум може да се сдобие със сигурен стратегически тил чак в Урал...

Comment

Мда, правилно виждате, годината е 1703, т.е. целият тоя екшън е станал за три години. Население на Кралството - 15,8 млн души.

Comment

Прусия или Русия според мен са най-забавните сухопътни кампании.

Прусите имат предимството че (наред със Великобритания) имат най-добрите показатели на стандартната линейна пехота. Особено като се има в предвид колко е неподготвена Полша в първите ходове, ръша е моя обичайна стратегия.

Ако играеш на повече от Hard/Hard, реализма изчезва и трябва да отблъскваш безбройни армии от автоматони, които не се влияят от морал и които се елиминират най-вече със grapeshot. Най-доброто ми постижение е Very Hard кампания и Hard битки с Русия. Бях успял да покоря територии около Каспийско море, но влизането в Индия (едновременно с отбраната на Петроград и Карелия и проходите в Персия) беше изтощително и сейвовете си седят отпреди 2-3 години.

Comment

С нации като Прусия да си седиш на едно място и да се развиваш тихо и спокойно определено не е вариант. Въпреки, че войни се водят на няколко фронта едновременно, поради липса на пари и войници никъде не мога да нанеса решителен удар, а вместо това се приплъзвам, където намеря възможност. Някакси успях да накарам австрийците да не ме бият, поляците обаче успяха да ми измъкнат Полша, когато не можех да я защитя, и върнаха нивото на обществения ред от самото начало. Все пак намерих хора, с които да ги контраатакувам в Лвов. Дори само руският фронт е почти неудържим. Руснаците не спират да ме нападат по дължината на целия фронт с голямо превъзходство в пехота, кавалерия и артилерия. Напредъкът ми там въобще е малко като на магия.

Стратегически нещата не вървят добре. Турците се представят повече от срамно на балканския фронт. Австрия и Полша-Литва си поделиха полуострова, като в момента Портата остана само с Гърция. Франция, от която се предполага, че трябва да взема Е&Л, окупира Белгия, и заедно с Испания притиска британците в Северна Америка. Поради липса на ресурси индийската ми експедиция изглежда още е на етап планиране, а конфедерацията Марата постепенно поглъща Мугалската империя необезпокоявано...

Click image for larger version

Name:	2013-05-26_00001.jpg
Views:	1
Size:	316.4 КБ
ID:	532231

Придобивки към 1711г. - Холандия, Рейнланд, Бавария, Галиция & Подолия, Украйна, Крим.

Comment

Ако си на hard/hard не е зле. Русия /Полша са вечни врагове от Изток, включително Курланд. Виена е непревземаема освен ако не маневрираш така, че те да атакуват теб, при което да използваш предимствата на canister shot. Ботовете в Индия никога не дебаркират, което значи, че Марата винаги хваща Индия и бавно и неумолимо проплъзва към Европа.

Comment

Working...
                                X