Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Empire: Total war

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Така... Мултиплейъра работи с версията на Разор1911 от Замунда (не знам за новата). За целта:

Изтеглете си Steam от официалния сайт. След като инсталирате и ъпдейтнете, изберете download на демото на играта. То е безплатно и ще се изтегли за няколко часа в зависимост от скоростта на интернета. След това Демото само се инсталира и след като е готово, го стартирайте веднъж. Достатъчно е да ви излезе началното меню, след което вече можете да затворите играта. Влизате в локалния диск, където е инсталиран Steam (по принцип е С), намирате папката на Стийм, вътре влизате в папка steamapps, вътре папка common и влизате в папка еmpire total war demo. Там са файловете на демото. Изтривате ги всичките до един. Папката empire total war demo трябва да остане чисто празна. След това или инсталирате играта от версията на Разор1911, или вече инсталирана копирате файловете в папката empire total war demo. Когато играта е там, вече сте готови. Между другото, ако сте слагали кракфиксове или ъпдейти, трябва да кракнете играта отново с първоначалния крак на Разор1911 (който уж имаше проблеми). Сега вече можете да играете. За целта влизате в Стийм My Games и там е Empire Total war Demo. Играта още си мисли, че това е демото и стартира файлът Empire.exe, който обаче вече е на пълната игра. След това играете.

Успех!
    I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Рилийза на Виталити поне при мен работи.
      За играта...струва ми се някак странна. Не познавам добре периода, ама двете войски просто стоят на равни разстояния и се пуцат (естествено хиперболизирам малко) и точно това ми е малко странно.
      Графиката е добре, а морските битки са трепач. Все още я разучавам обаче обещава да се превърне в сериозна времеядка...

Comment

Според мен е чудесна.
        Графиката е на адски високо ниво и подозирам, че на макс детайли играенето би било нещо като "возя се на хеликоптер и гледам риинектмънт на Седемгодишната война". Проблема е в това, че играта иска хардуер и, дори на компютър, който подкарва BATTLEFIELD2 на абсолютно макс детайли със 90-100 кадъра в секънда, играта започва да насича ако се играе на визуални настройки по-високи от Low. Тежко е.

Иначе битките са много добри. В наземните битки принципите на тогавашното военно дело, като например баланс между прекалено разгръщане и постигане на моментно числено превъзходство с опит за обкръжаване, дават реалистични резултати. Когато компаниите (или "полкове", както е преведено) започнат да заемат позиции по фланковете на врага и врага реагира я с кавалерия, я с резервите си, в битката се намесва неизвестното и, въобще, става забавно Битките отнемат повече време отколкото в Медийвъл 2. Освен това, не знам защо, няма пленници (но ролевият елемент с развитието на генерала е запазен).

Морските са диви, стига да движиш корабите правилно. Самите кораби им се виждат пораженията, а когато хит пойнтите паднат (за двата борда "кръвта" се изчислява отделно!) екипажа се предава, или, ако кораба потъва, скача във водата (макар че не съм успял да взема паднал екипаж на друг мой кораб за да допълня загубите).

Кампанията изглежда по-кратка от Медийвъл 2, при положение, че действието се развива от 1700 до 1799, а един ход е 6 месеца. Засега, обаче, не мога да кажа, защото съм играл само Американската, Road to Independence, която е странична от идентичния на Медийвъл Grand Campaign. Границите на държавата не са ясно начертани, с дебели линии с втория цвят на страната. Зелените зони, които са достижими от армиите или агентите също нямат граница, а и са бледи по мое мнение, което ги прави неудобни. Отделно, има несъразмерност в отделните територии: Британските острови са общо 3 територии, а цяла Франция е една (!) единствена. Каен, Париж, Тулуза, Бордо, Бретан, Марсилия, всичко е накуп. Точно до Франция, пък, започват да се редят Холандия и прочие, да не говорим, че това, което в Медийвъл беше Първи Райх, тук е още по-разпарчатосано. Не че това намаля приходите или нещо, но се получава, че Испания е 2-3 територии в Иберия, докато Австрия е 6-7 и е малко странно.
        Също така, освен градовете, по териториите има мини и ферми, които се ъпгрейдват (но ъпгрейда е само на 1 сграда ениуей).
        Devastation не съм видял още и когато колониалната ми американска армия веднъж мина през земите на британския ми съюзник нищо не стана. След обсадите вече няма "влез/граби/избий". Вече данъците се определят не за всяко отделно селище, а за цялата държава. Има 2 вида население, аристокрация и селяни, като данъците на едните се определят отделно от данъците на другите. Оттам и селяните може да се радват, докато благородниците да мразят владетеля. Но, гарнизоните пак помагат за реда.
        Друг плюс е, че има Прусия. Тъпото е, че генерала, подобно на Медийвъл, е един и същ за всички. С изключение на цвета на палтото, той е с черни мустаци и разглезено () френско лице. Аз лично много се надявах да има модел на Стария Фриц като старче на кон със бастун в ръка...

И, като цяло, за това се сещам. Дай боже да има еспанжън (но то най-вероятно ще има - наполеонови войни) и попътен вятър.

EDIT: А, и флага на Прусия, е този от края на 19 век http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fl...1892-1918).png докато трябва да е този на кралството http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fl...sia_(1750).gif
        Last edited by SizarieldoR; 28-03-2009, 23:32.

Comment

Като човек играл всички серии на тази игра , с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най-лошата серия някога

Първо, дипломатическият панел отново не става за нищо, да не говорим че махната опцията да правиш военна коалиция срещу някои.Тоест, единственото нещо което сега правиш е да помпиш армия и просто нападаш.Има някаква тъпа опция да викаш съюзниците си ако бъдеш нападнат.Най-често, освен да обявят война на противникът ти, друго не правят.Честно казано, гео-политически тази част е все едно играя шах с някое 3 годишно хлапе

Някаква абсолютно излишна опция като смяна на министри, 100% съм сигурен, че някои стои и чете характеристиката на всеки от министрите

Не че играта е лоша , но за 3 години разработка очаквах да има далеч по-големи подобрения

Започнах да играя играта с Австрия.Изпълних всички необходимо за да мина Престиж кампанията за няма и 25 години и сега ме кара да чакам още 25 за да мога да победя - доста интересно

Да не говорим, че за да играеш тая игра с добър ФПС по време на битка сигурно ти трябва компютър от НАСА, а ма*ка му - това е стратегическа игра , не FPS
          Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Това, че не си разбрал за какво служи смяната на министрите, не значи, че опцията е излишна. Може доста да ти се вдигне дохода, да ти се намалят разходите по армията и флота, а министъра на правосъдието влияе много на морала. Така че не пренебрегвай функцията.

Comment

Някой пробва ли играта в мултиплеър, примерно през Hamachi? В момента гледам записи от онлайн битки в Ютубата и, признава, изглежда впечатляващо!
              Също, някой сравнявал ли е оригинално копие на играта с релийсовете по торент тракерите? Имаше съмнения, че ужасната тромавост е от гадни релийси, но все пак да питам... :/

Comment

Толкова ли е зле AI (изкуствения интелект) колкото разправят или има някаква надежда да се оправи с един пач ???

Comment

k1ller1988 написа Виж мнение
                  Толкова ли е зле AI (изкуствения интелект) колкото разправят или има някаква надежда да се оправи с един пач ???

Аз играх сравнително малко.На най-лесно ниво, AI не оказва почи никаква съпротива когато го нападаш.Трябва ти просто един генерал с пълна армия и си готов

На предишните игри, пак беше така.А пък като си на най-високо ниво на трудност, AI постоянно те атакува (тоест от всички страни), почти никоя страна не иска да е в съюз с теб.Тоест , играеш се едно срещу всички държави и дипломацията е напълно излишна
                  Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

Comment

Да питам днес точно се мотах из магазина и разглеждах играта, на кутията на играта пише, че нещото иска 2.4 GhZ процесор. Някой пробвал ли е да го пуска на 2 GhZ? Много се чудех дали да я взема, щото процесора ми е два гигахерца(във всичко останало съм над минималните изисквания) и реших да питам тука.
                    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Ми един приятел е пробвал и на 2 GhZ и става да се играе , аз не мога ти кажа защото моя комп е с по големи възможности но иначе става.

Comment

recidivist написа Виж мнение
                        Ми един приятел е пробвал и на 2 GhZ и става да се играе , аз не мога ти кажа защото моя комп е с по големи възможности но иначе става.
                        Riiiiiiight... И сигурно има 2048 МВ RAM for that matter

Comment

Мерси много. RAMa тотално не е проблем, аз си имам 4 гигабайта
                          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Гледайте Видеокартата. Играта не харчи толкова РАМ и не е проблем Рамта да е малко, ако видеото е добро. Така че и с 10 ГБ Рам и 15 ГХз процесор при видео под 256 МВ забравете, че ще играете човешки.

Comment

muzicantini написа Виж мнение
                              Гледайте Видеокартата. Играта не харчи толкова РАМ и не е проблем Рамта да е малко, ако видеото е добро. Така че и с 10 ГБ Рам и 15 ГХз процесор при видео под 256 МВ забравете, че ще играете човешки.
                              E виж там съм на ръба - точно 256

Comment

!!!

Играя с 1.6гх и 1 ГБ RAM видеото е в нормата. Проблем ми прави самото зареждане на играта и зареждането преди битките. Иначе самите битки и всичко останало се играе напълно нормално при това настройките на графиката са на средно ниво.

Comment

Working...
                                X