Empire: Total war

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • muzicantini
    редовен
    • Jan 2008
    • 200

Sailor_Malan написа
    E виж там съм на ръба - точно 256

Е значи можеш да играеш. То предполагам, че не е от значение, но сигурно си с 64 битов Уиндоус. Обикновения 32 битов не разпознава 4 ГБ Рам, нали знаеш?
    I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

• Sailor_Malan
      генерал-майор
      • Feb 2006
      • 2792

muzicantini написа
      Е значи можеш да играеш. То предполагам, че не е от значение, но сигурно си с 64 битов Уиндоус. Обикновения 32 битов не разпознава 4 ГБ Рам, нали знаеш?
      Ми Vista Home Basic пък май не съм се зазяпвал колко битов е
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• muzicantini
        редовен
        • Jan 2008
        • 200

32 предполагам. Но няма значение, стига сме спамили.
        I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

• Zalmoxis
          ветеран
          • Nov 2007
          • 969

Ще помоля някой да ми опише кой от двата рилийза е по-добър - на рейзър или виталити, какво и в какъв ред трябва да се сваля за допълнителните юнити и т.н. Просто не ми се търси в стотиците коментари из замунда. Мерси предварително

Comment

• kamos
            ветеран
            • May 2009
            • 460

Хммм,аз играех на рейзър,но ми се струваше по-добър главно заради повечето сваляния.Само,че нямаше звук при стрелбата с оръдия и пушки.Затова си свалих някакъв Саунд Фикс и се оправиха нещата.

Comment

• Zalmoxis
              ветеран
              • Nov 2007
              • 969

Ако може някой да каже как се инсталира това чудовище стъпка по стъпка, така че да тръгне нещо си, щото вече минах 10 безуспешни опита.

Comment

• Zalmoxis
                ветеран
                • Nov 2007
                • 969

Мда, някой пак не е чел внимателно(тоест аз ). В такъв случай да попитам след инсталацията направо ъпдейта ли се слага или първо саунд фикс?

Comment

• Zalmoxis
                  ветеран
                  • Nov 2007
                  • 969

Както и да е, оправих си всичко

Comment

• kamos
                    ветеран
                    • May 2009
                    • 460

Zalmoxis написа
                    Както и да е, оправих си всичко
                    Браво.Аз също се мъчих,но стана най-накрая!

Comment

• Zalmoxis
                      ветеран
                      • Nov 2007
                      • 969

Emerging

• Afghanistan - Islamic Absolute Monarchy
                      • Gran Columbia - Catholic Absolute Monarchy
                      • Greece - Orthodox Absolute Monarchy
                      • Hessen - Protestant Absolute Monarchy
                      • Hungary - Catholic Absolute Monarchy
                      • Ireland - Catholic Absolute Monarchy
                      • Mamelukes - Islamic Absolute Monarchy
                      • Mexico - Catholic Absolute Monarchy
                      • Naples & Sicily - Catholic Absolute Monarchy
                      • Norway - Protestant Absolute Monarchy
                      • Punjab - Sikh Absolute Monarchy
                      • Quebec - Catholic Absolute Monarchy
                      • Scotland - Protestant Absolute Monarchy
                      • United States - Protestant Republic (Grand Campaign)
                      Якоо! Сега само да знаех как да ги изкарам на бял свят

Comment

• Zalmoxis
                        ветеран
                        • Nov 2007
                        • 969

Някой цъка ли я тази игрица?
                        Понеже аз от време на време се сещам за нея - гледам, че съм се мъчил с някакви торенти май. А това е първата игра, която съм си купил с всичките й dlc-та и хич не съжалявам.

Тук ако някоя кампания се откроява, това е пруската. Прусия на максималните трудности си е чист мазохизъм, но определено си заслужава, понеже геймплеят е несравним. Последният ми опит е на Hard/ Hard. Моите аспирации за някакъв ролплей тип "обединението на Германия" се оказаха тотално отхвърлени от историята (на играта). Не само Полша-Литва и Австрия ще те вкарат в някоя месомелачка, ами и германските джуджета наоколо ще ти обявят война още на втория ход. Ако не сключиш съюз с Великобритания, нищо чудно и Кралската флота да акостира за някой десант. Тук единствената стратегия е максимална агресивност от първия ход.

В изследователско отношение планът беше да развия просвещенските теории, за да бия останалите в средния етап на играта с по-добри университети и в крайна сметка да постигна тотално технологично превъзходство. При липсата на средства за класически университет в Магдебург пруското образование остава засега на заден план за неопределено време. Поляците така и така вдигат въстания ежегодно, реших да не ги тормозя с просвета и сринах колежа в Краков от самото начало, за да вдигна малко реда в провинцията.

След първата жертва, саксонският протекторат на Полша, набързо паднаха Данциг и самата Варшава, с което кралството придоби dat sexy contiguous look. За да не се чудя какво да правя (между сключването на търговски договори първо с Вестфалия (малко фентъзи фракция, събираща за удобство Рейнланд и околностите й) и Бавария, и след анексацията на Хановер, Дания и Обединените провинции), австрийците по реда си ми обявиха война, събирайки армии в Силезия. Възползвайки се от момента, заех опразнената Бохемия, и оттам към голямото сражение под стените на Бреслау, където и Alexander zu Dohna-Schlobitten, и Eugen von Savoyen загинаха, но черният орел надви. Остатъците плюс подкрепления от Бранденбург и Западна Прусия щурмуваха града успешно. Още две мини битки в Прусия и Полша и австрийците клекнаха, само за да се обърнат срещу турците на юг (разгеле).

Остатъчни полски армийки настоятелно обикаляха около бившата си родина, чакайки и аз не знам какво точно да се случи. За да ми е по-забавно, вдигаха и въстания, но гарнизонът на Варшава си остана все така твърдо решен да не мърда от града, докато не пристигнаха сили, освободени от Австрийската ми война. Мирът с австрийците дойде тъкмо навреме, понеже Хановер също ми обяви война. След бързата и безболезнена смърт на дребосъка Прусия се сдоби с излаз на второ море и още един фронт, понеже холандците решиха, че не им стига боя от французите и испанците. Държавицата със звучното име Курланд също се включи в оргията, но не се постара достатъчно за Кьонигсберг и засега си трае. След като наказах полските ребели като един Асад от просвещенската епоха, си пробвах късмета с Литва, и не загубих. Най-накрая оставих Полша и се насочих към Лвов. В този момент някаква заблудена полска армия ми обсади малко поизтънелите редици опълчение във Вилнюс. Боят по ребелите е едно нещо, но това беше явно друга работа и нещата загрубяха, като поляците не искаха мир дори и при условие, че бяха останали само с Беларус и Волхиния. Reload-нах играта и тоя път се полакомих не само за Вилнюс, но и за Минск. Полското правителство във Лвов най-накрая прие мир. Като последна жертва падна Курланд.

За толкова претрепана нация като Полша-Литва поляците проявиха завидна воля да не бъдат затрити от картата на играта и се почнаха с турците, които тъкмо превзеха Трансилвания. В момента Портата ми прави услуга, мачкайки архивраговете ми, но нещо ми подсказва, че между Русия и Западна Европа няма да има място за две амбициозни империи... Русия ли казах? Най-новият фронт, този път 1500-километров. Явно пруският лебенсраум може да се сдобие със сигурен стратегически тил чак в Урал...

Comment

• Zalmoxis
                          ветеран
                          • Nov 2007
                          • 969

Мда, правилно виждате, годината е 1703, т.е. целият тоя екшън е станал за три години. Население на Кралството - 15,8 млн души.

Comment

• SizarieldoR
                            ветеран
                            • Mar 2009
                            • 258

Прусия или Русия според мен са най-забавните сухопътни кампании.

Прусите имат предимството че (наред със Великобритания) имат най-добрите показатели на стандартната линейна пехота. Особено като се има в предвид колко е неподготвена Полша в първите ходове, ръша е моя обичайна стратегия.

Ако играеш на повече от Hard/Hard, реализма изчезва и трябва да отблъскваш безбройни армии от автоматони, които не се влияят от морал и които се елиминират най-вече със grapeshot. Най-доброто ми постижение е Very Hard кампания и Hard битки с Русия. Бях успял да покоря територии около Каспийско море, но влизането в Индия (едновременно с отбраната на Петроград и Карелия и проходите в Персия) беше изтощително и сейвовете си седят отпреди 2-3 години.

Comment

• Zalmoxis
                              ветеран
                              • Nov 2007
                              • 969

С нации като Прусия да си седиш на едно място и да се развиваш тихо и спокойно определено не е вариант. Въпреки, че войни се водят на няколко фронта едновременно, поради липса на пари и войници никъде не мога да нанеса решителен удар, а вместо това се приплъзвам, където намеря възможност. Някакси успях да накарам австрийците да не ме бият, поляците обаче успяха да ми измъкнат Полша, когато не можех да я защитя, и върнаха нивото на обществения ред от самото начало. Все пак намерих хора, с които да ги контраатакувам в Лвов. Дори само руският фронт е почти неудържим. Руснаците не спират да ме нападат по дължината на целия фронт с голямо превъзходство в пехота, кавалерия и артилерия. Напредъкът ми там въобще е малко като на магия.

Стратегически нещата не вървят добре. Турците се представят повече от срамно на балканския фронт. Австрия и Полша-Литва си поделиха полуострова, като в момента Портата остана само с Гърция. Франция, от която се предполага, че трябва да взема Е&Л, окупира Белгия, и заедно с Испания притиска британците в Северна Америка. Поради липса на ресурси индийската ми експедиция изглежда още е на етап планиране, а конфедерацията Марата постепенно поглъща Мугалската империя необезпокоявано...

Click image for larger version

Name:	2013-05-26_00001.jpg
Views:	1
Size:	316.4 КБ
ID:	532231

Придобивки към 1711г. - Холандия, Рейнланд, Бавария, Галиция & Подолия, Украйна, Крим.

Comment

• SizarieldoR
                                ветеран
                                • Mar 2009
                                • 258

Ако си на hard/hard не е зле. Русия /Полша са вечни врагове от Изток, включително Курланд. Виена е непревземаема освен ако не маневрираш така, че те да атакуват теб, при което да използваш предимствата на canister shot. Ботовете в Индия никога не дебаркират, което значи, че Марата винаги хваща Индия и бавно и неумолимо проплъзва към Европа.

Comment

Working...