Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пробвал съм този унгарски мод и мога да кажа че в българският има много повече нововъведения и нещата в нашия мод са много по добре изпипани.

Comment

Странно. Стигнах до XV век в Britannia Campaign, а още нямам късна (бронирана) охрана, при все че съм сложил пача за Кингдъмс.

Comment

много мие е интересно някои наемал ли се е да минава къмпанията с Египет или Турците? На най трудното ниво разбира се... много трудно ще да е...Две инвазии трябва да преодолеете...тази на Монголите и тази на Тимюридите... Монголите хайде някакци може би ще се спрат... ама тимюридите не! Тези слончета пухкавите... Чудя се ако им стана васал на тимюридите и направя небходимите реигони ще ми признае ли кампаняита за мината?

минах къмпанията с Англия (не бях я минавал с нея)... много добра капания направих. Спечелих 45 региона (+ Йерусалим) за 135 хода на най-високата трудност (друга не пускам) с 218 спечелени битки и само 8 загубени и с пари в хазната малко над 720 000 флорина (нов рекорд за мен, предняй ми беше на американската къмпания на кингдомс с индианците имах над 550 000)
        Last edited by Attila; 23-03-2009, 00:06.
        Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

Aбе компютъра много идиотски го раздава. Случка от вчера - 121 обсаждат замък с гарнизон 880(при това въпросните 121 идиота бяха само лека пехота и стрелци с лъкове - абсолютно никаква кавалерия). Съответно от тия 121 оставихме жив само тоя последния един щото бяга бързо. Гледката как рицари потъпкват строя на стрелците с лъкове е покъртително грозно нещо(двама трима стрелци май даже и не разбраха какво стана бивайки стъпкани от конете), че не стига другото ами за да им е удобно на рицарите дойдоха и по-наблизо, че и местността една такава равна. Само ми стана мъчно за мойте пехотинци, че не можаха да се доредят и те да вземат дейно участие в касапницата
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Много примери има за игри, където съществени неща така и не променят за разлика от козметичните ефекти (на WoW така и не оправиха графиката). В Total War пък изкуственият интелект е на обидно ниско ниво, а трудността всъщност се изразява в това да те нападат колкото се може по-ожесточено и постоянно, но не и да прилагат тактика в битките. Другото е разликата в морала, но когато ботовете са толкова тъпи, и това не е кой знае какъв проблем. На мен ми прави впечатление, че от всички рицари само немските имат боздугани, и то не всички, а другите оръжия (особено мечовете) могат се повреждат от удар с кована броня и би трябвало сред късните рицари в играта да са по-разпространени. Също арбалетчиците и аркебузарите презареждат за същото време, което е необходимо и на стрелците. Леко тъпо. А като казах кована броня, някой стигнал ли е до 1400 година, когато би трябвало генералите да са подновени?

Comment

Zalmoxis написа Виж мнение
              Много примери има за игри, където съществени неща така и не променят за разлика от козметичните ефекти (на WoW така и не оправиха графиката). В Total War пък изкуственият интелект е на обидно ниско ниво, а трудността всъщност се изразява в това да те нападат колкото се може по-ожесточено и постоянно, но не и да прилагат тактика в битките. Другото е разликата в морала, но когато ботовете са толкова тъпи, и това не е кой знае какъв проблем. На мен ми прави впечатление, че от всички рицари само немските имат боздугани, и то не всички, а другите оръжия (особено мечовете) могат се повреждат от удар с кована броня и би трябвало сред късните рицари в играта да са по-разпространени. Също арбалетчиците и аркебузарите презареждат за същото време, което е необходимо и на стрелците. Леко тъпо. А като казах кована броня, някой стигнал ли е до 1400 година, когато би трябвало генералите да са подновени?
              Ами играй срещу хора, какъв ти е проблемът?! Да не говорим, че най-голямата ценност на тотал уор е възможността да се реконструират поне отчасти истински сражения...

Comment

_magotin_ написа Виж мнение
                Ами играй срещу хора, какъв ти е проблемът?! Да не говорим, че най-голямата ценност на тотал уор е възможността да се реконструират поне отчасти истински сражения...
                Хайде, хайде. Ти пък защо ме нападаш? Това са част от действителните недостатъци на играта. Това, че ги казвам, не значи, че не ми е любима (не съм информиран добре, но в момента май няма и плах опит за конкуренция). Градивна критика Сега да почна да говоря как се размазвам от кеф, когато приближа мелето в близък план ли? Недей, че ще стана смешен

Comment

да ви кажа аз нямам никакви оплаквания от играта и я играя от 2 години даже вече и повече и не ми омрзъва! Наистина няма конкуренция
                  Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

забелязах че колкото повече колят и бесят генералите и членовете на семейството от арабите толкова повече им се вдига благородството или лицарството незнам как да го нарека голям кеф

Comment

Pax Byzantina през 12 в.
                      Attached Files

Comment

това на наи трудното ли е ?

Comment

Campaign/Battle Difficulty - VH/VH, no cheats. От предната ми кампания с Византия видях, че няма смисъл да воювам на дребно, докато съседите ми се готвят срещу мен. Затова тази е изцяло под мотото: "най-добрата защита е нападението". Обединих си малките армийки в по-големи и с началните си пари набрах още, вместо да строя сгради, от които приходът идва след време. Точно в три битки изтрих турците от картата. Направих десант в Египет. Оттам преследвах арабите до Антиохия, където ги премахнах окончателно. След това продължих по пътя към Багдад. Накрая ометох и Армения и Арабия. Южния бряг на Черно море взех с вардариоти, които ми бяха отпуснати в Константинопол като награди от мисии. Със западната армия завзех южна Италия, като така си изградих тил, пък и сицилианците по принцип са много агресивни и напълно им отрязах възможностите да ме атакуват в неподходящ момент. Оставих останалите им територии за после, за да ми бъдат преграда при евентуални мавърски набези. Постарах се в максимално кратък период от време да смажа и Венеция, и успях да обсадя градовете й почти едновременно. Не видяха откъде им е дошло . Маджарите също щяха да ми причинят неприятности, затова тяхното унищожение беше като превантивна мярка. Трудно щях да поддържам границата насред Италия, затова и прочистих целия полуостров. Маврите като най-слаби останаха за най-накрая. Нямам загубена битка.

Comment

а с моннголците как се справи ?

Comment

Никак! Те идват след сто години. Дотогава ще си натъпча източните градове с вардариоти, които имат по-добри статистики и от бронираните им стрелци. Във файла descr_strat (като в RTW) съм променил някои неща, включително и продължителността на ходовете във времето. Направих го като в Роум по два хода на година вместо един за две години. Така имам достатъчно време да се подготвя както за монголите, така и за чумата. Пък и ми се струва странно - една ковачница да се прави за осем години примерно, а пътуването до Америка отнема десетилетия (Колумбовите продължили по един месец).

Comment

последно време играя само американската кампания от експанжъна НАправо мачкам наред... унищожих ацтеките и маите в невъзможни битки Сега имам малко проблем ис английските колонисти но и с тях смятам да се справя а иначе имам за 61 хода 27 региона а за целите ми трябват 30 + унищожаването на Ацтеките и Маите. Май не стана ясно с кой играя - Испания Последната битка победих ооколо 5000 от едни жълти (много сложни имена) само с 580 тия нямат конница а аз с такава нямам равен и мачкам наред Играя на най-трудното кеф голем

Comment

Working...
                                X