Питам дали се открива Америка на мода защото на оригинален "Medieval 2 total war" се открива а за тук незнам и ако някой е информиран да каже!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
току що я превъртях и с Египет:
-година - 1260
-генерали - 24
- спечелени битки - 189
- загубени битки - 8
-имам 149 683 флорина
-45 региона, от които Йерусалим и Константинопол
-кампанията: мината за 91 хода, оставащи - 135
-съюзници - нямам
-във война със: Свещената Римска империя, Полша, Русия, Папските щати, Испания, Дания, Португалия
-унищожени държави: Турция, Византийската Империя, Унгария, Сицилия
-градове - 22
-замъци - 23
Ранкове според играта:
-overall - 550 000
-войска - 300 000
-продукция - 30 000
-популация - 450 000Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
току що я превъртях пак :
с Византийската империя:
-година - 1286
-генерали - 23
-спечелени битки - 245
-загубени битки - 11
-имам 190 841 флорина
-45 региона, от които Рим и Йерусалим
-кампанията: мината за 104 хода, оставащи - 122
-съюзници - нямам
-във война със: Свещената Римска империя, Полша, Милан, Португалия, Арабите, Папските щати
-унищожени държави: Турция, Египет, Унгария, Сицилия, Венеция
-градовe - 25
-замъци - 20
Ранкове според играта:
-overall - 600 000
-войска - 350 000
-продукция - 30 000
-популация - 420 000Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
с Арабите:
-година - 1332
-генерали - 26
-250 спечелени битки
-10 загубени битки
-имам 168 945 флорина
-47 региона, от които Йерусалим и Толедо
-кампанията: мината за 127 хода, оставащи 99
-съюзници: нямам
-във война с: Египет, Англия, Шотландия, Монголците, Византийската империя, Венеция, Полша, Унгария, Дания, Папските щати
-унищожени държави: Испания, Португалия, Франция, Милан, Свещената Римска Империя, Сицилия
-градове - 26
-замъци - 21
Ранкове според играта:
-overall - 900 000
-войска - 500 000
-продукция - 40 000
-популация - 800 000Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
с Венеция:
-година - 1250
-генерали - 24
-174 спечелени битки
-7 загубени битки
-имам 84 281 флорина
-45 региона, от които Константинопол
-кампанията: мината за хода 86, оставащи 140
-съюзници:
-във война с: Египет, Полша, Турция, Свещената Римска империя, Арабите, Милан
-унищожени държави: Унгария, Византия, Сицилия, Испания
-градове - 24
-замъци - 21
Ранкове според играта:
-overall - 750 000
-войска - 500 000
-продукция - 35 000
-популация - 600 000
Най-новия ми личен рекорд за най-бързо мината кампания - 86 ходаАттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
Attila написа Виж мнениес Венеция:
-година - 1250
-генерали - 24
-174 спечелени битки
-7 загубени битки
-имам 84 281 флорина
-45 региона, от които Константинопол
-кампанията: мината за хода 86, оставащи 140
-съюзници:
-във война с: Египет, Полша, Турция, Свещената Римска империя, Арабите, Милан
-унищожени държави: Унгария, Византия, Сицилия, Испания
-градове - 24
-замъци - 21
Ранкове според играта:
-overall - 750 000
-войска - 500 000
-продукция - 35 000
-популация - 600 000
Най-новия ми личен рекорд за най-бързо мината кампания - 86 хода
Comment
-
Не бе, не че казвам нещо с тия преигравания. Хванал съм се да я превъртя с всички възможни държавиАттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
kamos написа Виж мнениездравейте,
имам няколко въпроса:
1.ще може ли някой да ми обясни подробно как де се включваш в кръстоносните походи
2.мога ли а се отключа от папата
2. От папата няма отърване. Освен ако не играеш с Киевска Русия, България, Византия или мюсюлманите.
3. Ако си в добри отношения с папата, можеш сам да го караш да организира поход и си избираш към кой град да бъде насочен. Ако ти си отлъчен от църквата (или друг католик), обект на походи стават и твои градове (не всички). Така че си прави сметката
Comment
-
kamos написа Виж мнениеблагодаря за инфото!
божееее,обаче тия ракетохвъргачки на тимуридите са върха!голям кеф е да го гледаш
С тази тактика като съм играл с Германия съм печелил heroic victory на моста на Днепър при Киев - тимуридите трябваше да пресекат реката по моста, аз бях наредил на края му в сгъстен строй 9 отряда алебардисти и зад тях 7 требюшета и 3 катапулта. Капитан ми беше отряд феодални рицари. Щат не щат тимуридите се струпаха на другия край на моста, сещаш се каква блъсканица е била и как требюшетите и катапултите каквото изстрелят, все на месо пада. Каквото от тимуридите беше оцеляло от обстрела, стигаше да стената от алебардисти и там загиваше. С тази тактика унищожих 2 тимуридски елитни армии наведнъж (heavy lancers, heavy archers, halberd militia, sabadar militia). Каквото беше оцеляло от тях, тръгна да бяга и феодалните рицари ги доизпосякоха.
Та пробвай я тази тактика. С 4-5 такива армии ще ги скапеш тимуридите.
Comment
-
kamos написа Виж мнениеда ще пробвам това
та да ви кажа бях започнал кампания с французите и за сега сам във война с англичаните и дебаркирах на острова
папата направи кръстоносен поход и аз реших като за първи път да се включа и нищо интересно
Другият начин е по-болезнен - връщаш (даваш) 1,2 или повече провинции и онзи се навива на мир. Изобщо дори и на най-лесното ниво мир се сключва трудно. То затова играта се нарича Тотална война.
За походите. Другите държави, които си ги води компютърът, като отидат на поход (по правило градът е някъде далече), се скапват от това. Защото поддържат в града голям гарнизон, който смуче издръжка, от самия град (ако пък е крепост, още по-зле) приходите са нищожни. Причината е в отдалечеността - колкото е по-далече, по-малко приходи и по-нисък обществен ред, което пък изисква по-голям гарнизон, за да не вдига бунт населението. Давам ти пример - владея Виена и играя с Латинската империя. При максимално развитие на града печеля към 10 000 флорина на търн. Играя обаче с Германия и столицата ми е съседният Инсбрук - печеля по 15 000 на търн.
Това, което ти пиша, е от българския мод на играта. Играя само него, оригиналната игра не ме кефи нещо. Има и най-нова версия с много повече държави, но за нея трябва много мощен комп, защото са много фракции и докато ти превърти търна, можеш да изпиеш 2-3 бири.
Франция е много добра фракция - най-великата кавалерия е френската заедно с латинската. Но в късната фаза на играта - след 1400 г. Френците имат един специален вид тежки рицари - gendarmes, които се провят против всякаква логика в градовете. Но градът трябва да е huge city, тоест да е стигнал население 40 000 души. И тъй като това става мнооооого трудно, има си чийт за вдигане на населението. Давам ти пример:
add_population Paris, 200000
Цифрата е условна, защото реално не ти вдига с 200000, а само с 3-4000. Затова повтаряш командата, докато не стигне 40 000. После трябва да имаш 24 000 жълтици за новата стена и след като я построиш, започваш да изграждаш новата инфраструктура. Тази сума е стандартната. Ако в града има член на фамилията, в зависимост от личните му характеристики, може сумата да е по-малка или по-голяма - плюс/минус 3000. Затова като видиш, че ти струва по-скъпо, изкарваш го от града, пускаш строежа и пак го вкарваш вътре.
Само с Византия вдигането до 40 000 става по-лесно по честния начин, но това е, защото империята има свои уникални постройки, които вдигат здравето на населението и намаляват опасността от чума - акведукти и обществени бани.
И още нещо. Французите имат и още един вид кавалерия, отново в класа "свръхелитна" - lancers. От това по-добро няма! Щитове не носят, защитата им е с индекс 25 само от бронята. С една такава армия от 19 единици (570 души) + генерала съм разгромявал 4 алморавидски армии с общи загуби за мен от порядъка на 30-35 души. Правят се от 1420-1430 година нататък само в цитателите (дървен замък (1500 население иска) > каменен замък(2500 население иска) > крепост(9000 население иска) > цитадела(18 000 население иска)) и можеш да набираш по 1 единица на 20 търна. Точно като с тамплиерските, хоспиталиерските или тевтонските гилдии.
За тези гилдии - хоспиталиерите са най-разпространените, но са ограничени географски. Може да ги правиш и в градове, и в крепости. Тамплиерските - идея си нямам на какъв принцип изникват, редки са. Тевтонските гилдии може да ги прави само Германия и то в няколко града - Thorn, Stettin, Magdeburg, Breslau. В една от крепостите ти като стане цитадела гилдията на тевтонците прераства до щаб квартира и тогава всяка нова единица (или чрез претрениране на старите) получава боен опит от 6 ниво. Максимумът е 9 нива, останалите 3 вече идват само чрез битки.
Ако имаш още въпроси, питай
Comment
Comment