Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Питам дали се открива Америка на мода защото на оригинален "Medieval 2 total war" се открива а за тук незнам и ако някой е информиран да каже!

Comment

току що я превъртях и с Египет:

-година - 1260
      -генерали - 24
      - спечелени битки - 189
      - загубени битки - 8
      -имам 149 683 флорина
      -45 региона, от които Йерусалим и Константинопол
      -кампанията: мината за 91 хода, оставащи - 135
      -съюзници - нямам
      -във война със: Свещената Римска империя, Полша, Русия, Папските щати, Испания, Дания, Португалия
      -унищожени държави: Турция, Византийската Империя, Унгария, Сицилия
      -градове - 22
      -замъци - 23
      Ранкове според играта:
      -overall - 550 000
      -войска - 300 000
      -продукция - 30 000
      -популация - 450 000
      Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

току що я превъртях пак :

с Византийската империя:

-година - 1286
        -генерали - 23
        -спечелени битки - 245
        -загубени битки - 11
        -имам 190 841 флорина
        -45 региона, от които Рим и Йерусалим
        -кампанията: мината за 104 хода, оставащи - 122
        -съюзници - нямам
        -във война със: Свещената Римска империя, Полша, Милан, Португалия, Арабите, Папските щати
        -унищожени държави: Турция, Египет, Унгария, Сицилия, Венеция
        -градовe - 25
        -замъци - 20
        Ранкове според играта:
        -overall - 600 000
        -войска - 350 000
        -продукция - 30 000
        -популация - 420 000
        Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

с Арабите:

-година - 1332
          -генерали - 26
          -250 спечелени битки
          -10 загубени битки
          -имам 168 945 флорина
          -47 региона, от които Йерусалим и Толедо
          -кампанията: мината за 127 хода, оставащи 99
          -съюзници: нямам
          -във война с: Египет, Англия, Шотландия, Монголците, Византийската империя, Венеция, Полша, Унгария, Дания, Папските щати
          -унищожени държави: Испания, Португалия, Франция, Милан, Свещената Римска Империя, Сицилия
          -градове - 26
          -замъци - 21
          Ранкове според играта:
          -overall - 900 000
          -войска - 500 000
          -продукция - 40 000
          -популация - 800 000

Comment

браво на екипа от бг мода,справили сте се много добре!обаче така и не видях български конници със саби,че така ми се щеше до коля турчата

Comment

с Венеция:

-година - 1250
              -генерали - 24
              -174 спечелени битки
              -7 загубени битки
              -имам 84 281 флорина
              -45 региона, от които Константинопол
              -кампанията: мината за хода 86, оставащи 140
              -съюзници:
              -във война с: Египет, Полша, Турция, Свещената Римска империя, Арабите, Милан
              -унищожени държави: Унгария, Византия, Сицилия, Испания
              -градове - 24
              -замъци - 21
              Ранкове според играта:
              -overall - 750 000
              -войска - 500 000
              -продукция - 35 000
              -популация - 600 000

Най-новия ми личен рекорд за най-бързо мината кампания - 86 хода

Comment

Атила,браво на теб!

Comment

Attila написа Виж мнение
                  с Венеция:

-година - 1250
                  -генерали - 24
                  -174 спечелени битки
                  -7 загубени битки
                  -имам 84 281 флорина
                  -45 региона, от които Константинопол
                  -кампанията: мината за хода 86, оставащи 140
                  -съюзници:
                  -във война с: Египет, Полша, Турция, Свещената Римска империя, Арабите, Милан
                  -унищожени държави: Унгария, Византия, Сицилия, Испания
                  -градове - 24
                  -замъци - 21
                  Ранкове според играта:
                  -overall - 750 000
                  -войска - 500 000
                  -продукция - 35 000
                  -популация - 600 000

Най-новия ми личен рекорд за най-бързо мината кампания - 86 хода
                  И какво ти е удоволствието от такива заешки победи. Аз си цъкам до 1450-1480 г. и гледам да запазя (че и помагам постоянно) колкото може повече държави. Пък и ако играеш със западни държави, от 1400 г. почват да излизат едни изроди кавалерия - супер тежка и опасна. С 23 защита без никакъв ъпгрейд. Знаеш ли каква е радост да газиш с нея ацтеките на голо поле в Мексико (като го откриеш, де ) А тогава в хазната има не по 150 000, а по 5-6 милиона, и раздавам помощи като американското правителнство.

Comment

Не бе, не че казвам нещо с тия преигравания. Хванал съм се да я превъртя с всички възможни държави

Comment

здравейте,
                      имам няколко въпроса:
                      1.ще може ли някой да ми обясни подробно как де се включваш в кръстоносните походи
                      2.мога ли а се отключа от папата

Comment

kamos написа Виж мнение
                        здравейте,
                        имам няколко въпроса:
                        1.ще може ли някой да ми обясни подробно как де се включваш в кръстоносните походи
                        2.мога ли а се отключа от папата
                        1. Като щракнеш с десен бутон върху генерала, има в долната лява част на прозореца опция (нещо като стрелка към кръст, ако добре помня) join the crusade. Ако генералът ти няма достатъчно войска, не може да стане. Като пък поеме кръста, може да набира специални кръстоносни единици (не постоянно де). Ако убият генерала ти или умре, преди походът да е свършил, единиците започват да дезертират.

2. От папата няма отърване. Освен ако не играеш с Киевска Русия, България, Византия или мюсюлманите.

3. Ако си в добри отношения с папата, можеш сам да го караш да организира поход и си избираш към кой град да бъде насочен. Ако ти си отлъчен от църквата (или друг католик), обект на походи стават и твои градове (не всички). Така че си прави сметката

Comment

благодаря за инфото!

божееее,обаче тия ракетохвъргачки на тимуридите са върха!голям кеф е да го гледаш

Comment

kamos написа Виж мнение
                            благодаря за инфото!

божееее,обаче тия ракетохвъргачки на тимуридите са върха!голям кеф е да го гледаш
                            Ако играеш с Германия или Франция има много евтин начин да се справиш с тимуридите, без да трябва като улав да правиш постоянно тежка кавалерия, която да яде редовно боя. Пускаш една подир друга срещу тимуридите (ама гледаш армиите им да са разделени, че иначе лошо ) армии в състав: 1 генерал (може и капитан, ама отряд феодални ризари поне, че са по-здравички), 7 требюшета на втора линия за далечен обсег, 3 катапулта на втора линия за по-близък обсег (сетнати fire at will с огнени заряди), и 9 отряда алебардна или пикова милиция на първа линия, сетната да е направила spear wall, за да пази требюшетите и катапултите. Комбинацията е отлична, тимуридите търпят огромни загуби и от обстрела и при атаката на пикиерите, и алебардистите, а и да бъдеш размазан, това са евтини части - 100 ъпкийп на алебарди и пикиери, 250 на требюшети, 150 на катапулти. Пък и няма да те е яд, че си съсипал конницата си, която ще ти трябва срещу стандартни противници.
                            С тази тактика като съм играл с Германия съм печелил heroic victory на моста на Днепър при Киев - тимуридите трябваше да пресекат реката по моста, аз бях наредил на края му в сгъстен строй 9 отряда алебардисти и зад тях 7 требюшета и 3 катапулта. Капитан ми беше отряд феодални рицари. Щат не щат тимуридите се струпаха на другия край на моста, сещаш се каква блъсканица е била и как требюшетите и катапултите каквото изстрелят, все на месо пада. Каквото от тимуридите беше оцеляло от обстрела, стигаше да стената от алебардисти и там загиваше. С тази тактика унищожих 2 тимуридски елитни армии наведнъж (heavy lancers, heavy archers, halberd militia, sabadar militia). Каквото беше оцеляло от тях, тръгна да бяга и феодалните рицари ги доизпосякоха.

Та пробвай я тази тактика. С 4-5 такива армии ще ги скапеш тимуридите.

Comment

да ще пробвам това
                              та да ви кажа бях започнал кампания с французите и за сега сам във война с англичаните и дебаркирах на острова
                              папата направи кръстоносен поход и аз реших като за първи път да се включа и нищо интересно

Comment

kamos написа Виж мнение
                                да ще пробвам това
                                та да ви кажа бях започнал кампания с французите и за сега сам във война с англичаните и дебаркирах на острова
                                папата направи кръстоносен поход и аз реших като за първи път да се включа и нищо интересно
                                Има 2 начина да сключиш мир с врага - единият е чрез сватба със съюзник на твоя враг. Тогава сключваш съюз със съюзника на врага и автоматично правиш мир с този, с когото воюваш.
                                Другият начин е по-болезнен - връщаш (даваш) 1,2 или повече провинции и онзи се навива на мир. Изобщо дори и на най-лесното ниво мир се сключва трудно. То затова играта се нарича Тотална война.

За походите. Другите държави, които си ги води компютърът, като отидат на поход (по правило градът е някъде далече), се скапват от това. Защото поддържат в града голям гарнизон, който смуче издръжка, от самия град (ако пък е крепост, още по-зле) приходите са нищожни. Причината е в отдалечеността - колкото е по-далече, по-малко приходи и по-нисък обществен ред, което пък изисква по-голям гарнизон, за да не вдига бунт населението. Давам ти пример - владея Виена и играя с Латинската империя. При максимално развитие на града печеля към 10 000 флорина на търн. Играя обаче с Германия и столицата ми е съседният Инсбрук - печеля по 15 000 на търн.

Това, което ти пиша, е от българския мод на играта. Играя само него, оригиналната игра не ме кефи нещо. Има и най-нова версия с много повече държави, но за нея трябва много мощен комп, защото са много фракции и докато ти превърти търна, можеш да изпиеш 2-3 бири.

Франция е много добра фракция - най-великата кавалерия е френската заедно с латинската. Но в късната фаза на играта - след 1400 г. Френците имат един специален вид тежки рицари - gendarmes, които се провят против всякаква логика в градовете. Но градът трябва да е huge city, тоест да е стигнал население 40 000 души. И тъй като това става мнооооого трудно, има си чийт за вдигане на населението. Давам ти пример:

add_population Paris, 200000

Цифрата е условна, защото реално не ти вдига с 200000, а само с 3-4000. Затова повтаряш командата, докато не стигне 40 000. После трябва да имаш 24 000 жълтици за новата стена и след като я построиш, започваш да изграждаш новата инфраструктура. Тази сума е стандартната. Ако в града има член на фамилията, в зависимост от личните му характеристики, може сумата да е по-малка или по-голяма - плюс/минус 3000. Затова като видиш, че ти струва по-скъпо, изкарваш го от града, пускаш строежа и пак го вкарваш вътре.
                                Само с Византия вдигането до 40 000 става по-лесно по честния начин, но това е, защото империята има свои уникални постройки, които вдигат здравето на населението и намаляват опасността от чума - акведукти и обществени бани.

И още нещо. Французите имат и още един вид кавалерия, отново в класа "свръхелитна" - lancers. От това по-добро няма! Щитове не носят, защитата им е с индекс 25 само от бронята. С една такава армия от 19 единици (570 души) + генерала съм разгромявал 4 алморавидски армии с общи загуби за мен от порядъка на 30-35 души. Правят се от 1420-1430 година нататък само в цитателите (дървен замък (1500 население иска) > каменен замък(2500 население иска) > крепост(9000 население иска) > цитадела(18 000 население иска)) и можеш да набираш по 1 единица на 20 търна. Точно като с тамплиерските, хоспиталиерските или тевтонските гилдии.

За тези гилдии - хоспиталиерите са най-разпространените, но са ограничени географски. Може да ги правиш и в градове, и в крепости. Тамплиерските - идея си нямам на какъв принцип изникват, редки са. Тевтонските гилдии може да ги прави само Германия и то в няколко града - Thorn, Stettin, Magdeburg, Breslau. В една от крепостите ти като стане цитадела гилдията на тевтонците прераства до щаб квартира и тогава всяка нова единица (или чрез претрениране на старите) получава боен опит от 6 ниво. Максимумът е 9 нива, останалите 3 вече идват само чрез битки.

Ако имаш още въпроси, питай

Comment

Working...
                                X