Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ами ако говориш за нация само от първите (без да си отключл другите) ти препоръчвам 2 нации: The Holy Roman Empire (с която аз започнах)- защото при нея не е нужно да превземеш Йерусалим, а Рим (идва ти по близко и можеш по бързо да минеш кампанията); Венеция- тя има добро географско положение (според мен), защото можеш да превземеш ботуша, който има богати градове!

Comment

Подкрепям за Венеция - провинциите около нея, когато се завземат, дават брутален доход! Просто вземеш ли Северна Италия нататък е дооста по-лесно. Освен това си имат и добра армия.
      С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

жалко, че има толкова малко игрови нации в цялата игра + отключените, но модовете поправят това, но пък раждат нови бъгове

Comment

Значи папата обявява кръстоносен поход и пише че до 10 хода трябва да направя кръстоносна армия и да се включа в похода. Как може да стане това?

А и между другото много яка игра става с Унгария :tup:

Comment

Еми вадиш си произволен генерал(не капитан) кликаш му и долу вляво има една картинка и надпис Join Crusade ама за да ти се активира трябва да има в дружинката си поне 7 или 8 войскови единици. Лошото е ,че след втория ход без битки повечето от войниците ти дезертират и накрая до целта на похода ще стигне само генерала. Мой съвет е ако толкова държиш да учавстваш в походите направи една дружина прекарай я с кораби до града , който папата иска да превземеш и като си на 1-2 хода от него присъедини генерала към похода-реномето ти ще се вдигне значително от това, че си сформирал кръстоносна армия, а също и че именно ти ще превземеш града. Отделно след това получаваш пари, доста единици вдигат левел, намираш разни свещенни артефакти(напр, копието с което е бил пронизан Христос) и към генерала ти се присъединяват разни личности например хоспиталиер или тамплиер. Не забравяй, че от момента , в който сформираш кръстоносно войнство можеш да закупиш кръстоносни рицари, кръстоносни сержанти, въоръжени с тояги пилигрими и туркопули.
            Beausйant

Comment

Bertrand de Blanchefort написа
              въоръжени с тояги пилигрими
              Звучи много заплашително...

Comment

Еми вадиш си произволен генерал(не капитан) кликаш му и долу вляво има една картинка и надпис Join Crusade ама за да ти се активира трябва да има в дружинката си поне 7 или 8 войскови единици. Лошото е ,че след втория ход без битки повечето от войниците ти дезертират и накрая до целта на похода ще стигне само генерала. Мой съвет е ако толкова държиш да учавстваш в походите направи една дружина прекарай я с кораби до града , който папата иска да превземеш и като си на 1-2 хода от него присъедини генерала към похода-реномето ти ще се вдигне значително от това, че си сформирал кръстоносна армия, а също и че именно ти ще превземеш града. Отделно след това получаваш пари, доста единици вдигат левел, намираш разни свещенни артефакти(напр, копието с което е бил пронизан Христос) и към генерала ти се присъединяват разни личности например хоспиталиер или тамплиер. Не забравяй, че от момента , в който сформираш кръстоносно войнство можеш да закупиш кръстоносни рицари, кръстоносни сержанти, въоръжени с тояги пилигрими и туркопули.
                Всъщност войниците не дезерират ей така,а само ако не тръгнат веднага към кръстоносната цел и то след няколко хода минимум по принцип.Също така кръстоносните армии имат голям бонус при придвижването,а още по-голям имат корабите,ако кръстоносците са натоварени на тях.Якото е,че на наемниците за свещената война не се плащат заплати.
                Retinues и traits на генералите са интересни ,а някои имат даже забавно описание,но като цяло в играта се развиват негативните за съжаление.

Comment

Zalmoxis, в базовия вариант на играта, който съм играл последно(от половин година джиткам само на Crusade & Teutonic campaigns ) на втори -трети ход все по някоя групичка дезертира невъзможно е да направиш кръстоносна армия в Англия да речем и да стигнеш до Антиохия със същия състав. Затова, с която и фракция да играя си вземам Кипър строя си цитаделката и отправям призив към турците "Елате повече" . Хубаво е това да стане към 1100 год. затова сформираш една наемна армия и малка флота веднага след като започнеш нова кампания вземаш Кипър от византийците и си осигуряваш плацдарм за действие и сигурен източник на силни войски.
                  Beausйant

Comment

аз пък много рядко участвам в кръстоносни походи поради 2 причини:
                    -почти винаги съм отлъчен от папата;
                    -воювам на много фронтове и рядко ми остава армия или пари за наемници.
                    п.п.пък и не ми се занимава, защото наистина армията дезартира, ако не са тормози с някой ...

Comment

То и аз много рядко участвам в кръстоносни походи поради същите две причини които е посочил DMX .За това с коя държава е най добре да почнеш според мен е Венеция.

Comment

и отправям призив към турците "Елате повече" .
                        Добре,а как ги викаш ?Абе то ако играеш с Шотландия примерно е ясно,че няма смисъл да участваш в похода - къде са Хайландс,къде е Йерусалим да поддържаш гарнизон и т.н.Ако искам все пак да се отчета пред папата,събирам малко селяни за "поход" и ги прежалвам.

Comment

аз пък като играя с мюсюлманите и винаги искам Джихад за някой град който ми трябва те слагат там максимална войска и примерно аз съм с Египет и турчина отива отслабва му армията и аз го побеждавам. Много яко става

Comment

За да стигне кръстоносната армията цяла, то тя трябва да се движи по най-краткият географски път. Например, ако правиш поход от Англия за Йерусалим, не я товариш на кораби и през Гибралтар, ами прецепваш през Европа и наемаш кораби(или твой кораби те чакат) от Италия до Йерусалим. Докато си в Италия си купуваш кръст на колела - вдига морала до небесата.

В играта не ми харесва това, че няма manpower, като в HoI и това позволява на Миланското дукство или Венеция да направи 4-5 напълно окомплектовани армии, а тостерът трудно събира 2 пълни армии със Франция или СРИ.

Comment

добре де добър стратег съм (поне така мисля) и играта много ми харесва, но има някои тънкости, които не са ми ясни като например за какво е нужен морала(предполагам е за това дали да дигат белите знамена) или пък как става чарджването или е автоматично, как да накарам веднага стрелците ми да не бият с лъкове, а да вадят мечовете и такива дребни, но предполагам важни неща, някой ще ми обясни ли ?

Comment

В тази игра много важен е морала но понякога ти писва от тея работи и тоз папа все ти са барка в работите морала са го напраели дапалнително да затрудни играчите и там повичи да си играиш да им го вдигаш и дриго напраели са го да бъде по реалистична играта.

Comment

Working...
                                X