Пробвал съм този унгарски мод и мога да кажа че в българският има много повече нововъведения и нещата в нашия мод са много по добре изпипани.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
много мие е интересно някои наемал ли се е да минава къмпанията с Египет или Турците? На най трудното ниво разбира се... много трудно ще да е...Две инвазии трябва да преодолеете...тази на Монголите и тази на Тимюридите... Монголите хайде някакци може би ще се спрат... ама тимюридите не! Тези слончета пухкавите... Чудя се ако им стана васал на тимюридите и направя небходимите реигони ще ми признае ли кампаняита за мината?
минах къмпанията с Англия (не бях я минавал с нея)... много добра капания направих. Спечелих 45 региона (+ Йерусалим) за 135 хода на най-високата трудност (друга не пускам) с 218 спечелени битки и само 8 загубени и с пари в хазната малко над 720 000 флорина (нов рекорд за мен, предняй ми беше на американската къмпания на кингдомс с индианците имах над 550 000)Last edited by Attila; 23-03-2009, 00:06.Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
Aбе компютъра много идиотски го раздава. Случка от вчера - 121 обсаждат замък с гарнизон 880(при това въпросните 121 идиота бяха само лека пехота и стрелци с лъкове - абсолютно никаква кавалерия). Съответно от тия 121 оставихме жив само тоя последния един щото бяга бързо. Гледката как рицари потъпкват строя на стрелците с лъкове е покъртително грозно нещо(двама трима стрелци май даже и не разбраха какво стана бивайки стъпкани от конете), че не стига другото ами за да им е удобно на рицарите дойдоха и по-наблизо, че и местността една такава равна. Само ми стана мъчно за мойте пехотинци, че не можаха да се доредят и те да вземат дейно участие в касапницатаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Много примери има за игри, където съществени неща така и не променят за разлика от козметичните ефекти (на WoW така и не оправиха графиката). В Total War пък изкуственият интелект е на обидно ниско ниво, а трудността всъщност се изразява в това да те нападат колкото се може по-ожесточено и постоянно, но не и да прилагат тактика в битките. Другото е разликата в морала, но когато ботовете са толкова тъпи, и това не е кой знае какъв проблем. На мен ми прави впечатление, че от всички рицари само немските имат боздугани, и то не всички, а другите оръжия (особено мечовете) могат се повреждат от удар с кована броня и би трябвало сред късните рицари в играта да са по-разпространени. Също арбалетчиците и аркебузарите презареждат за същото време, което е необходимо и на стрелците. Леко тъпо. А като казах кована броня, някой стигнал ли е до 1400 година, когато би трябвало генералите да са подновени?
Comment
-
Zalmoxis написа Виж мнениеМного примери има за игри, където съществени неща така и не променят за разлика от козметичните ефекти (на WoW така и не оправиха графиката). В Total War пък изкуственият интелект е на обидно ниско ниво, а трудността всъщност се изразява в това да те нападат колкото се може по-ожесточено и постоянно, но не и да прилагат тактика в битките. Другото е разликата в морала, но когато ботовете са толкова тъпи, и това не е кой знае какъв проблем. На мен ми прави впечатление, че от всички рицари само немските имат боздугани, и то не всички, а другите оръжия (особено мечовете) могат се повреждат от удар с кована броня и би трябвало сред късните рицари в играта да са по-разпространени. Също арбалетчиците и аркебузарите презареждат за същото време, което е необходимо и на стрелците. Леко тъпо. А като казах кована броня, някой стигнал ли е до 1400 година, когато би трябвало генералите да са подновени?
Comment
-
_magotin_ написа Виж мнениеАми играй срещу хора, какъв ти е проблемът?! Да не говорим, че най-голямата ценност на тотал уор е възможността да се реконструират поне отчасти истински сражения...
Comment
-
да ви кажа аз нямам никакви оплаквания от играта и я играя от 2 години даже вече и повече и не ми омрзъва! Наистина няма конкуренцияАттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
забелязах че колкото повече колят и бесят генералите и членовете на семейството от арабите толкова повече им се вдига благородството или лицарството незнам как да го нарека голям кефАттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
това на наи трудното ли е ?Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
Campaign/Battle Difficulty - VH/VH, no cheats. От предната ми кампания с Византия видях, че няма смисъл да воювам на дребно, докато съседите ми се готвят срещу мен. Затова тази е изцяло под мотото: "най-добрата защита е нападението". Обединих си малките армийки в по-големи и с началните си пари набрах още, вместо да строя сгради, от които приходът идва след време. Точно в три битки изтрих турците от картата. Направих десант в Египет. Оттам преследвах арабите до Антиохия, където ги премахнах окончателно. След това продължих по пътя към Багдад. Накрая ометох и Армения и Арабия. Южния бряг на Черно море взех с вардариоти, които ми бяха отпуснати в Константинопол като награди от мисии. Със западната армия завзех южна Италия, като така си изградих тил, пък и сицилианците по принцип са много агресивни и напълно им отрязах възможностите да ме атакуват в неподходящ момент. Оставих останалите им територии за после, за да ми бъдат преграда при евентуални мавърски набези. Постарах се в максимално кратък период от време да смажа и Венеция, и успях да обсадя градовете й почти едновременно. Не видяха откъде им е дошло . Маджарите също щяха да ми причинят неприятности, затова тяхното унищожение беше като превантивна мярка. Трудно щях да поддържам границата насред Италия, затова и прочистих целия полуостров. Маврите като най-слаби останаха за най-накрая. Нямам загубена битка.
Comment
-
а с моннголците как се справи ?Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
-
Никак! Те идват след сто години. Дотогава ще си натъпча източните градове с вардариоти, които имат по-добри статистики и от бронираните им стрелци. Във файла descr_strat (като в RTW) съм променил някои неща, включително и продължителността на ходовете във времето. Направих го като в Роум по два хода на година вместо един за две години. Така имам достатъчно време да се подготвя както за монголите, така и за чумата. Пък и ми се струва странно - една ковачница да се прави за осем години примерно, а пътуването до Америка отнема десетилетия (Колумбовите продължили по един месец).
Comment
-
последно време играя само американската кампания от експанжъна НАправо мачкам наред... унищожих ацтеките и маите в невъзможни битки Сега имам малко проблем ис английските колонисти но и с тях смятам да се справя а иначе имам за 61 хода 27 региона а за целите ми трябват 30 + унищожаването на Ацтеките и Маите. Май не стана ясно с кой играя - Испания Последната битка победих ооколо 5000 от едни жълти (много сложни имена) само с 580 тия нямат конница а аз с такава нямам равен и мачкам наред Играя на най-трудното кеф големАттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!
Comment
Comment