Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Конфигурацията е друга в сравнение с HoI1. Наистина могат да се сменят флагчетата. Какво предизвиква такава забава у теб или изразяването с емотикони е възрастов признак?
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Динайн, като кликнеш десен бутон върху някой от флаговете в менюто, излиза списък с всички държави. Избираш от там и след това знамето се променя. Избираш го него и почваш да играеш. Има всичко от България до Боливия като игрови нации. И говоря именно за HoI2. Просто менюто е божествено.
      (аз го намерих чак след месец търсене...)
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Да, забелязах вече. Аз въобще не съм го и търсил, защото не ми е интересно да играя с изостанали държави В HoI1 имаше една редица с всичките знамена на държави, тук са малко скрити.

Comment

Dinain написа
          Да, забелязах вече. Аз въобще не съм го и търсил, защото не ми е интересно да играя с изостанали държави В HoI1 имаше една редица с всичките знамена на държави, тук са малко скрити.
          Интересно е не всичко на света да зависи от теб - така има тръпка, не е като да си Германия/СССР - "днеска съм в настроение да превземам Централна Европа".

Нещо интересно, някога беше дискутирано, мисля че не в тази тема. На двойката всички файлове с данни са в .txt формат, който може да се променя. Тоест с добавяне на 2-3 нули в базата данни за България и вече имаш индустриална мощ на САЩ и СССР взети заедно
          След което почваш да мачкаш - България на три океана!
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

На три планети В тайните оръжия има една совалка, с която към 1958-а можеш да направиш колония на Сидония
            Аз точно затова сега играя с Италия (не съм водач на съюз, а подчинен), защото ми писна Германия - много лесно. Но пък и не ми се занимава с най-малките държави, които започват безнадеждно изостанали... може следващият път да пробвам Китай

Comment

Да, всъщност не в текстовия файл, а във файла с данните за провинциите и можеш да започнеш с малка държава (кеф ти България, Белгия ... или примерно някоя в Латинска Америка ). Така можеш да имаш каквито ти трябват стартови показатели, а технологичната част се наглася лесно - можеш да започнеш със същите технологии, като примерно Германия. Същото се прави и за научно-доктриналните екипи, защото примерно в България има 1-2 чисто морски екипа, които ... просто не ти трябват - оставаше и флота да се строи, не че не е необходима - примерно за да чистиш гърците от островите

Между другото, има интересни по-малки сценарии - като този за Испанската гражданска война.
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

За човека с австрийците, препоръчвам ти да намериш удобно място (примерно около Кале) нарочно да допуснеш пробив, поизчакваш да се излеят и ги заключваш.Винаги действа.
                За майсторите ето нещо интересно - почвам с България 1944 имам санстефанска българия + солун , та русите газят всичко и по едно време оставам само аз в европа от оста ! Някак си пазя границите си (нема такива мъки) и губя само южна добруджа, там ми се показва възможността да мина към Коминтерма в замяна на добруджа - запазвам македония, солунско и беломорието.
                Те новите страни - гърция и югославия не са към съветския блок и понеже нямат никакви войски, ги анексирам за нула време и сега ще видя какво ще се получи.
                Ако някой може да започне с Германия от 1944 (Gottarmgung ли кво беше) и да победи е тогава ще ви призная. Просто е нечовешко усилието.
                А с великобритания е чудно, те имат около 5млрд конвойчета и ескорти +- милионче, та логистиката въобще не е проблем.
                Кръвта из нашите гърди
                не е съвсем изляна!
                Народе, цял стани! Иди!
                Че Македония въстана.

Comment

Аз вече стигнах до Берлин, но не ми дава да освободя Германия(СССР държи само Котбус и Регенсбургската гора). Превзех Дортмунд и напъхах 50 дивизии в чувал Есен-Люксембург. Не останаха пленници за съжаление. Във Виена има грамадна армия-40 дивизии и освобождението и ще е трудно. Върнах Загреб, Любляна и Риека и подготвям пробив през коминтерновите войски на Балканите.
                  Създадох Фламандия и Леополд III им стана крал, а брат му Карол управлява Белгийско Конго.

Мога ли да върна бившите френски територии(Париж, Тулуза, Сен Етиен...) на Франция, защото сега ги дава, че съм ги заграбил от СССР?

Comment

messire Woland написа
                    Да, всъщност не в текстовия файл, а във файла с данните за провинциите и можеш да започнеш с малка държава (кеф ти България, Белгия ... или примерно някоя в Латинска Америка ). Така можеш да имаш каквито ти трябват стартови показатели, а технологичната част се наглася лесно - можеш да започнеш със същите технологии, като примерно Германия. Същото се прави и за научно-доктриналните екипи, защото примерно в България има 1-2 чисто морски екипа, които ... просто не ти трябват - оставаше и флота да се строи, не че не е необходима - примерно за да чистиш гърците от островите

Между другото, има интересни по-малки сценарии - като този за Испанската гражданска война.
                    Воланд, може да разширим границите на великото херцогство Люксембург :1087:

Иначе отделните сценарии за части от войната и ограничен район на действие са много интересни.Например коралово море :twisted:

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Аз реших да я пробвам игричката пак - играл съм я преди няколко години. Нещо се теглеше много бавно и просто си я купих. Почвам игра със САЩ от 36та, да видим с моето континентално мислене докъде ще я докарам :mhehe:
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                        Аз реших да я пробвам игричката пак - играл съм я преди няколко години. Нещо се теглеше много бавно и просто си я купих. Почвам игра със САЩ от 36та, да видим с моето континентално мислене докъде ще я докарам :mhehe:
                        Аз също я бях позабравил и за припомняне започнах с Испанската гражданска война. Ако искаш и ти започни оттам - много е забавна, лека и малка кампания. Е, аз бях с националистите и с тях победата е лесна. Компютърът има и някои грешки в оперативното си изкуство - рядко или почти никога не атакува провинции с нулева стойност, така че тях можеш да си ги оставяш като флангови и без войска. Е, не винаги, но най-често точно така постъпва програмата.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

А някой може ли да ми обясни защо толкова трудно се спазаряваш за мир?
                          Компютъра така ли е програмиран, може ли да се избегне някак.
                          Кръвта из нашите гърди
                          не е съвсем изляна!
                          Народе, цял стани! Иди!
                          Че Македония въстана.

Comment

shadowsong написа
                            А някой може ли да ми обясни защо толкова трудно се спазаряваш за мир?
                            Компютъра така ли е програмиран, може ли да се избегне някак.
                            Ако страната с която искаш да сключиш мир е в някой от трите съюза няма да можеш защото играта е кодирана така.

Comment

ММдам обаче има интересни бъгове. Ето например аз съм с Германия и съм във война със света, обаче Южна Африка подписва мир с мен. Същото важи и за мнозинството страни от южна америка.
                              Кръвта из нашите гърди
                              не е съвсем изляна!
                              Народе, цял стани! Иди!
                              Че Македония въстана.

Comment

Здравейте. Най накрая намерих съмишленици за тази игра Играл съм я сигурно 50 пъти, предимно с Германия. Макар че със СССР също не е трудно, просто трябва да се преживее първоначалния ъпгрейд.
                                Та си мислех понякога за някакъв мултиплеър и сега като гледах 2-та нови сценария във Армагедона, с еднаквите показатели на всички участници и пак почнах да се замислям

Comment

Working...
                                X