Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

сори, че ще ви питам нещо банално, ама в момента играя с Картагенците ... /яките пичове, откъм слонове / и не знам дали съм бръкнал настройките, обаче докато играех с римляните, в началото на всяка битка, играта ми даваше възможност да си позиционирам войските, а сега като играя с картагенците, играта започва директно. И което е по гадното, особенно като ме обсаждат, войските ми примерно са разположени на северната стена, а врагът напада от източната ... сетете се, за какво иде реч. Принуден съм, да приемам битката в града... :x
    Та от къде идва проблематиката? Настройки или просто заради расата?

и още, искам да ги отключа тия раси ... щото имам една отключена, това ставаше с мод някакъв ...

предварително благодаря...
    Трол по списък.

Comment

??? такава проблемация чувам за първи път. Защо не пробваш да си инсталнеш играта на чисто (1.0 ли играеш?). Или внимателно прегледай опцийте на играта да не е от там.
      Ако искаш да играеш всички нации дръпни Completed Factions MOD Version 1.2 от www.forums.totalwar.org
      Там има и други яки модове ама на мен ми правят проблеми с кракването. Този обаче става. Не забравяй да прочетеш упътването и да инсталнеш мода на чисто иначе може да не тръгне.

Comment

проблема е 4е си направил arcade batles в настроиките к1дето си избираш расата

Comment

тъй като очевадно ми помогнахте, за което благодаря, ще злоупотребя още
          да кажете, кои модове стават и след това играта да тръгне, не да ще нов крак ... мерси на josi за този мод, ще го дръпна ...

п.с. Нема по силна единица от слончетата
          Трол по списък.

Comment

Ами освен споменатия мод успешно ми тръгна и Cheat мода (не че го използвам за нещо само си правя героите по-интересни с него ). Пробвал съм 1.2, 1.3 (плюс 1.5), Е.В., обаче по необясними причини не се зареждат - така че не съм ги играл. Незнам аз ли не правя нещо както трябва или е проблем с крака :sm186: .
            Ти пробвай все пак и ако при теб стане - кажи.
            Впрочем на каква машина подкарваш ? - при мен играта е ОК, но пусна ли запалените стрели и започва да бози :argh:

Comment

:noway: интересува ли се някой все още от тая игра.
              Ако има такива хора предлагам да си споделим най-любимите моменти от нея - всеки да каже каква го е кефнало или изумило.
              На мен лично такъв момент беше когато на Historical battle (да се похваля) битката при Кара, с Брутите успях да бия Партите - нищо че останах само с 3 легионера и един Крас :nut: . Това беше най лудата битка която съм играл, не вярвах че може да се спечели, пробвал съм десетки пъти и не става. Жалко че не може да й се направи сейв.

Comment

josi
                Аз се интересувам много ама форума тук е много умрял и си чата с руснаците-www.imperial.1bb.ru-влизаш в общии и на 2 страница в ИМПЕРИАЛ!
                Ако имаш въпроси питай?

Comment

Аз я играя тая игричка откак е излязла. Много и се зарибявам. Сега разцъквам пак експанжъна. Със западната римска империя и на най големите отряди. Така е най голямо шоу. Кофтито на БИ е че с който и друг да играеш е прекалено лесно дори и на най голямата трудност . А за слоновете... вярно е че са най мощната единица и това малко ме дразни честно казано. С четири отряда слонове може да превземеш цялата карта без да дадеш жертви... тоест скука. Иначе картагенците много ми харесват, особено сакрет бандите, ненормални пичове . А сега по същество. Сложих си експанжъна и версията на оригинала ми стана 1.3. Свалям си пача за 1.6 , ама не мога си го пачна. Преинсталирах си играта за да остане без БИ на версия 1.0 свалям пача 1.3 и го пачвам и след това 1.5 пак не може се пачне. Някой може ли да ми помогне за това? Нещо не правя както трябва ли? Защо не мога си го пачна

Comment

аз играх Barbarian Invasion, ама ми писна и сега разцъквам пак версия 6,0. Но класиката според мен си е 5,3..

BAGA_TUR
                    Моля те, дай някакъв линк, щото и аз умирам за руска реч по RTW ....
                    Last edited by Last roman; 11-05-2006, 22:44. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    sigpic

Comment

Last roman написа
                      аз играх Barbarian Invasion, ама ми писна и сега разцъквам пак версия 6,0. Но класиката според мен си е 5,3..

BAGA_TUR
                      Моля те, дай някакъв линк, щото и аз умирам за руска реч по RTW ....
                      Отиваш на:

цъкаш: Как установить руссификатор
                      теглиш, инсталираш и играеш.. Успех!..

Едно уточнение - Само текста е на руски, звука е оригинален...

.
                      ..И кажи ми ти страннико,
                      чувал ли си звук,
                      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Някой ако може да ми обясни - колко модификации има, че вече откачих. Какви са предимствата на 7,2 пред 6,0. Откъде мога да си дръпна 5,4? Абе какви са тея модове за британия, италия и т. пр... Съвсем се оплетох...
                        sigpic

Comment

Като цяло има много модове на Rome: Total War и на BI. За повече информация http://twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=141

Comment

най здравата ми битка беше с римляните срещу гърците, на максимална численост(пехота 160, конници 108). атакуваха ме 8 отряда хоплити(5 обикновени и 3 бронирани), отряд тежки пелтасти и 2 ескадрона гръцка кавалерия(копиеносци). Срещу тях имах 5 легионери(early legionary cohort), 1 ескадрон нумидийци(лека кавалерия) и 70 души roman cavalry + отряд стрелци. равнина открита, без никакви препятствия.

Фактически, това, което направих беше "жертване на кавалерията" примамих неговата далеч от боя и там моите изядоха дървото, нумидийците загинаха, а от римляните останаха 24 души(те изиграха важна роля по-нататък), които се панираха, но се спряха след това. в центъра легиона го подредих 4 кохорти фронт с 5тата в резерв на левия фланг(където се водеше кавалерийския бой), стрелците директно зад легионерите в центъра. на десния фланг, където бяха пелтастите се наложи да държа кохортите в тестудо. Стрелците ми обстрелваха пелтастите отначало и нанесоха бая щети. Останалата част от боя беше "отказване на десен фланг и център" и локално числено превъзходство. Оставих легионерите на левия фланг да атакуват първо с пилумите, след това отместване пред лицето на врага и атака във фланг. В един хубав момент се върна кавалерията на гърка, но тогава вече бях разбил крайната лява фаланга и можах да го посрещна. тогава видях че имам 24 конника и ги вкарах в действие. Веднага щом се панираше някоя фаланга им вкарвах конниците а легионерите ги насочвах към следващата фаланга. В резултат 24те конника изтрепаха над 600 паникьосани хоплите, най големи загуби имах на лявото крило(биех се срещу елитния десен фланг), но дори в тези две кохорти загубих по 40-50 души. Към половин час продължи всичко, но накрая бях целия потен :lol:
                            An attack against a unit of Flying Fortresses was something like controlled suicide...Sometimes 50, Sometimes 80 machine guns were firing at you... You attempted to close you eyes and continue to fire, Frightened to death, Frightened to death."

Oberst Johannes Steinhoff (176 kills)

Comment

Тия гърци наистина са яли голям бой от теб Torongill. Браво :tup:

На тая игра тези гърци са ми наистина противни, не че ги мразя като фракция но просто нещата така се стекоха че са играя като техен западен съсед и се опитвам да ги завладея ама нещо нещата вървят много тегаво.

Та са и аз да разкажа една тегава битка. Значи войната с гърците наистина е ми е много трудна те владеят балканите ( без Пелопонес и северозападната част) както и Мала Азия. Гърците бяха обсадили моя най-добър генерал в Салона ( по това време огромен град) с огромна 4000 армия съставена от хоплити с мечове и бронирани ( повечето бяха с по 2-3 сребърни рангове) а защитата беше поверена на Секст Пехотинеца генерал на 17 германски легион с численост в този момент приблизително от 1700 души. Аз реших да изпратя на помощ на обсадения град друг мой много добър генерал ( са не му помня точно името ) който преди това превзе цяла Сицилия и потуши въстанията против римската власт във Южна Италия. Под негово командване е 14 близнаков легион. Числеността на легиона е около 3000 души. При мен един легион е съставен от 1 prima кохорта, която е кръстена на определен легион в зависимост от кои град е набрана, 9 обикновени кохорти , 2 римски конни отряда, 2 помощни войски с мечове, 3 помощни войски с копия и 2 взвода стрелци.

Битката започна като предполагах, че ще ги скъсам от бой и ще мога да настъпя в нападения, нали в битката се очакваше да имам армия общо над 4700 души с елитни над 5 звезди командири, но нещата не станаха точно така. Подредих войската по следния начин
                              С
                              ЛК ЛК ЛК ПЛК
                              ЛК ЛК ЛК
                              ЛК ЛК ЛК

К К ГЕН
                              ПВМ ПВМ ПВК ПВК ПВК

С стрелци
                              ЛК легионерски кохорти
                              ПЛК първа легионерска кохорта
                              К конница
                              ПВМ помощни войски с мечове
                              ПВК помощни войски с копия
                              Ген Генерал

Получих съобщение че подкреплението от Салона ( 17 легион ) няма да пристигне или ще закъснее. Положението ми се изплъзна от ръцете от сигурна победа стана почти сигурна загуба. Терена представляваше равнина. Две минути минаха но никои не нападна. Казахси това е края на този легион ще се мре и дадох заповед на първия ред да атакува центъра, втория лявото крило, третия дясното крило и резерва без конниците и генерала дясното. Битката се закучи около 15 минути. Оформиха се две сражения едното с тяхно предимство в дясно а другото с мое в ляво. Но това се запази докато те не пускаха още два взвода в лявото и два в дясното. Тогава аз пуснах конницата 2 х 94 души единия взвод в дясно другия в ляво. Положението в дясно стана критично бяха ме обградили в такава форма – U. Но по стечение на обстоятелствата след изпращането на единия конен ескадрон на ляво ми се освободи една кохорта която я пратих на дясно. След още 15 мин вече 3 помощни войски започнаха панически да бягат от десния фронт, но за щастие от десния избягаха 2 взвода хоплити с мечове. След още 5 мин легионерите от десния фронт почнаха масово дезертиране. Казах си „Това е края” но неочаквано след вече 40 мин игра дойде подкреплението 17 легион и гърците бяха победени. Но на каква цена един почти изцяло разбит легион и нищо повече. Те си възстановиха загубите и изпратих на следващият им ход подобна армия.

Comment

ХММММММММММ,
                                аз пък фалангите най обичам да ги млатя.
                                Играя на RTR 6 GOLD. Та моята тактика е - триарии /3 центурии да го речем/, принципи - 4, хастати 4, велити, прашкохвъргачи или критски стрелци /поне 4 взвода/ Генерал и Еквити /или поне някаква конница, която играе важна роля в мачкането на бягащите хоплити или в преследването на неприятелските стрелци/ и балисти или скорпиони - да всяват опустошение в напредващите фаланги. Обикновено навлизам в противниковата територия и го оставям да ме нападне - най-обичам хълмиста местност - обикновено заемам хълма - така пилумите имат по-голям обсег, а и врагът се уморява повече, като катери възвишението.
                                Почвам още отдалеч да го тормозя с велити, прашкохвъргачи, стрелци, пелтасти и балисти - абе каквото имам под ръка. Той обикновено се поддава на провокацията и ги погва я с кавалерия я с хипасписи. Кавалерията му я примамвам до моята позиция, където я атакувам с моята конница, или пък пускам триариите /които ги слагам на първа линия/. Ако пък хипасписите погнат леката ми пехота - чакам ги да се приближат, пускам си единиците на "fire at will" и жална им майка. Обикновено пускам на "fire at will" само хастатите, а принципите се намесват само когато фалангите наближат. Та така - достигналите до позициите ми фаланги са дезорганизирани от огъня който водя, остава само да ги заградя /шахматния ред в тези случаи много помага - само че го редя наобратно - триариите са първа линия - те хващат фалангата фронтално. Хастатите са втора линия - след като са изчерпали пилумите си - като по-бързи ги пускам да заобиколят фалангата и да я ударят изотзад, както и кавалерията; принципите са третата линия - тях ги впримчвам да подпомагат триариите и да запълват дупките/. Е, гледам и да подлъжа и да убия неприятелския генерал разбира се. Тогава битката става много по-лесна...
                                Така само с една войска /ако искайте ми вярвайте/ успях да разбия четири македонски армии от по 1200 човека /основно фалангити, хиспасписи, пелтасти и хетайри/. Бях заел един проход между Термон и Лариса и ги оставях последователно да ме нападат. Заемах си хълма и ги чаках да дойдат. Аз губех средно по 120 човека на битка - основно велити и т. пр.; е накрая пред петата войска отстъпих да си възстановя загубите сред принципите и хастатите, но след тези битки единиците ми и генералът натрупаха такъв опит /златни чавки - грубо казано/, че тая войска я прехвърлих и в Азия по-нататък...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X