Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    описаното клане на противника се е получавало и при мен, но преди да инсталирам 1.2 RTW. Сега ме нападат само ако имат оборудването, а ако аз ги атакувам се държат на разстояние и ме чакат. Изключения правят варварите, които също не се приближават, но иамт доста слаба дисциплина, затова известно време танцуване пред бойния ред на противника може да ги накара да се втурнат в бой Не всички, обикновено е само един отряд, но капка по капка - триумф
    An attack against a unit of Flying Fortresses was something like controlled suicide...Sometimes 50, Sometimes 80 machine guns were firing at you... You attempted to close you eyes and continue to fire, Frightened to death, Frightened to death."

    Oberst Johannes Steinhoff (176 kills)

    Comment


      всичко зависи от това колко команд има генерала, ако му е по-нисък рейтинга може и цялата армия да се втурне тогава просто стоят под стената и мрат.

      Comment


        Незнам дали някой е забелязвал че в BI героите вдигат exp доста по-бавно.
        Колкото до славяните...
        Ако бяха само пешаци, то тогава баланса на играта няма да излезе.
        А и исторически погледнато не може славяните изобщо да са нямали кавалерия. Това че е липсвала е клише, просто в сравнение с бъгарската е била по-слаба и малобройна.

        Comment


          Araslan написа
          Някой играе ли Бербарин инвейжън?
          Да. Аз играя със Сасанидите, обаче те ти правят проблеми с религията, защото само те са зороастрийци. И готите са яки, ама като дойдат хуните...
          :church: Regnum Serenissima Poloniae :sm229:

          Comment


            RTR 7 ще е най-вероятно по Бербeрин инвейжън

            Comment


              Аз превъртях играта със сасанидите-мисля, че са най силните. Бях си направил една армия от 1 отряд катафракти (генерал), 1 отряд клибинарии (може и грешно да го пиша) и 7-8 конни стрелци. С тази армия унищожих всички византийски отряди, които ми се изпречиха-даже и по-тежко въоръжени. Просто конните стрелци нямат хващане ( и нанасят ужасни щети) от предимно пехотни армии. Пробвах и с двете римски империи, ама ми се отели вола-то бунтове ли не бяха, пари ли нямаше

              Comment


                каква стратегия използвате в RTW

                Ето аз каква стратегия използвам в оригиналния RTW :
                Кавалерията я разполагам по крилата (по две кохорти на крило)
                Пехотата ми е съставена от легионери ( в център 9 нормални и една прима кохорти) и ауксилиата( 3 или 1 кохорти) разполагам зад легионерите и я използвам като резерва. Стрелците - преди да се доближат враговете до моята армия, стрелците ( 2 кохорти) са на най-предна линия след това се връщат зад легионерите. Използвам понякога и балистри ( 2 кохорти) тях заменям с 2-те кохорти ауксилиа. При обсада на крепост от моя страна използвам ауксилиа за да държи (стълбите или кулите ако обсаждам каменна крепост, за дървена използвам балистрите)
                Attached Files

                Comment


                  Fiko написа
                  Ето аз каква стратегия използвам в оригиналния RTW :
                  Кавалерията я разполагам по крилата (по две кохорти на крило)
                  Пехотата ми е съставена от легионери ( в център 9 нормални и една прима кохорти) и ауксилиата( 3 или 1 кохорти) разполагам зад легионерите и я използвам като резерва. Стрелците - преди да се доближат враговете до моята армия, стрелците ( 2 кохорти) са на най-предна линия след това се връщат зад легионерите. Използвам понякога и балистри ( 2 кохорти) тях заменям с 2-те кохорти ауксилиа. При обсада на крепост от моя страна използвам ауксилиа за да държи (стълбите или кулите ако обсаждам каменна крепост, за дървена използвам балистрите)
                  Не стратегия, а тактика, или по-скоро организация.
                  Незнам колко хора са опитвали играта в он-лайн режим. Лично аз през преди да сложа разни модове играех по някоя среща през официалният сървър. Определено играта срещу човек/хора е доста по интересна от тази срещу компютър. Не че не съм срещал хора, значително по-слаби от компютъра, но това е изключение.
                  Та лично аз ще си разтърся хард-а и ще видя какви филмчета пазя. Не че сраженията ми са толкова интересни. Лошото е че са за 1.1 и 1.2.
                  Най-харесвам игри 2vs2. Но може и 1 на 1.
                  Когато играя срещу хора аз се стремя да има някакво разнообразие в стила ми и пробвам различни варианти.
                  Фико без да се обиждаш, но на твоята армия аз викам 4-4-2. Това идва от МТВ където масово се вземаха 4 chiv. srg., 4 chiv. kn., 4 arb. 2 chiv. maa или нещо близко до това. Подобно е и положението в Rome.


                  Лично аз имам няколко предпочитани армии:
                  1. Конни стрелци - 19 арменски катафракти + генерал.
                  2. Конни стрелци - 1 генерал, 4-5 arm. camel + 14-15 Persian Cav.
                  3. Стрелци - 20 египетски елитни стрелци.
                  4. Стрелково, конна - 14 ch. archer, 5 Teuton Cav. + 1 Gen.
                  5. Пехотна - 20 bronze/silver shield phalanx.

                  С първите две трябва да направиш нещо много специално за да загубиш.
                  Третата и четвъртата изискват да са съобразени с противника.
                  Петата ми е любимата, когато тръгне играта винаги си представям как увисва ченето на противника ми. Само гледам да не срещна армия от конни стрелци.
                  Чистата пехота просто помита противника. Ето например подобна на горната армия(на Фико), има 5 отряда конница, напълно безполезни срещу фалангитите. Двата отряда стрелци няма да нанесът кой знае какви загуби на 20 отряда фалангити. Тоест грубо казано играя с 20(най-добрите фалангити) срещу 13 отряда. В добавка отрядите ми са по 120 човек(при 80-120-54). Като сметнеш всичко това трудно можеш да загубиш(аз с такава армия не съм губил).
                  Та по-късно може и да кача филмчета, ако някой има свои филмчета нека ги качи.
                  Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

                  Comment


                    Аз залагам на доста смесени армии но приблизително гледам пехота/конница да е 50/50 и за разлика от Фико разпологам на доста по широк фронт армията си и винаги се опитвам да затворя врагот в чувал за тази цел наблягам на по силна кавалерия която да пребие противниковата такава и след това да обходя.Номера е да пребия противниковата кавалерия по фланга и да изляза в гръб с конницата.Центара го съставям от пехота но тя не е толкова добра че да изнесе боя номера е че мотая противниковия център докато може конницата да се вреже в гръб.Обче по възможност гледам да позабавя сражението в центара.На оригинала играя с римляни щото другите са абсолютни калъфи фалангата е огромна мощ но нямам предпочитания към нея защото е много мудна а в мулти няма възможност за пауза и преоценка всяка загубена секунда може да изгаври цялото сражение.
                    За БИ не знам защо мислиш рапторе че сасанидите са най-силни.Конните им стрелци са по слаби от сарматските и хунските а 2 групи копиеносци направо издухват клибинариите.Да не говорим че хуните притежават и най-многобройна конница(в смисъл най-много глави в група) освен това са много евтини а за мулти това има огромно значение давам малък пример хунска тежка конница е по евтина от сарматската показателите им атака защита са еднакви но хунската освен че е по евтина(и може да наблегнеш на експ атака и защита) е и по многобройна.Западната римска империя също е много добра защото има адски злобни елитни копиеносци които се справят с де що язди имат ефектна тежка пехота и бърза тежка конница(катафрактарии и клибинарии не харесвам защото се старая винаги с конницата да заобикалям а те за това нещо не стават).Общо взето това е.
                    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

                    Comment


                      Не знам дали сте пробвали номера с масирането на кавалерия.
                      Идеята е за чисто кавалерийски армии. Дават изключителна мобилност, както на стратегическата карта така и на бойното поле.
                      Просто концентрирате една камара кавалерия(roman cav.,equites,round shield,desert cav....) Събирате я в 2 или 1 камари и газ по фланговете.
                      Компютърът се опитва да дъжи некъв строй тип фронт, който веднъж заобиколен се разпада. Концентрирате удара на групировката си последователно на единиците на противника една по една и те рутват неминуемо. Грозно, просто и ефективно. Кавалерията к-то използвте неминуемо ще понесе загуби 20-30%, но понеже е евтина може да се рефитва във всеки един провинциален град, а и по-лесно дига левели. При обсада на някой град в зависимост от защитата наемате една пехота да ви отвори вратите или обсаждате.

                      Comment


                        За който се интересува току що излезе първата бета версия на мода Europa Barbarorum.
                        Ето сайта новият им сайт, на който може да се намерят линкове за сваляне:
                        Official site of Europa Barbarorum 2, an unofficial modification of Medieval 2 Total War

                        Ето и форума:
                        This Trivium project is designed to be the definitive full conversion historical modification project for the global RTW community.
                        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

                        Comment


                          Подържам ти мнението за кавалерията. При масирано то и използване помиташ всичко. Лично аз само, че предпочитам да използвам уарлордове и тежка кавалерия. Уарлордовете са скъпи и се произвеждат бавно но като събереш армия от по 6-7 части и я допълниш с малко лека, просто си непобедим. Все пак идеалния вариянт е всичко тежка кавалерия. Уарлордовете са много добри, и докато почне да се произвеждат нобле кавалерията е много необходима. Мачкат всичко когато атаката е масирана и конните стрелци почти не ги поразяват. С армия от 8 уарлорда и допълнена с лека кавалерия /играх с готите/ разбих първо атаката на вандалите . Разбих няколко техни армии и после и на хуните. Така разбрах какво правят уарлордовете и тежката нобле кавалерия.

                          Comment


                            Помощ! Рових се аз в нета и видях тия скинчета за Rome: total war, да ама искат някакъв "xpac" ( това животно не гои бях чувал ). Та скинчетата иначе са мн. Добри
                            Attached Files

                            Comment


                              Fiko написа
                              Помощ! Рових се аз в нета и видях тия скинчета за Rome: total war, да ама искат някакъв "xpac" ( това животно не гои бях чувал ). Та скинчетата иначе са мн. Добри
                              Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

                              Comment


                                а няма ли някакъв мод в който Траките да не са толкова мизерни ? Освен че незаслужено са им дали една от най-нечитавите кавалерии имат за столица измисления град Tylis (това май беше столицата на келтите в Тракия). Иначе играта Rules !

                                Comment

                                Working...
                                X