Обаче никои не ми отговори на въпроса как да инсталирам играта на повече от едно място за различни модове ???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ROME:TOTALWAR
Collapse
X
-
това последното си го биваше много,колкото за играта тя ми е любима и мисля ,че музиката е перфектно композирана ,свалих си я от www.data.bg и сложих някои парчета на мобилния.Jeff van Dyke се е потрудил здраво и е усетил атмосферата,доколкото си спомням в едно интервю той каза ,че търси звучене като от "Гладиатор"-също невероятен филм и страхотна музика."...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
HANNIBAL BARKA 217 B.C.
Comment
-
Нантненд написаОбаче никои не ми отговори на въпроса как да инсталирам играта на повече от едно място за различни модове ???sigpic
Comment
-
С корупцията яко ме озадачаваш. На кое викаш корупция? А гърците определено не са по-силни от римляните. Само в началото могат да те поизпотят, ако си неопитен. Но по принцип веднъж като им вземеш Сиракуза и стовариш десант при Спарта, клякат. Трябват ти двама добри генерали и няколко отряда хастати на първо време. Нататък нещата искат творчески подход - мачкай наред. И не хвърляй генералската конница в центъра на фалангата гръцки копиеносци срещу върховете на сарисите освен ако генералът нещо не те кефи
Comment
-
®
Гледах аз на финансите, че пише Corruption, а аз корупция си го разбирам. Иначе относно тактиката.. мн зле, нямам никва тактика и атакувам с всичко, е генерала малко по назад .. така де, добре че играя на слабо ниво. Тея на Хард не мога да им направя нищо. И като цяло са доста кофти мисиите на Сената понякой път, примерно последната ми е да блокирам някъв порт Лондоминиум, някъде из Англия, пък аз имам кораби чак до Италия, е как да стане тва Ае че не мога да ги атакувам аз....
Ако може някои да предложи някаква примерна тактика за игра няма да е лошо
Comment
-
Корупцията идва от генерала, който си сложил в града и ако нямаш достатъчно построени сгради, които ти увеличават "закона"(law). Така ,че от време на време наглеждай генералите в градовете ти и ако имат някакви "качества", които не ги правят добри управници ги махай от градовете, а също и строй по някоя и друга сграда за закон.
А тактиката е персонална. В тая игра важи правилото за "камък-ножица-листо", т.е. някои видове войска са много добри с/у други и съответно много слаби с/у трети. Напр. Гръцките фаланги са много добри с/у конница и доста добри с/у пехота, но ако пи почнеш със стрелци/копиеметачи......, а също са и много слаби по фланговете и отзад - пускаш пехота или кавалерия по фланга или по-добре в гръб и ги няма.
Comment
-
Ако гърците те тормозят - пехотата седи и се отбранява срещу настъплението на фалангите. Стрелците и метачите ги солят мазно в дълбочина, а конницата (генералският отряд чак накрая) ги позаобикаля и им разказва играта. Поне аз така се оправям. С римляните нямам проблем да скъсам ушите на никаква пехота, но понякога източните народи ме тревожат - парти с катафракти, понтийци с гадни колесници, египтяни... Там си трябва напреднала римска кавалерия.
Comment
-
gregorianus написаА гърците определено не са по-силни от римляните. Само в началото могат да те поизпотят, ако си неопитен. Но по принцип веднъж като им вземеш Сиракуза и стовариш десант при Спарта, клякат. Трябват ти двама добри генерали и няколко отряда хастати на първо време.
gregorianus написаИ мен ме е яд за флота... Май единствените игри с истински морски битки са Cossacks... и Heroes ; )
Comment
-
Ще те изколят, ако си нов в играта. Ма пък знам ли, ако си храбър и дързак, може да ги шашнеш с чудеса от доблест. Избий гадовете!
Фико, може и да си прав, ама мене грък не ме е побеждавал никогаш в играта. Даже когато сам си пусках гръцка кампания, ми беше много по-трудно отколкото с римляните и останалите нации. Първо да опазя Сиракуза, второ да обединя самата континентална Гърция, да се наложа в Никомедия и Византион, да воювам едновременно с траки, македони, понтийци и всички римляни... Или египтяните, или Селевкидите рано или късно ми забиваха нож в гърба заради малоазиатските градове, Родос и Крит.
И кампаниите ми се затрудняваха още от постоянното лазене на всякакви войски около Салона и Сегестика. За десантите в Италия да не говорим. Бързо успявам да се наложа по море и да изпоблокирам римляните, но давам огромни жертви в жива сила, често губя генерали и не е сигурно докога картагенците ще ме търпят за съюзник. Като успея най-сетне да взема Тарент и Сегестика, а Балканите са мои, се почват едни огромни битки из Италия.Обикновено римляните печелят всяка втора, при това с по-малко жертви от мен. Обикновено като приключа изтребването им и се съюзя с галите, знам, че вече най-трудното е минало. Но това пък значи, че съм успял да нафрашкам фул стакове с тежковъоръжени хоплити, тежки пелтасти, стрелци и кавалерия. А ми се е случвало и да ме смажат в началото на играта: понтийците ме сгащват в Пергам, македонците в Спарта, римляните в Сиракуза и Термон пада едва ли не сам, а аз оставам на доизживяване в Родос, където се намесва Египет и след няколко хода отчаяни действия свивам знамената...
Хубавото на гърците е, че ако оцелеят през порвите ходове и завземат Коринт и Атина, много лесно натрупват пари. А както имам навика да събирам всички наемници по пътя си, това е адски полезно.
Май предпочитам Barbarian Invasion - с Източната империя
Comment
-
®
Първата битка със Сиракуза беше доста трудна, бях с числено предимство, но не знаех, че на по-трудно ниво трябва по-бързо да превземаш и така загубих, лоаднах и за втората вече знаех. Това с мисиите на сената е дразнещо, я наляво, я надясно, не мога да ходя където си искам и заради тях трябва да правя силен флот, щото как да блокирам като ще ми разбият флотата
П.С. Каква е тая игра с Източната империя ?
6 картагенски слона ми разпиляха цялата армия 200 и нещо души Вече се чудя какви единици да тренирам срещу тях, те всичко мачкат.Last edited by makeeverything; 12-06-2007, 19:09.
Comment
Comment