ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Sulla
    Dictator Reipublicae Romanae
    • Nov 2006
    • 362

явно е .mds файлче, за да питаш .
    Виж как знаеш, точно такова е файлчето! В момента го прикачвам и всеки момент ще го имаш.

makeeverything вече трябва да ги е получил.

Comment

• makeeverything
      редовен
      • Jun 2007
      • 84

1

Мерси много, еи сега ще погледна

Comment

• gregorianus
        Нортумбрийски страж
        • Mar 2005
        • 753

Виж ти, Фико, тая версия сигурно е добра! Голяма слабост на обикновения Роум е, че като нагъна римляните с картагенци, гърци и пр., те бързо си спретват и гражданска война. Много ми помагат да ги изселя в Елисейските полета!

П.П. Много си падам да играя със Селевкидите и Картаген.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

• Fiko
          Легионер
          • Sep 2005
          • 163

Ето линк към мода http://twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=32

Comment

• makeeverything
            редовен
            • Jun 2007
            • 84

®

гррр, тея египтяни ме обсадили в Сива с 2000 човека, аз имам само 300 и съм на минус пари.. Някой знае ли как да си оправя баланса, разпускам войски, махам сгради и пак сам на минус, струва ми се че се е бъгнало нещо.

Comment

• Last roman
              PRAEFECTUS URBI
              • Oct 2005
              • 988

Кофти тръпка. Грешка е обаче да разпускаш войските. Просто превземащ няколко града и колиш населението - така ще позакрепиш бюджета, а после - каквото гладиус покаже.
              sigpic

Comment

• makeeverything
                редовен
                • Jun 2007
                • 84

®

Звучи хубаво, но противниците имат поне двойно повече войска, пък и съм на голям минус...прецаках я тая кампания. Почнах нова и вече само в столицата сам на хай такси...на другите сам на нормал..да няма бунтове..и тва е идея.. и не правя мн войски за да имам пари за строежи...ае добре е развитието засега... преди се бях напълнил с безмислени единици, които не съм изкарвал даже от крепостите..да не избухне бунт

Comment

• Sulla
                  • Nov 2006
                  • 362

Я да споделя и аз малко впечатления от досегашната си кампания в РТР.

Сега играя с римляните на хард. След две кървави сражения с цар Пир (първото завърши с победа за него, ама "пирова" победа . Във второто го смазах гада! ) изнесох гърците от Италия, а скоро се разправих и с бунтовниците в Регий. Гърчулята обаче постоянно ми правеха десанти от Сицилия в южната Италия и ми обсаждаха тамошните градове. Освен това флотата им беше доста силничка и ми блокира много от пристанищата. Известно време само се отбранявах, щото знаех че ако нахлуя в Сицилия картагенците ще се намесят, а аз все още не бях готов за война на два фронта.
                  Както и да е, събрах след време малко пари и армия и обсадих Месана. Завладях я и изколих населението :sm202: :twisted: (пари трябват, к'во да се прави. Иначе не съм кръвожаден :teu24: )! След година същото се случи и със Сиракуза, но тук на Картаген явно му писна, нападна ми флотата и заедно с гърците ми блокираха почти всички пристанища, дори и Рим . Елините пак стовариха десант в южна Италия!
                  Естествено старо куче като мен не се остави да го бият лесно и след няколко успешни военни операции по суша, подкрепени от чисто новичкия ми и много по-силен флот, смазах картагенците в Сицилия и гърците в Италия, и очистих крайбрежията от елинската и финикийската напаст.
                  Предстои ми десант в Африка, но не бързам защото на север галите нещо се разшаваха - трупат армии, пристигат нови орди отвъд Алпите. А аз както съм концентрирал почти всички сили на юг, само едно галско нашествие ми липсва и ще цъфна и вържа !

Comment

• gregorianus
                    Нортумбрийски страж
                    • Mar 2005
                    • 753

Бе грязна работа. Явно с галите ти идвам аз. Скоро врътнах една галска кампания... кръв, пот и лайна! Изгоних британците от континента, нахлух и в самата Британия, но ме изклаха. Потопих им корабите, влязох в Ирландия (Хиберния, де). С бритите го ударихме на мир, дружба и общо клане на шваби на изток. Аз си присвоих Трир и слязох към Испания, която мирно си поделихме с картагенците. Както си владеех Нуманция, добавих Оска и Астурика, братята финикийци награбиха Картахена и Скалабис. Сега съюзчета отвсякъде, мир и любов. Римляните мируваха дълго, така че си присъединих мирно Лугдунум и Масалия, държа си Медиолан и Патавий и всичко ми е наред. Даже тва село в Швейцария, май Лувавум се казва, го присъединих.
                    Ама на Юлиите им писна и почнаха да ме обсаждат, газят и блокират из Цизалпийска Галия (за мене Трансалпийска, нали идвам от север ). За моя огромна радост Сенатът скъса отношения с тях и си запази търговския договор с мене. Явно на Юлиите им се готви война по всички фронтове, ама имат владения и на Балканите и са корави копелета. Пуснах жалки опити да десант в Сардиния, щото картагенците я загубиха от червените римлянчета, ама буря, пирати и римски ескадри ми потопиха миризливите гемии. Парите все не са достатъчно за строителство и армия, наемници нещо няма, пък и са скъпи, не смея да вдигам много данъците, за да няма бунтове, а на всичко отгоре си имам и десант на Юлиите при Оска в Испания. Само това ми трябваше! Картагенците и бритите могат всеки момент да ме предадат (поне от германците не ме е страх). Сесията тече... и изобщо съм направо Астерикс Великий!

Comment

• makeeverything
                      редовен
                      • Jun 2007
                      • 84

Аз като играя винаги си коля населението да дават пари, що да ги оставям живи като утре ще направят бунт..я под ножа, че и пари дават и винаги не правя много армия да имам добър приход да развивам 2,3 града повече от другите
                      ае поне 2000 трябва да си отгоре всеки ход

Comment

• Sulla
                        • Nov 2006
                        • 362

gregorianus, човече, що предаваш Вечния град и играеш с тези мизерници !
                        Иначе, ако говорим сериозно кампанията с галите наистина си е предизвикателство - притежават в началото доста провинции, граничещи при това с много хард нации (римляни, германци, иберийци). Опазването на бащинията не е по силите на всеки, ако се играе на най-трудното ниво.

А за парите - те в началото винаги са проблем. Моята тактика, в случая с римляните, е следната: Формирам си една стабилна армия с която да ходя на война, а в градовете слагам малки гарнизони, колкото да няма бунтове, и разбира се от най-евтините за издръжка единици. В същото време гледам балансирано да развивам градовете - в граничните строя най-напред военни структури, а във вътрешните - икономически. След време като натрупах пари си натренирах още една силна армия, която разположих на север за защита от галите.
                        С тази тактика бюджета ми е в доста цветущо състояние. Трябва да отдам заслуженото обаче и на гражданите на Сиракуза - добри хорица, такова имане бяха натрупали, че моите легионери се чудеха кое първо да правят - да ги колят ли, или да ги ограбват :twisted: !

Comment

• gregorianus
                          Нортумбрийски страж
                          • Mar 2005
                          • 753

Опознай врага, за да го обикнеш е моята философия Като поиграх със съседите, станах по-печен с римляните. А Сиракуза наистина е добре мариновано бутче от скопен мамертински петел: топи се в римската ми уста! Кланетата после са като коняк с кафе след неделен обяд...

Абе оффтопик, ама искам вайкинг инвейжън за медивъл: тотал уор (старата). Някой има ли експанжъна?
                          Last edited by gregorianus; 16-06-2007, 14:35. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

• Sulla
                            • Nov 2006
                            • 362

А Сиракуза наистина е добре мариновано бутче от скопен мамертински петел: топи се в римската ми уста! Кланетата после са като коняк с кафе след неделен обяд...
                            :mhehe: Маниак такъв! :tup:

Колкото до викингите - ако ползваш торенти можеш да си свалиш експанжъна без проблем. Пробвай например от тук.

Comment

• makeeverything
                              редовен
                              • Jun 2007
                              • 84

®

ИГрая с Нумидия на Хард и картагенците ми обсаждат столицата, нямам почти нищо и искат да стана техен протекторат. Може би трябва да се съглася временно, но не знам какви точно задължения има протектората..в противен случай ще ми вземат столицата, което си е лошо, както нямам пари

Comment

• Sulla
                                • Nov 2006
                                • 362

Съгласявай се!!! Но им поискай пари за това (към 15 000 денарии, не бъде много алчен все пак). Като изплуваш от кризата ще можеш да си отмъстиш !
                                Като цяло протектората не е нещо особено - по скоро пълна съюзна обвързаност. Взаимно си предоставяте военен достъп (military acces), търговски права, може би и картографска информация (не съм много сигурен за това).

Comment

Working...