Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

явно е .mds файлче, за да питаш .
    Виж как знаеш, точно такова е файлчето! В момента го прикачвам и всеки момент ще го имаш.

makeeverything вече трябва да ги е получил.

Comment

1

Мерси много, еи сега ще погледна

Comment

Виж ти, Фико, тая версия сигурно е добра! Голяма слабост на обикновения Роум е, че като нагъна римляните с картагенци, гърци и пр., те бързо си спретват и гражданска война. Много ми помагат да ги изселя в Елисейските полета!

П.П. Много си падам да играя със Селевкидите и Картаген.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Ето линк към мода http://twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=32

Comment

®

гррр, тея египтяни ме обсадили в Сива с 2000 човека, аз имам само 300 и съм на минус пари.. Някой знае ли как да си оправя баланса, разпускам войски, махам сгради и пак сам на минус, струва ми се че се е бъгнало нещо.

Comment

Кофти тръпка. Грешка е обаче да разпускаш войските. Просто превземащ няколко града и колиш населението - така ще позакрепиш бюджета, а после - каквото гладиус покаже.
              sigpic

Comment

®

Звучи хубаво, но противниците имат поне двойно повече войска, пък и съм на голям минус...прецаках я тая кампания. Почнах нова и вече само в столицата сам на хай такси...на другите сам на нормал..да няма бунтове..и тва е идея.. и не правя мн войски за да имам пари за строежи...ае добре е развитието засега... преди се бях напълнил с безмислени единици, които не съм изкарвал даже от крепостите..да не избухне бунт

Comment

Я да споделя и аз малко впечатления от досегашната си кампания в РТР.

Сега играя с римляните на хард. След две кървави сражения с цар Пир (първото завърши с победа за него, ама "пирова" победа . Във второто го смазах гада! ) изнесох гърците от Италия, а скоро се разправих и с бунтовниците в Регий. Гърчулята обаче постоянно ми правеха десанти от Сицилия в южната Италия и ми обсаждаха тамошните градове. Освен това флотата им беше доста силничка и ми блокира много от пристанищата. Известно време само се отбранявах, щото знаех че ако нахлуя в Сицилия картагенците ще се намесят, а аз все още не бях готов за война на два фронта.
                  Както и да е, събрах след време малко пари и армия и обсадих Месана. Завладях я и изколих населението :sm202: :twisted: (пари трябват, к'во да се прави. Иначе не съм кръвожаден :teu24: )! След година същото се случи и със Сиракуза, но тук на Картаген явно му писна, нападна ми флотата и заедно с гърците ми блокираха почти всички пристанища, дори и Рим . Елините пак стовариха десант в южна Италия!
                  Естествено старо куче като мен не се остави да го бият лесно и след няколко успешни военни операции по суша, подкрепени от чисто новичкия ми и много по-силен флот, смазах картагенците в Сицилия и гърците в Италия, и очистих крайбрежията от елинската и финикийската напаст.
                  Предстои ми десант в Африка, но не бързам защото на север галите нещо се разшаваха - трупат армии, пристигат нови орди отвъд Алпите. А аз както съм концентрирал почти всички сили на юг, само едно галско нашествие ми липсва и ще цъфна и вържа !

Comment

Бе грязна работа. Явно с галите ти идвам аз. Скоро врътнах една галска кампания... кръв, пот и лайна! Изгоних британците от континента, нахлух и в самата Британия, но ме изклаха. Потопих им корабите, влязох в Ирландия (Хиберния, де). С бритите го ударихме на мир, дружба и общо клане на шваби на изток. Аз си присвоих Трир и слязох към Испания, която мирно си поделихме с картагенците. Както си владеех Нуманция, добавих Оска и Астурика, братята финикийци награбиха Картахена и Скалабис. Сега съюзчета отвсякъде, мир и любов. Римляните мируваха дълго, така че си присъединих мирно Лугдунум и Масалия, държа си Медиолан и Патавий и всичко ми е наред. Даже тва село в Швейцария, май Лувавум се казва, го присъединих.
                    Ама на Юлиите им писна и почнаха да ме обсаждат, газят и блокират из Цизалпийска Галия (за мене Трансалпийска, нали идвам от север ). За моя огромна радост Сенатът скъса отношения с тях и си запази търговския договор с мене. Явно на Юлиите им се готви война по всички фронтове, ама имат владения и на Балканите и са корави копелета. Пуснах жалки опити да десант в Сардиния, щото картагенците я загубиха от червените римлянчета, ама буря, пирати и римски ескадри ми потопиха миризливите гемии. Парите все не са достатъчно за строителство и армия, наемници нещо няма, пък и са скъпи, не смея да вдигам много данъците, за да няма бунтове, а на всичко отгоре си имам и десант на Юлиите при Оска в Испания. Само това ми трябваше! Картагенците и бритите могат всеки момент да ме предадат (поне от германците не ме е страх). Сесията тече... и изобщо съм направо Астерикс Великий!

Comment

Аз като играя винаги си коля населението да дават пари, що да ги оставям живи като утре ще направят бунт..я под ножа, че и пари дават и винаги не правя много армия да имам добър приход да развивам 2,3 града повече от другите
                      ае поне 2000 трябва да си отгоре всеки ход

Comment

gregorianus, човече, що предаваш Вечния град и играеш с тези мизерници !
                        Иначе, ако говорим сериозно кампанията с галите наистина си е предизвикателство - притежават в началото доста провинции, граничещи при това с много хард нации (римляни, германци, иберийци). Опазването на бащинията не е по силите на всеки, ако се играе на най-трудното ниво.

А за парите - те в началото винаги са проблем. Моята тактика, в случая с римляните, е следната: Формирам си една стабилна армия с която да ходя на война, а в градовете слагам малки гарнизони, колкото да няма бунтове, и разбира се от най-евтините за издръжка единици. В същото време гледам балансирано да развивам градовете - в граничните строя най-напред военни структури, а във вътрешните - икономически. След време като натрупах пари си натренирах още една силна армия, която разположих на север за защита от галите.
                        С тази тактика бюджета ми е в доста цветущо състояние. Трябва да отдам заслуженото обаче и на гражданите на Сиракуза - добри хорица, такова имане бяха натрупали, че моите легионери се чудеха кое първо да правят - да ги колят ли, или да ги ограбват :twisted: !

Comment

Опознай врага, за да го обикнеш е моята философия Като поиграх със съседите, станах по-печен с римляните. А Сиракуза наистина е добре мариновано бутче от скопен мамертински петел: топи се в римската ми уста! Кланетата после са като коняк с кафе след неделен обяд...

Абе оффтопик, ама искам вайкинг инвейжън за медивъл: тотал уор (старата). Някой има ли експанжъна?
                          Last edited by gregorianus; 16-06-2007, 16:35. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

А Сиракуза наистина е добре мариновано бутче от скопен мамертински петел: топи се в римската ми уста! Кланетата после са като коняк с кафе след неделен обяд...
                            :mhehe: Маниак такъв! :tup:

Колкото до викингите - ако ползваш торенти можеш да си свалиш експанжъна без проблем. Пробвай например от тук.

Comment

®

ИГрая с Нумидия на Хард и картагенците ми обсаждат столицата, нямам почти нищо и искат да стана техен протекторат. Може би трябва да се съглася временно, но не знам какви точно задължения има протектората..в противен случай ще ми вземат столицата, което си е лошо, както нямам пари

Comment

Съгласявай се!!! Но им поискай пари за това (към 15 000 денарии, не бъде много алчен все пак). Като изплуваш от кризата ще можеш да си отмъстиш !
                                Като цяло протектората не е нещо особено - по скоро пълна съюзна обвързаност. Взаимно си предоставяте военен достъп (military acces), търговски права, може би и картографска информация (не съм много сигурен за това).

Comment

Working...
                                X