явно е .mds файлче, за да питаш .
В момента го прикачвам и всеки момент ще го имаш. makeeverything вече трябва да ги е получил.
. Във второто го смазах гада! ) изнесох гърците от Италия, а скоро се разправих и с бунтовниците в Регий. Гърчулята обаче постоянно ми правеха десанти от Сицилия в южната Италия и ми обсаждаха тамошните градове. Освен това флотата им беше доста силничка и ми блокира много от пристанищата. Известно време само се отбранявах, щото знаех че ако нахлуя в Сицилия картагенците ще се намесят, а аз все още не бях готов за война на два фронта.
. Елините пак стовариха десант в южна Италия!
!
). За моя огромна радост Сенатът скъса отношения с тях и си запази търговския договор с мене. Явно на Юлиите им се готви война по всички фронтове, ама имат владения и на Балканите и са корави копелета. Пуснах жалки опити да десант в Сардиния, щото картагенците я загубиха от червените римлянчета, ама буря, пирати и римски ескадри ми потопиха миризливите гемии. Парите все не са достатъчно за строителство и армия, наемници нещо няма, пък и са скъпи, не смея да вдигам много данъците, за да няма бунтове, а на всичко отгоре си имам и десант на Юлиите при Оска в Испания. Само това ми трябваше! Картагенците и бритите могат всеки момент да ме предадат (поне от германците не ме е страх). Сесията тече... и изобщо съм направо Астерикс Великий!
!
Като поиграх със съседите, станах по-печен с римляните. А Сиракуза наистина е добре мариновано бутче от скопен мамертински петел: топи се в римската ми уста! Кланетата после са като коняк с кафе след неделен обяд...
!
(не съм много сигурен за това).
Comment