Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

:mhehe: Из дневника на младия Сципион:
    "Някъде през юни 519 г. от основаването на Рим: Голяма жега е в тази Сициля бре, сякаш сме се навряли в г*за на Волкан! Казвам на моя старец да зарежем тоя пусти остров и да се върнем на хладовина в Рим. Дъртия обаче ме погледна кръвнишки, скръцна със зъби и заяви, че от тука не мърда! Имал големи планове за новия имот - щял да купува хиляди роби, да прави латифундии и тям подобни. Кво ли му разбира главата от земеделие!
    4 януари 521 г. от основаването на Рим: До нас достигнаха обезпокоителни слухове - комшиите сем. Баркови от Картаген, пукащи се от завист заради просперитета на стопанствата ни в Сицилия, започнали да готвят съдебен процес с цел възстановяване на правата си върху острова. Като знаем обаче какви са тромави съдебните процедури, най-вероятно е спора да се разреши по добрия стар начин - с як тупаник! Дъртия е наясно с това, и ми каза да си стягам багажа и да ходя в Рим да набирам войска. Казва че имал видение за мене - щял съм да стана велик пълководец и да спечеля големи победи. Хич не му и вярвам! Само ме четка хитреца му с хитрец, щото не му се бъхти път до Рим посред зимата, когато там е кучи студ и иска мене да набута!"

П.П.: Ханибале, питаше за слоновете - трябва в провинцията ти да се въдят слонове, за да можеш да тренираш такива. На стратегическата карта са изобразени (едни такива малки слончета) :tup:

Comment

Из дневника на младия Ханибал Барка/продължение/:

"Някъде през ранната пролет на 592г. от създаването на Картаген:Ура! Спечелихме от лотарията почивка в Иберия.Заминавам с двамата си братя в началоото на лятото за Сагунт.Голям купон ще има."

"Юни 592г. от създаването на Картаген:Снощи на вечеря дъртия бръмча,понеже му казах че ще взема и слоновете с мен.Какво пък аз сам съм ги гледал и те си ме обичат животинчетата,него като го нямаше толкова време сигурно дори не го и помнят...а Саламбо още ми е сърдита че няма да я вземем с нас."

"Края на Юни 592г. от създаването на Картаген:Утре отплаваме с ферибота за Кордоба.Тайно натоварих 30-тина слона на борда.Е вярно малко се поизмъчиха момичетата от входа докато изплетат толкова терлици с кръгла форма за да не чува никой какво става нощес,ама те за мене са готови на всичко."

"Някъде през 593г. от създаването на Картаген:Утре ще ходим на купон в Сагунт.Преди това ще има среща на членовете от кръжока "Млад стратег" в който членувам и аз .Миналия месец имахме домашно , на тема :"Слонът като бойна единица",но не съм писал нищо ,имам да довършвам още старото ...ходи ми се на ски в Пиринеите.Брат ми Маго отвори техно клуб в Нов Картаген :rock: .Много народ се изсипва в петък вечер .Освен от местните идват и няк'ви си "гали",живеят на север отвъд Пиринеите,странни типове,приличат много на нещо средно между рокери и хипита,едни такива с дълги коси и бради,не се къпят...бе направо... :wo-oh: Ама инъче са големи зевзеци. :lol: "

"Пак Някъде през593г. от създаването на Картаген:Срещата на кръжока мина ,само сем.Сципионови не дойдоха.Всички ги чакаха и накрая решихме да почнем без тях,може би имат проблеми хората...знам ли?! "

"Ксната есен на 593г. от създаването на Картаген:След две седмици заминаваме за Апенините на състезание от кръжока.Моя отбор е много калпав,на половината не им разбирам какво дърдорят,само на Нумидийците по им отбирам от говора."

"Началото на Ноември 593г./от създаването на Картаген: или май сме вече Декември/,всъщност незнам вече съвсем се обърках кой ден сме.Днеска има мъгла ,вчера също имаше мъгла,както и завчера и така почти три седмици....Много е мъгливо в тая Галия бе,ако е така и на състезанието аз се отказвам..Дано тоя дето ни води знае накъде вървим.Ходим в мъгла,ядем в мъгла,спим в мъгла изобщо все мъгла и това си е.Дано само не закъснеем за състезанието,между впрочем разбрах от куриера ,че Сципиоови са дошли на срещата на кръжока в Иберия ,ама късно ,там сега е само брат ми,но той си има ангажименти с техно феста рано напролет."
      следва продължение....
      Last edited by Hannibal Barka; 04-08-2007, 18:17.
      "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
      HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Марзим силно медивъл ²². Нещо напоследък предморско съм се разцъхтял на Кнайтс ъв Хонър и ми е много тъпо, дето не мога да играя с папската държава. Щях да я обърна на православна и да направя клирик-патриарх :-)

Ама нейсе. Последната кампанийца на Роум протече весело, под звуците на каледонски гайди. Бях решил да се бъзичкам, пък и бирата се лееше, та от Британия тръгнах с мощен флот и войска накъм Египет. Превзех Александрия, направих я столица и се бих, бих, бих на воля с гали, римляни, германци, египтяни, нумидийци, картагенци и Селевкиди... Препоръчвам ориенталски подвизи с флот на всички фенове на варварски фракции. Забавно е, а и източните градове изглеждат много смешно, когато са наполовина застроени с мижави колибки със сламени покриви.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

!!!

Hannibal Barka написа
          Някой играл ли е с Картаген?Аз започнах кампания с тях ,много ми е забавно не защото е лесно ,а защото е трудно,градовете са много слабо развити Тапсус даже нямаше дървена ограда както и Каралис и Кордоба,срамота и пехотата е слаба.Провинциите са разпокъсани а комшиите ми са слабо развити.Аз обаче успях да превзема Сиракуза,Тарент и Кротон.В момента водя епохален двубой на живот и смърт със сем. Сципионови останаха им само Капуа и Мессана няма нужда да казвам ,че те са най-сериозния ми съперник на този етап,доста се поизпотих с тях.Артилерията,и всякаква друга наемна паплач си я вербувам с генералите извън града,малко скъпо излиза,ама нямам време да строя стрелбища,типично в стила на древен Картаген.Е разбирасе Юлиите ми взеха Каралис/Сардиния/,то това си им влиза в дневния ред .Лошото е ,че Кордоба в иберия го развих на макс. построих де каквото имаше да се строи и пак не мога да вербувам добра армия :o .Единствено и само в Картаген мога да набирам що годе свястна пехота,общо взето съм на ръба между оцеляването и триумфа,битките ги печеля на висока цена,но това ми харесва има тръпка защото има хазартен елемент.Защо не мога да набирам слонове и кога ще стане не ми е ясно.С тези дето имах/24 броя/ и ги ползвах най-рационално вече превзех 4 града,ама останаха само 7.Те не се ли чифтосват тези мамути бре ?!
          Кто цяло имам :vb_sad: мрачни предчувствия за крайния успех на кампанията,моля ако някой е играл да пише.
          Играя с Картаген и пехотата наистина е слаба но гледам да приема битките на някой мост където слагам 2 отряда хоплити и 2 -4 отряда стрелци по фланга и нищо не минава дори при 4 кратно превъзходство от страна на противника.Задължително поне един отряд кавалерия за догонване на оцелелите после :mhehe:

Comment

Да моста е много удобно място за обрат,това го използвам,но освен в Египет и на границата с галия при Алпите няма много мостове.Играя вече 3 ден и напреднах до 26 провинции,всички римски фамилии са елиминирани,цяла западна Африка е превзета ,чак до Александрия заедно с Апенинския п-в на север до Масилия и островите на запад от него,както и п-в Пелопонес ,обаче съм на минус 40 000 денария,а бунтовете почват много яко да ме тормозят.Успях да превзема почти празните Александрия и Тива с много малко жертви като за целта пуснах на Египтените по един слаб отряд за примамка и те тръгнаха да го гонят ,а аз необезпокояван превзех за 2 хода тези два града,но проблема е че после се върнаха и ме обсадиха и си взеха Тива ,но пак временно.Тези бунтовници не мирясват.. :vb_sad:
            Понеже играта е направена да се нахврлят по-силни противникови армии на по-слабите твои,ако някой град от твоите е под обсада ,доближи твоя слаба армия до агресора без да го нападаш,той ще те атакува и ще свали обсадата ,а ти отстъпи стратегически.Правил съм го ,действа,но днес египтените не пожелаха да се вържат на тоя номер и да ме нападнат на моста :vb_sad:Новите им армии идват от изток от Йерусалим,Сидон,Дамаск и др. източни провинции ,трябва да се превземат и те няма как.

Май ще се отказвам незнам как ще се измъкна от тоя батак.
            Last edited by Hannibal Barka; 04-08-2007, 19:12.
            "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
            HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

О, египтяните не е трябвало да ги нападаш без 2,3 пълни армии..Прекалено са силни. Аз един път така ги нападнах със Сципий, завладях 1 град и го напълних с войска, но след всяка обсада ми идва нова пълна армия, докато се събраха няколко .. И аз вече бях на отрицателен баланс с парите и взех, че излязох. Аз играя сега Реализма.. с Рим. Имам и една кампания с македонците, които ме кефят с тея фаланги..но ми се струва, че прекалено лесно измират фалангитите. Римляните са по-здрави.. е нормално, нали са завладели толкова свят?
              На Реализма Египет е Птолемейската империя и е много разпръсната в градове...пък аз обичам всичко да е близо едно до друго ) да има връзка между градовете..

Comment

O на реализма пробвай с траките.Просто тея фаланги ми вземат акъла,вярно разбивам ги като ги заобикалям обаче ако те имат конница колкото моята тогава просто неможеш да ги биеш.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

!!!

Hannibal Barka написа
                  Да моста е много удобно място за обрат,това го използвам,но освен в Египет и на границата с галия при Алпите няма много мостове.Играя вече 3 ден и напреднах до 26 провинции,всички римски фамилии са елиминирани,цяла западна Африка е превзета ,чак до Александрия заедно с Апенинския п-в на север до Масилия и островите на запад от него,както и п-в Пелопонес ,обаче съм на минус 40 000 денария,а бунтовете почват много яко да ме тормозят.Успях да превзема почти празните Александрия и Тива с много малко жертви като за целта пуснах на Египтените по един слаб отряд за примамка и те тръгнаха да го гонят ,а аз необезпокояван превзех за 2 хода тези два града,но проблема е че после се върнаха и ме обсадиха и си взеха Тива ,но пак временно.Тези бунтовници не мирясват.. :vb_sad:
                  Понеже играта е направена да се нахврлят по-силни противникови армии на по-слабите твои,ако някой град от твоите е под обсада ,доближи твоя слаба армия до агресора без да го нападаш,той ще те атакува и ще свали обсадата ,а ти отстъпи стратегически.Правил съм го ,действа,но днес египтените не пожелаха да се вържат на тоя номер и да ме нападнат на моста :vb_sad:Новите им армии идват от изток от Йерусалим,Сидон,Дамаск и др. източни провинции ,трябва да се превземат и те няма как.

Май ще се отказвам незнам как ще се измъкна от тоя батак.
                  Когато съм на минус избирам някой град който или няма да мога да удържа или такъв който е по средата на провинциите ми и разпродавам каквито згради има.Спасявам положението но доход от този град скоро не се очаква.
                  П.П. Сега играя Медиевал 2.По някое време има много яка реплика "Fownd new wepon gun power" :mhehe: това огнестрелното оръжие било голяма работа.Кеф е да разгърнеш 2 отряда мускетари със 10 оръдия зад тях и да посрещнеш пълчищата на противника покривайки бойците си със слава !

Comment

Лесни са за разбиване, защото противникът винаги ти влиза с конницата без значение от трудността, така е я отпиши )
                    Всичко е относително все пак, губил съм невъзможни за губене битки и съм печелил такива, при които почти съм нямал шанс. Тактиката е основното И малко късмет.. разбира се.

Comment

makeeverything написа
                      ...Аз играя сега Реализма.. с Рим.
                      И аз наскоро подхванах една кампания на Реализма, също с римляните. За сега нямам особени трудности - очистих южна Италия от гърците, изтръгнах Сицилия от картагенците (после сключих мир с тях), превзех и двата града северно от Рим (Арециум и Ариминум). Лошото е, че започнах война с галите малко неподготвен - новозавладените северни градове трябваше тепърва да ги асимилирам и следователно двете ми армии, воюващи с варварите, можеха да се попълват с нови набори само в Рим и съседния Анкона. При това положение реших да се окопая в защита и да развивам двата нови града, осигурявайки си стабилен плацдарм за бъдещи военни операции дълбоко на територията на врага. Що гали изклах докато защитавах северните провинции - не е истина, чак Тибър почервеня :twisted: !
                      Както и да е, към 254 г. пр.н.е. казармите в Арециум и Ариминум вече са готови и инвазията на север може да започне с пълна сила :rock:

Comment

Галите не са проблем, аз не съм чакал никакви градове за развитие. Направо си взех техните градове на север с минимални загуби и после разбих една армия от 1500 души само с 900 и дадох 100 загуби.. За оплакване са си,ако им влезят 2,3 отряда конници в мелето в гръб и всичките рутват. Имах проблеми с илирите, защото трябваше отдалеч да
                        пристигат нови войски. Бях останал с 1000 човека и ме атакуваха 3 пълни армии, но ги разбих по същия начин, но жертвах единия генерал, почти цялата конница и в крайна сметка останах с не повече от 200 човека да пазя завзетите градове. Бях изпратил нова пълна армия( аз римляните си ги подреждам отпред 5 хастати, 5 принципи, 5 триарии и останалото генерали и конница) и след 2,3 хода щеше да бъде на мястото на събитията. Подготвях малка армия от 6 отряда хастати и принципи за да защитавам Италия от галите, много ми обсаждаха градовете с 3,4 отреди и затова...Но незнайно защо вдигаха обсадата на града, при все, че ме превъзхождаха поне 3но при всяка...но както и да е. Новата ми армия от Италия като стигна илирите я пратих на няколко бързи сражения...в завзетите градове оставях гарнизони, загубите бяха малки, но все пак... и дойдоха траките и има едно мостче на границата с илирите, където ме нападнаха...беше много яка битка - бях блокирал моста, всичко на файър ет уил и каквото стане. Атакуваха ме 1450 към 900 и нещо мои войници...към 30 минутно клане на мостчето и накрая останах с някви миниатюрни войски, в отряд по няколко човека, а половината поне бяха избити напълно. Добре, че имах 1 генерал и 10тина екуита, та като ме изтласкаха от моста с малко хоплити(около 80) атакувах с тях и остатъците от армията си и с много мъка спечелих битката. СЛед нея малко наемници и зад стените ) Пратих нова армия, но после излязох, защото ми отъпя и така почнах с македонците
                        ИСкам да водя такава битка, да имам 200 хоплита и да ме нападнах 2000 варвари на някое мостче, и да го завардя...хаха ще е яко

Comment

Аз го пробвах на къстъм батъл.ПРобвах с три отряда от най добрите македонски фаланги на един мост (без стрелци) срещу пълна армии от пехотинци и няколко конни отряда (без стрелци) Беше голямо клане.Чак от моста падаха

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

BulSoldier написа
                            Аз го пробвах на къстъм батъл.ПРобвах с три отряда от най добрите македонски фаланги на един мост (без стрелци) срещу пълна армии от пехотинци и няколко конни отряда (без стрелци) Беше голямо клане.Чак от моста падаха
                            И два отряда са ти били достатъчни ако питаш мен

Comment

Зарибихте ме на тоя костъм батъл и аз да направя един побой на мостовете, та с два отряда спартанци спрях пълна армия от брити-само пехота от всякакъв вид, наистина клането си заслужава да се види, голям кеф е.

Comment

Другия вариант е малко хоплити и всичко остнало стрелци,просто става някакъв порой от стрели.Бтв незнам дали сте пробвали да играете от другата страна, но ако посочим на конницата само да отиде от другата страна на моста те ще разцепят фалангата и минават (вярно малко но минават )

Comment

Working...
                                X