:mhehe: Из дневника на младия Сципион:
"Някъде през юни 519 г. от основаването на Рим: Голяма жега е в тази Сициля бре, сякаш сме се навряли в г*за на Волкан! Казвам на моя старец да зарежем тоя пусти остров и да се върнем на хладовина в Рим. Дъртия обаче ме погледна кръвнишки, скръцна със зъби и заяви, че от тука не мърда! Имал големи планове за новия имот - щял да купува хиляди роби, да прави латифундии и тям подобни. Кво ли му разбира главата от земеделие!
4 януари 521 г. от основаването на Рим: До нас достигнаха обезпокоителни слухове - комшиите сем. Баркови от Картаген, пукащи се от завист заради просперитета на стопанствата ни в Сицилия, започнали да готвят съдебен процес с цел възстановяване на правата си върху острова. Като знаем обаче какви са тромави съдебните процедури, най-вероятно е спора да се разреши по добрия стар начин - с як тупаник! Дъртия е наясно с това, и ми каза да си стягам багажа и да ходя в Рим да набирам войска. Казва че имал видение за мене - щял съм да стана велик пълководец и да спечеля големи победи. Хич не му и вярвам! Само ме четка хитреца му с хитрец, щото не му се бъхти път до Рим посред зимата, когато там е кучи студ и иска мене да набута!"
П.П.: Ханибале, питаше за слоновете - трябва в провинцията ти да се въдят слонове, за да можеш да тренираш такива. На стратегическата карта са изобразени (едни такива малки слончета) :tup:
"Някъде през юни 519 г. от основаването на Рим: Голяма жега е в тази Сициля бре, сякаш сме се навряли в г*за на Волкан! Казвам на моя старец да зарежем тоя пусти остров и да се върнем на хладовина в Рим. Дъртия обаче ме погледна кръвнишки, скръцна със зъби и заяви, че от тука не мърда! Имал големи планове за новия имот - щял да купува хиляди роби, да прави латифундии и тям подобни. Кво ли му разбира главата от земеделие!
4 януари 521 г. от основаването на Рим: До нас достигнаха обезпокоителни слухове - комшиите сем. Баркови от Картаген, пукащи се от завист заради просперитета на стопанствата ни в Сицилия, започнали да готвят съдебен процес с цел възстановяване на правата си върху острова. Като знаем обаче какви са тромави съдебните процедури, най-вероятно е спора да се разреши по добрия стар начин - с як тупаник! Дъртия е наясно с това, и ми каза да си стягам багажа и да ходя в Рим да набирам войска. Казва че имал видение за мене - щял съм да стана велик пълководец и да спечеля големи победи. Хич не му и вярвам! Само ме четка хитреца му с хитрец, щото не му се бъхти път до Рим посред зимата, когато там е кучи студ и иска мене да набута!"
П.П.: Ханибале, питаше за слоновете - трябва в провинцията ти да се въдят слонове, за да можеш да тренираш такива. На стратегическата карта са изобразени (едни такива малки слончета) :tup:
.Освен от местните идват и няк'ви си "гали",живеят на север отвъд Пиринеите,странни типове,приличат много на нещо средно между рокери и хипита,едни такива с дълги коси и бради,не се къпят...бе направо... :wo-oh: Ама инъче са големи зевзеци. :lol: "
"
останаха им само Капуа и Мессана няма нужда да казвам ,че те са най-сериозния ми съперник на този етап,доста се поизпотих с тях.Артилерията,и всякаква друга наемна паплач си я вербувам с генералите извън града,малко скъпо излиза,ама нямам време да строя стрелбища,типично в стила на древен Картаген.Е разбирасе Юлиите ми взеха Каралис/Сардиния/,то това си им влиза в дневния ред
.Лошото е ,че Кордоба в иберия го развих на макс. построих де каквото имаше да се строи и пак не мога да вербувам добра армия :o .Единствено и само в Картаген мога да набирам що годе свястна пехота,общо взето съм на ръба между оцеляването и триумфа,битките ги печеля на висока цена,но това ми харесва има тръпка защото има хазартен елемент.Защо не мога да набирам слонове и кога ще стане не ми е ясно.С тези дето имах/24 броя/ и ги ползвах най-рационално вече превзех 4 града,ама останаха само 7.Те не се ли чифтосват тези мамути бре
И аз вече бях на отрицателен баланс с парите и взех, че излязох. Аз играя сега Реализма.. с Рим. Имам и една кампания с македонците, които ме кефят с тея фаланги..но ми се струва, че прекалено лесно измират фалангитите. Римляните са по-здрави.. е нормално, нали са завладели толкова свят?
) да има връзка между градовете..

Comment