И това е човека който ми се разсърди задето прекръстих Русия на Газпром
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дипломация III
Collapse
X
-
Добре, albireo, значи имаме някои различия по въпроса за поведението спрямо игровата реалност. Всеки си има стил. Като почне играта, ще има всякакви подходи. По тази логика и разните издания и пропаганди трябва да се забранят...
PS Преди време беше предложил Воланд да махне посолствата. Аз пък предлагам играчите да си организираме един симпозиум в София, да заседнем на по хапка-пивка, и да превърнем играта в настолна. Тъкмо няма да има "лигави" приказки
PSPS Новото издание на Чоран наистина е върха
Comment
-
Пропагандите са забавни, вестниците могат да бъдат готини. Но официалната дипломация е сапунен сериал. Просто въпрос на предпочитания разбира се. Но в играта така и така няма никакъв историцизъм, абстракция е до дупка, така че мен ме напушва смях от подобни ролеви изпълнения. Ако в играта има историцизъм е друго. А ако е RPG съвсем друго. Има изключително издържани исторически игри с целия контекст, в които няма и капка ролеви елемент. Такива са ми най- на сърце.
Comment
-
Донякъде си прав - и дори напълно подкрепям премахването на посолствата - те са бозави общи приказки - духа на играта трябва по-скоро да се изразява в прес-службите на държавитеа не в приперни във посолствата - което нито е ролево, нито е реално, а наистина само плямпане без резултати.
Събират се в италиянското посолство микадото и фюрера, пият бренди и се сапунисват "Аз ще те бия"- "Не, аз ще те бия" - "О, не ще видиш ти" - "О, не! ти ще видиш" А наздраве" поне така беше в миналата игра в посолството на ИталияДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Аз също съм ти съюзник, 'що не ме поздравяваш?А, или ти е мерак да спра да съм.
Салют с 21 топа в чест на Англи or else
Впрочем имало е подобен случай, преди ПСВ Цесаревич е на посещение в някако Австрийско пристаница, понеже комамдващият му бил с по-висок ранг от Австрийсите те трябвало да го салютират, онези обаче се направили на талпи, руснакът пък се закелеши, наредил да обърнат и заредят оръдията и да стрелят ако не бъде салютиран...таквиз ми ти работи.
Comment
-
Сега, дали ще има венценосни самохвалебствия (аз съм готов на такива) в едно посолство или в един вестник, ами все тая. Но нека съществува местенце да си постна едно знаменце, едно химнче, една картинка на особата си. Ето тук лично считам (и съм се стремял) ролевите изпълнения да бъдат коректни исторически (т.е. поне донякъде достоверни) в ядрото си. Сега, посолствата били бозави, официалната дипломация сапунен сериал, ами да се постарае народонаселението и да не бъдат такива. Трябва да си има такава официална част, пък при тези правила, или по-скоро липса на големи правила по дипломацията, всеки да си мисли кое как е. Пък aз си държа на всички салтанати и официалности... Инак, Gaden Gogi разказа поучителна история
PS То пък ти, княже, уцели с кое посолство да даваш пример
Comment
-
Кайзере, ами за химнче, портретче, знаменце - направи си представителство в което никой освен тебе да не пише
Иначе ще дам пример от една друга игра, как действах аз с посолството си.
Идва в моето посолство един Австралиец и вика:
- "Много поздрави от нашия президент за вашия Президент"
- "О, мерси много. По каква работа идвате?"
- "А, никаква работа, ей така да ви поздравя съм минал"
- "Аха, ясно, шпионин. на първия кораб и за в къщи. Предайте много поздрави на вашия Президент."
Сега , Щрумфурера да не се засегне нещоДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
To историята е хубава ама я си представи: идвам първи ход на гости в държава Х, и искам да ме салютират (а освен джапония май всички ще са длъжни) те горкиде дори да искат не могат (защото водещият е казал че в първи ход муниции няма да има) аз се фръцвам и нападам въпросната държава, която до тогава може да ми е била съюзник, т.е имам си съвсем законно прави, и не съм пенализиран морално
Което естественно поставя
Въпроса: не е ли по-добре всяка армия да стартира с определено малко количество муниции, да кажем два боекомплекта. Да можем да се салютираме и да не стават ДИПЛОМАТИЧЕСКИ конфузи.
милим останалите държавни глави да гласуват
Comment
Comment