Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за готите

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

RIZAR, заболява ме главата докато се опитвам да разшифровам постовете ти! По принцип винаги съм открит и положително настроен към каквито и да било нови хипотези, стига да са подплатени с достатъчно доказателства. Но начинът ти на изразяване и вътрешната логика на конструиране на тезите ти (която ти си мислиш, че би трябвало да ми/ни е ясна) изобщо не я разбирам! Не можеш ли поне да се постараеш да пишеш нормално?
    Що се отнася до елените- ами имало ги е по горите по нашите земи, че и до наши дни още се срещат...Благородно животно, с достолепна осанка, ловко, пъргаво...Адски много религиозни култове (и не само в Тракия и в Европа, а и по целия останал свят) са го почитали като свещено животно, някои са го обожествявали итн. :tup:
    A strong toun Rodez hit is,
    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

ГИ, това не съм го писал ,аз взех го от печенег:"петър голийски цитира два много интересни пасажа които намекват че е имало общи Българско Германски племенни формирования.не случайно и в миналото Българите са наричани и Готи.може би аскел е вожд на такова племе което е смес от Германско племе и Българи.
      ето цитатите на петър голийски от арменската география ашхарацуйц тя е от края на 7-ми век.
      Цитат:
      тракия на изток от далмация и в съседство със сарматия,има 5 малки и една голяма области в които живеят 25 славянски племена техните места СЕГА(тоест в края на 7 ми век) са заели готите.

тук Българите са наречени готи което по късно също се среща например в Сръбски извори които също наричат Българите Готи.
      ето още един пасаж от арменската география:
      Цитат:
      сарматия се намира на изток от загурия или от германските Българи

хазарският владетел йосиф век споменава сред потомците на митичния тогарма племето загора. може би те са същите обитатели на загора наречени от арменците германски Българи.според Петър Голийски племето загора са смес от Готи и Българи"

Исках само да кажа това,че щом царят на готите е бил "теглен от елени"/може и да е някаква метафора/ ,това не означава край на дискусията,както иска Стормбрингер.Така,че моля те не затваряй.
      Виж моля те какво иска да каже печенега,аз също днес ще чета П.Голийски.

Comment

това не означава край на дискусията,както иска Стормбрингер
        Аз не съм искал край на дискусията, аз исках да спреш с глупостите!!!
        Торн си е направил труда да те пита конкретни неща, точка по точка, а ти говориш за някакви елени, вадиш от десет кладенци ( сухи при това ) вода, тръгваш ту в една посока, ту в друга и в крайна сметка, освен за сребърното мастило, досега нищо конкретно не си казал. Ми подреди си малко мислите в главата - явно е че много си чел, просто подреди малко тая информация и се опитай да изведеш нормална мисъл!
        "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Ъ, българите са наричани готи? Признавам, ново е за мен. Може и да е вярно, не бързам да оспоря. Но българско-германски племенни формирования... може би само Централните сили и Тройната ос, за други наистина няма да се сетя
          Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

: Не мисля, че това е нещо ново. Англо-саксонският произход на прабългарите отдавна е доказан съвсем убедително и не подлежи на съмнение.
            Вероятно от там идва и причисляването им към готите и към други германски племена.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
            It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Първо може малко да се отклонявам от темата ,но дайте да разграничиме гети от даки.Гетите са много по-малък народ ,който е обитавал северна Добруджа (някой учени твърдят,че са се заселили и в южна Добруджа,но не е доказано),делтат на Дунав,част от южна Бесарабия(не може да се каже точно колко) и източната територия на днешния румънски окръг Мунтения.Даките са също траки но са все пак друго племе.Дори в някой момент даките да се наричат гети двете племена пак са различни и историята им е различна.Гетите на юг от Дунав са поробени от римляните а на север от Дунав са асимилирани от Даките.
              Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
              Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

Шумер върви си в Акад,тук говорим общо за траки и готи.Задачата е един народ ли са или два.

Comment

Ти си единствения, който има мнение различно от останалите и още не си го доказал
                  "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Готите не са тракийски народ,рицаре.Виж готите, които са останали на север от Дунав по време на Хунското нашествие е възможно да са смесили с част от българите.Също и готите които останали на юг от Дунав пък са се смесили с романизираното тракийско население и е дори е възможно да са взаимствали част от умиращата тракийска култура(говоря все пак за 4ти и началото на 5ти век).но да са тракийски народ КАТЕГОРИЧНО НЕ.
                    Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
                    Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

За траките,какво да кажа-
                      Ксенофонт го казва:"Тракийците пък представят своите богове като СИНЕОКИ и РУСИ."
                      Ако са дошли от вълшебния о-в Скандза 2000г. преди Йордан,нямам нищо напротив,както и че хуните са произлезли от "водните вещици".
                      Ако са различни от готите ,разликата не е много голяма,както ви и доказах със славяните от о-в Рюген,които май не тябваше да са на тази географска ширина по вашите сметки.Т.е. ,че разликата между славяните,готите и траките не е голяма и затова е напълно възможно старите автори да са ги объркали.
                      Някой по рано каза ,че ономастиката и въобще цялата лингвистика е голяма софистика и диалектика.
                      Когато,казах на Ги ,че готските и хунските имена са еднакви ,той ми контрира,че хуните ги заели от готите.Напълно съм съгласен защото още Йордан казва ,че еди кой си готски крал изгонил най-големите слабаци и те отишли ,та се сношили с някакви. митични същества и станали великите хуни,които си го върнали тъпкано.
                      Въобще някой ,чел ли е целия Йордан????
                      Или като средностатистически германец разхождащ се из Турция/Кападокия/,както тук някои се разхождат из ГИБИ ,ЛИБИ и т.н. си припява една песен ....

П.П. Дължа уточнение за "водните вещици"-това са готски вещици изгонени от крал Филимер.Йордан казва:"patrio sermone",.Филимер ги нарекъл галиуруни.Те отишли и се "сношили" с "нечисти духове"-според Йордан.
                      Last edited by RIZAR; 24-02-2008, 18:56. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Аха, същия Йордан, който не вярвал на приказките на бабичките.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Няма повече да влизам в тази тема, "измивам си ръцете", дет' се вика
                          A strong toun Rodez hit is,
                          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

По въпроса за БУСБЕК:
                            9. Как се опровергава сведението на Бусбек за немския език на кримските готи през 16 век?
                            Тук всичко е ясно самия Бусбек го казва-може да се намери във всички издания на неговите пътеписи:-човека не вярва на мнимите "готи",Бусбек направо твърди,а аз нямам причини да се съмнявам в негата компетентност-според него те са имали по-скоро връзка с немци от Трансилвания,които по това време се разработвали тамошните рудниците ,а 60-те записани "готски" думи му напомнят за развален до неузнаваемост баварски език.
                            Но понеже го намерих през Чилингров -няма да го зачитаме.
                            Аз изваждам съкрушителен АРГУМЕНТ!!!
                            ХАНС ШИЛТЕБЕРГЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
                            СЛАВА НА ХРИСТА БОГА НАШ!!!
                            ВИЖ ТУК!!!

Ето и обясненията относно заб. 61 и 62

61.ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ-през 15-ти век!!!
                            62.Ланнгмантел допуска както Сути,така и Тат да са означавали КРИМ изобщо ,наричан по същото време и Мала Татария.Не е изключено обаче Сути да бъде днешното Сочи.
                            Last edited by RIZAR; 24-02-2008, 21:06. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Сега остава да обясниш каква връзка имат двете прикачени страници с готите и изобщо с темата?
                              Имаш ли някоя картинка на дива овца, която според Петър Добрев е животно, подобно на сърна?:p
                              Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 24-02-2008, 21:23.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
                              It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

Император, това е пълна релативизация на повдигнатия въпрос!!!
                                Доказвам,че през 14-15 век не е имало ГОТИ в КРИМ!!!!

Затова и Бусбек през 16-ти век. не ги е намерил!!!!

Тези мними "немски готи" ги няма в историята ,има ги само на Нюрнбергския процес,когато ген.Руденко повдига обвинения на идеолога на национал-социализма Алфред Розенберг-питам всички прав ли е Руденко???
                                Last edited by RIZAR; 24-02-2008, 21:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X