KIZIL DELI написа
Виж мнение
Това, което мога да кажа за народната ни памет е, че там явно си има болева точка и предлагам да бъдем оставени да се оправим сами с нея. Вярвам, че за много хора тя носи най-вече смисъла "да имаме едно наум", отколкото нещо друго. Така че всякакви опити за досягането й - било насилно триене или нарочно разпалване - за мен са неприемливи. И още нещо - ако някой е пропуснал - преди няколко години е обобщен в единен механизъм опитът - и на откриватели, и на политици - за внедряване на нови идеи в обществото - нарича се "прозорец на Овъртън". Мисля, че за целите на дискусията е полезно да се знае.

И въпреки че няколко пъти ти намекнаха в темата, продължаваш да циклиш върху него.
Ама, айде, да не изкарваме нещата само черни и бели, демек - учебниците ни по национална история били пропаганда, а многотомниците, издадени от "Отворено общество", да не са...
Ако тезата ти беше, че в гугъл е пълно с робства - окей. Аз собствено и нямам нищо против нея - света е пълен с малоумни автори. Обаче не, тезата ти е леко друга:
Comment