Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вярно че Гибралтар няма плаж, сега погледнах. Тъкмо ми се прави прави първата парашутна дивизия. От Сардиния или от Франция мисля че ще мога да стигна (Виши). В краен случай може да превзема и Алжир за целта.

Във връзка с това имам едно питане - как се оправяте със съюзническите доставки? Когато воювам на територия на съюзник, понякога получавам доставки от моите провинции (ако имат сухопътна връзка), а понякога от тези от на съюзника. Не мога да разбера на какъв принцип се определя, още повече че базата ми за доставки понякога се сменя от само себе си. Проблемът е че съюзниците често не могат или не искат да ме снабдяват, дори когато отвоювам тяхна територия. Например след разцепването на Франция, Вишистите станаха съюзници на Оста и поеха Алжир, Тунис, Ливан и Сирия (както в ТР). Това беше през '40, а аз влязох в Оста чак през '41, защото не бях готов да се справя с британците в Средиземно море (очевидно трябваше да воювам с тях сам, немската помощ беше символична). Когато се съюзих с Германия, и Франция на Виши ми стана съюзник (колониите им междувременно бяха завладяни от Британия). В Сирия много ядове брах с това снабдяване, защото щом отвоювам съюзническа територия, тя се връща на съюзника, а не става моя, и армиите ми започват да се снабдяват от съюзническат база, която пък е празна - и оставам на сухо (и гладно). В Сирия и Ливан се оправих криво-ляво (завзех ги бързо), но вече един път завладявах Алжир и после се налагаше да се изнасям, за да не ми измрат от глад от армиите - макар че имам териториална връзка с Либия и снабдяването отначало си идваше оттам, по едно време снабдителната база изведнъж се премести в Алжир, а там вишистите не пращат нищо. (После съюзниците отново завзеха опразнените провинции, но сега пък те гладуват, защото съм им отрязал снабдяването по море) По-отдалечените колонии и острови пък са направо невъзможни за задържане по тази причина. Базата за снабдяване се определя автоматично, но не ми е ясно защо след като една се изпразни, компютърът не се сеща да "закачи" логистиката за друга база, с която има териториална връзка? Снабдителни конвои пък мога да правя само до мои провинции. Някакви идеи как се решава този проблем?
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ами и на мен ми се е случвало и според мен имаш два варианта - или съюзника няма ресурси (даваш "open negotiations" и там виждаш дали има и му даваш ако трябва, или няма ескорти и конвой, което си нямам и на идея как да го оправиш :1087: , ако превземеш територия от врага, която е на твой съюзник, тя е твоя докато някакви войски (сухоземни) на съюзника не стъпят върху таз територия. Тук има един интересен бъг, ако си взел командването на войските (на съюзника) и едновременно с това в въпросната група има и войски дет ти ги е пратил назаем. Получава се постоянно напред, назад територията и ти дава спам на съобщения , ако някой знае за какво става дума, евалата.
      За гибралтар си има и по-сигурна стратегия. Ако франко е победил, ползваш парички и даваш и на Испания и Португалия да са предразположени към теб. Като стигне +200 португалия след 2-3 опите се присъединява към оста. (шанса май-беше 15-20) А после испанците, който досега са с шанс 2-3 да се присъединат също идват.
      После хващаш испанските войски и изнасилваш гибралтар. :rock:
      А сега ще пробвам да правя индустри, досега само на войски карах :mhehe: , а пък въздушни сили въобще нямах. Не ми и трябваха, в средиземно море Виши и Италия са достатъчно силни, пък аз си се трепа с съюза. Досега на бях чувал, че може да се разцепи съюза, жестоко.. :p
      Кръвта из нашите гърди
      не е съвсем изляна!
      Народе, цял стани! Иди!
      Че Македония въстана.

Comment

Здравейте,играя в момента с Германия и как да прехвърля войските си в сев.Африка(Италия ми е съюзник),тъй като нямам излаз на Средиземноморието,и аджеба защо не мога да поставям гарнизони в Норвегия?(с Япония беше същия проблем извън островите).Така доста дивизии се закотвят на безсмислени места(разбирай да гонят партизани и да щъкат наляво-надясно),а са необходими другаде.Нещо май не правя както трябва.

Comment

Гарнизоните трябва да ги транспортираш с кораби, а за Германия нямам идея. Ако Виши ти е съюзник може да ги разтовариш в Мароко и те така

Comment

Гарнизоните и въобще по късно в играта повечето(ако не и всички) родове войски имат стратегическо разполагане, тоест когато използваш тази команда дадената девизия изчезва и отива горе при неразположените войски и стой там известно време след което директно се прехвърлят на зададената провинция.Не си спомням дали работеше за всякакви провинции но с япония съм слагал гарнизони чак в индия.
            За средиземноморието мисля че кораби (дори да завладееш цяла франция) неможе да ги слагаш директно в средиземноморските пристанища.Аз лично го постигнах като завладях гибралтар и прекарах кораби оттам.

Има някаква странно привличане на играчите от тук (с изключение на пилот), всички играем с оста

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Ми те немците са си най-добри, пък и тук повачето им е интересно аджеба ако оста бие :rock: .

Аз лично първия път с Германия като бях, направих българия копие на византийската империя, взех цялата добруджа, гърция,македония, турция, ирак , сирия , ливан , израел , египет :mhehe:

Я препоръчайте как най-лесно да бия кралския флот, че се ми пречи и не мога да направя морски лъв.
              Кръвта из нашите гърди
              не е съвсем изляна!
              Народе, цял стани! Иди!
              Че Македония въстана.

Comment

Aвиация.Това е най смъртоностното оръжие,та дори и в цялата игра в повечето ситуации.Може да унищожава цели девизии.С кораби няма смисъл поне докато нямаш няколко самолетоносача а това са години... :kill_myse

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

shadowsong, проблемът е че Вишистка Франция е puppet state на Германия и като такава няма право на независима външна политика В играта това означава че опциите за преговори и търговски споразумения са неактивни. Така че и тази възможност отпада. Засега съм в патова ситуация с британците в Алжир - те нямат снабдяване, войските на Виши си стоят във Франция и не се опитват да си върнат колониите, а ако аз се опитвам да им ги върна, не ме снабдяват. Опитвам се криво-ляво да слизам на брега на ротационен принцип

За стратегическото предислоциране: често е по-бързо от ходенето пеша (когато задаваш командата, преди да натиснеш "ОК", се вижда за колко време ще пристигне), но пък натоварва транспортната мрежа (всяка единица намираща се в стратегическия "пуул" отнема 5 ТС). Можеш да прехвърляш единици по този начин само между собствени или окупирани провинции с териториална връзка между тях. Новосформираните единици могат да се разполагат само в собствените провинции, които са свързани по суша със столицата ти. Съюзнически и окупирани провинции не се броят, но можеш да движиш войски през тяхна територия, разбира се. Така например ако с Германия анексираш цяла Франция (вместо да създаваш Вишистката), ще можеш да си цвъкаш корабите направо в Марсилия.

Comment

Не съм сигурен че е възможно анексирането на Франция, понеже те имат територии в азия и в европа остават със статут на окупирани.За жалост има някой неща които щеше да е хубаво да се оправят, като например строежа на кораби да се залага на определено пристанище, а не да се телепортира.

Comment

Както отбеляза войника, нещо много еднопластово играем - всички са германци, само аз съм си със Сталин... Интересно ми е как е с Британия, понеже с тези колонии пръснати навсякъде сигурно е логистичен кошмар в случай на война...

Колкото до авиацията - в зависимост от развититето и числеността може да мачка, но според мен механизираният корпус прикрит от прехващачи само си е също толкова добър. А и аз толкова искам атомна бомба, че все нещо трябва да се жертва - в моя случай това са морските самолети/линкори/крайцери/въздушна доктрина/изтребители/различни видове бригади (играя със сравнително малко бригади).
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Аз пък съм с Австрия.

До 1944г. пазех неутралитет и когато СССР газеше в Полша обявих война на Оста и завзех Италия(интересното е, че в liberate nation ми дава Нацистка Италия с Дучето на чело. )
                        Помогнах на Англия, ЮАР и АНЗАК да отблъснат Япония стигнала до Суец, но докато Озитата се мотаха в Близкия Изток, Япония направи успешен десант и завзе Австралия(Порт Морзби им стана столица). Наложи се създаването на далекоизточна армия, която да върне Австралия на австралииците, успешни десанти в Порт Дарвин и Сидни(кивитата ми помогнаха сериозно) и затворих голяма японска армия в Пърт където не се взимаха пленници.
                        САЩ направи десант в Индия и изблъска Империята до Червено море.
                        Всички тези събития станаха в периода 1944-1948г.
                        През 1950 реших да прогоня червеният ботуш от Франция. обявих война на СССР и като се почна една... Франция ми предостави армията си и лесно стигнах до Париж, но Сталин изпрати около 350 дивизии и срещу мен се изля сганта на Ксеркса, превзеха Париж и уверено започнаха да ме тласкат към анексация, за радост България, Турция и Югославия се присъедниха към нас. Това разсея силите на СССР, а Франциско Франко Баамонде разбра, че призрака на комунизЪма се носи уверено към Испания и той се включи към Съюзниците.

Поставил съм си следните цели: връщане на Виена, првземане на Франкфурт на Майн, Риека, Любляна и вкарването на части от съветската армия в джоб около ниските земи.

Какви напътствия ще ми дадете?

Comment

Танкови юмрюци + пикиращи бомбардировачи за пробиване на фронта и развиване на успеха в дълбочина

Bulsoldier е прав, за да анексираш държава, трябва да държиш всичките и ключови провинции (тези дето дават victory points). Франция вярно че има разни колонии и трябва и те да се вземат. Отдавна играх с Германия и не помня вече подробностите. Сетих се - нахлух в Югославия и така получих излаза на Средиземно море
                          Между другото, има някакъв бъг с анексирането. Освен изчезващите армии (не на анексирания, а на анексиращия - случвало ми се е няколко пъти). Понякога един лагер държи всичките ключови провинции, но нито една държава не ги държи всичките. Така се беше получило с Югославия навремето - превзех повечето от север, но Италия междувременно взе Сплит и Прищина и не можех да я анексирам заради това; а да ми продадат провинциите италианците никак не се съгласяваха. Сега играя с Италия и се получи пък нещо друго - Германия завладя Белгия, но заради африканските и колонии не беше анексирана. Щурам се аз из Африка (още от 1936 започнах с Етиопия, сега е 1942 и анексирах ЮАР) и пътьом завзех част от белгийските колонии. Изведнъж се появява съобщение че Германия е анексирала Белгия - окупираните от немци провинции минаха към Германия, а окупираните от мен минаха към мен. Може би има нещо общо с йерархията в съюзите (има си водач на съюз и подчинени), но не знам какви точно са правилата.

Comment

Защо никой не играе с България?!!?Аз съм в съюз с СССР и едвам избутвам...На нормал и агресивно ниво оста и съюзниците ни мачкат..Воювам на 2 фронта на север с Оста на юг с Турция и Съюзниците.Наистина с България се игра доста трудно.

Comment

Аз лично играя HoI2, където може да се играе само с главните играчи - Германия, Франция, СССР, Британия, Италия, САЩ, Япония и Китай. И играта ми е от 1936 до 1947. Dooms Day продължава до '57-'58 мисля. Само в HoI1 може да се играе с всяка държава.

Comment

Dinain написа
                                ...Само в HoI1 може да се играе с всяка държава.
                                :mhehe: :mhehe: :sm113: :sm113:

Comment

Working...
                                X