Да, след като доситгнат определеното количество бойни полети. И между другото, тази система е много разумна, защото така създава един значителен резерв от добре обучени пилоти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За героизма и бомбардировките
Collapse
X
-
Gaden Gogi написапрост отговор се получава като се прочете биографията на някой от американските асове, и се види с какво се е занимавал същият през голяма част опт времето.
Това ще обори и често срещаната теза че амитата са били неподготвени некадърници.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
dibo написаЗанимавал се е с щурмуване на земни цели Както и руснаците. И в крайна сметка това май е от по-голямо значение за общите цели на войната.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Matrosov написаПонеже стана въпрос за Халхин Гол - как ли се обяснява факта, че героите от Халхин Гол претендират за неколкократно повече победи отколкото японцските загуби.
Gaden Gogi написаДемек "каквото повикало , такова се обадило".Last edited by Сержант Алексей Воронин; 12-04-2005, 17:06. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Comment
-
Не знам защо се сетих за "Параграф 22". Изкривената американска пропаганда как ли допусна тази книга/филм. Неизкривената/правилна съветска пропаганда досега не е имала такива фалове.
Не, не толкова скромно. Героите от Халхин Хол са увеличили САМО 4 пъти реалните победи. Ако това ще те успокои японците са ги увеличили 6 пъти.
Comment
-
Gaden Gogi написаДа бе мирно стояло не би се в чудо видяло
Лондон когато го атакуват немците през 1940 поне има някакъв смисъл (вражеска столица е все пак). А Дрезден-войната е на свършване, пълен е с бежанци, наоколо няма много немски войски, скоро ще бъде превзет. Нямало е никаква военна полза да го атакуват. Само са си показвали бабаитлъка и са трепели немци не само за да си отмъщават, но и ей така, за спорта...
Хирошима и Нагасаки са същия случай. Айде възможно най-бързо да избием най-много японци, та да не би войната да свърши междуеменно.
А, и май англичаните първи бомбардираха цивилни обекти през ВСВ (все пак трябва да проверя)„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
А, и май англичаните първи бомбардираха цивилни обекти през ВСВ (все пак трябва да проверя)
Общо взето, точно тази част от спора е напълно безсмислена, защото средството е било налице и общо взето всички са били завладяни от идеята да го използват. Някои успяват да се възползват повече от това средство, но не толкоз поради нежеланието на другите да сторят същото.
А ако ще си говорим за безсмислие - бомбардировките над Лондон или да речем над Ковънтри са си напълно безслислени от военна гледна точка.
За бомбардировките над Япония с атомни бомби има няколко оправдания, но нито едно от тях не звучи достатъчно убедително. В крайна сметка от военна гледна точка нещата са им изглеждали така: имали са вече бомбата, трябвало е хем да я използват чиначе защо са похарчили такива огромни средства), хем да я демонстрират.
Comment
-
Gaden Gogi написа....хем да си спестят между милион и два жертви при евентуален десант на Японските островиDulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
Comment