Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Официална тема за ВСВ загадки
Collapse
X
-
Динаин не знам кой е на снимката ама мисля че е правена или във военопленически лагер или на някакво спортно игрище.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Шеленберг е на топло с първото предположение, Пионера е на Северния Полюс.
ПП Известна личност е, поне по физиономия веднага бихте се досетили, ако снимката беше от 20-ина години по-късно."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Какви сте историци? Никой ли няма да познае чичкото? Ок, два солидни жокера:
1. Въпросният е участвал в сражения в Близкия Изток.
2. По-късно става известен с нещо, което носи на главата си."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Аха
Моше Даян е роден 1915 г. в Палестина от родители с руски произход. Постъпва в Хагана, през 1940 г. е арестуван от британските власти и осъден на 10 години (снимката е от затвора в Акко), но скоро е освободен, за да се сражава на страна на британците в Сирия срещу французите на Виши (тук едва момента ВСВ). Там основава и командва рота за нощни набези, един от прародителите на днешните специални части в IDF. Инструктор и началник му е не друг, а същия онзи шотландец Уингейт, който води специалните батальони с магаретата в тила на японците в Бирма по-късно през войната (Има спортен институт на негово име). Всъщност не е много сигурно кой от кого научава повече. През 1941 г. Даян е уцелен от франски снайперист в бинокъла (докато го използва) и така губи окото си. По-късно е началник ГЩ на IDF (1952-1958), депутат, министър на земеделието, през 1967 става министър на отбраната и т.н. Умира сравнително млад през 1981 г.
Това е Даян във Виетнам. Не знам какво е правил там, вероятно е съветвал относно guerilla warfare.
1973 г., на сирийската граница."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
Comment