Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли удар срещу Иран?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

То ако иранците наистина имаха такива възможности (да саботират нещо на територията на Израел), едва ли щяха да изберат толкова нефелна цел - безпилотен апарат в изпитателна фаза. Не си заслужава.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Доста голямо количество...определено има сходства с политиката на САЩ спрямо Япония преди 1941...

Comment

Български и световни новини от бизнеса и политиката. Наука, технологии и медии. Инциденти и произшествия, съдебна система. Любопитно за звездите.

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=9T2ig...ayer_embedded#!

Моля без малоумна пропаганда.
          Last edited by vezir; 01-02-2012, 23:19.

Comment

Така , бях чел на някои места ,че група от 10 или 11 самолетоносача били отплавали към персииския залив и щели да пристигнат юни-юли,лично моето мнение за това е ,че е малко съмнително,но ако някой мисли по друг начин ,нека коментира
            In an apparent show of strength, Washington is deploying a second carrier strike group in the Gulf. US officials also confirmed their commitment to maintaining a global fleet of 11 aircraft carriers despite budget pressure to cut the fleet's size.

Доколкото знам обаче , информацията за някакъв стар самолетоносач превърнат в плаваща база е отплавал или скоро щяле отплава скоро
            Subscribe to our channel http://bit.ly/AJSubscribeThe US will deploy its first floating military base to the waters in the Middle East with the purpose of co...

Всичко това ме навежда на мисълта , че въпреки предстоящите избори в САЩ войната може да избухне преди тях или пък това ще стане лятото на 2013,когато САЩ ще са концентрирали зачително количество техника,за въздуни удари и най-вече изборите ще са минали.Как мислите , преекспонира ли се значението на президентските избори за възможната война ?

Comment

Проектобюджетът от 416 милиарда долара

Иран овелича военния си бюджет си от 7 на 15 милиарда долара.Според вас какво значение ще окаже това в краткосрочен план,примерно 6 месеца и какво би закупил Иран (интересен ми е въпроса въобще възможно ли е закопуването на някаква ПВО система за това време или увеличението на бюджета ще се отрази върху произвежданата в Иран /лека?/техника,чиито брой ще нарастне ) ...защо дори да не направим игра като тази за България през 2024

Comment

Те иранците лека военна техника си произвеждат . ПВО системи могат да закупят от китайците , те са доста напред с материала . Проблема на Иран са самолетите - малко на брой и доста стари , а снабдяването с нова партида самолети е доста бавен и сложен процес - производство , доставка , обучение на пилотите и.т.н.
                Иначе идеята за форумна игра не е лоша

Comment

Русия официално отказва да им продаде С-300,а доколко наземното ПВО е ефективно срещу американската авиация е друг въпрос.Така че предполагам,че увеличените средства на военният бюджет ще отидат за лека техника основно.Всъщност сега се сещам , че е възможно пари да се отделят за балистични и антикорабни ракети.
                  От друга страна АЕЦ Бушер работи от септември 2011,та мисля си не е ли той нещо като гарант за мира, защото е ключова част от иранската ядрена програма,а унищожаването му е равно на екологична катастрофа за региона и политическа за Израел/САЩ.

Comment

Според мен ще се развие следнит сценарий - Израел нанася първият удар - Иран отвръща с балистични ракети/Хизбула - САЩ се намесват за да спасят съюзника си.Това е единственият вариант,които не би повлиял негативно на изборите...
                    Турция доколкото знам заяви,че няма да предостави въздушното си пространство за вероятна атака,така че този маршрут отпада.

А иначе обрачът около Иран се затяга... но и Иран не бездейства

The United States is sponsoring the construction of facilities in Georgia on the threshold of a military conflict in Iran, a member of Georgian opposition movement Public Assembly, Elizbar Javelidze has stated.

Comment

и

Comment

И след като Турция няма да предостави въздушното си пространство, за какво мислите че е визитата на Хилъри Клинтън в България?

Comment

Въздушното пространство на България на американците не им трябва . Ако ще удрят Иран , ще го направят чрез трите авиационни групи които имат в Персийския залив и Арабско море , както и с далекобойнйте B2 Spirit който могат да излитат и кацат само в Щатите .

Comment

И ето нещо малко по весело по темата за Американската армия > На американски войник му попада гореща гилза в задника :

Comment

Първо, здравейте и се радвам, че вече мога активно да участва в темата. Интересувам се от тази възможност в последно време, прочетох част от темата, мога да кажа , че определено не съм запознат като други,но ще ми бъде интересно да си дам моите 5 стотинки.

Така предполагаемият от мен сценарии ще започне с атака от Израел.
                              Не вярвам Турците да им дадат достъп така че си остава варианта през С.Арабия през морето и удар по Юго-запада. Там и ще се развиват повечето деиствия след като има 2 централи (Бусшер и една която мисля , че всеоще е в ранен стадии). По земя ще се намесят Иран ( символично) и САЩ(от Катар) и ще нападнат същите пре-планински територии като Садам, за да отрежат част от нефта.
                              Роли
                              Израел- въздушна атака ( в по-късен стадии може и земна)
                              САЩ - въздушна, земна и морска атака.
                              Ирак - земна атака.
                              С тази първа фаза не мисля, че противниците на Иран ще имат проблеми.
                              Въпроса е какво ще стане с планинския релеф и дали ще заобиколят тръгваики на Изток.
                              Иначе ми е много интересно какво ще направи Турция, има много малка, възможност нещо да им прищтрака и да се включат към Иран. Вярно че са от ОНН, но от друга страна леко казано не харесват Израел. Наистина вероятност е много малка, но не трябва съвсем да я изключим. Ако това стане вече наистина ще стане напечено и ще заприлича на светвна война.

Comment

Една интересна статия по въпроса, от вестник "Дневник":
                                Сблъсъкът Иран - Саудитска Арабия, или борбата за господство над Близкия изток
                                Касае в някаква степен и ситуацията в Сирия. Авторът е арабин и разглежда ситуацията от малко по-различна гледна точка, в сравнение с повечето други наблюдатели, е, поне с тия, чиито мнения звучат у нас, в България.
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X