То ако иранците наистина имаха такива възможности (да саботират нещо на територията на Израел), едва ли щяха да изберат толкова нефелна цел - безпилотен апарат в изпитателна фаза. Не си заслужава.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли удар срещу Иран?
Collapse
X
-
-
Новини, снимки, видео, анализи, интервюта, спорт от България и света и още много актуална информация от Информационна агенция ФОКУС Медив ЕООД.
Така , бях чел на някои места ,че група от 10 или 11 самолетоносача били отплавали към персииския залив и щели да пристигнат юни-юли,лично моето мнение за това е ,че е малко съмнително,но ако някой мисли по друг начин ,нека коментира
In an apparent show of strength, Washington is deploying a second carrier strike group in the Gulf. US officials also confirmed their commitment to maintaining a global fleet of 11 aircraft carriers despite budget pressure to cut the fleet's size.
Доколкото знам обаче , информацията за някакъв стар самолетоносач превърнат в плаваща база е отплавал или скоро щяле отплава скоро
Новини, снимки, видео, анализи, интервюта, спорт от България и света и още много актуална информация от Информационна агенция ФОКУС Медив ЕООД.
Всичко това ме навежда на мисълта , че въпреки предстоящите избори в САЩ войната може да избухне преди тях или пък това ще стане лятото на 2013,когато САЩ ще са концентрирали зачително количество техника,за въздуни удари и най-вече изборите ще са минали.Как мислите , преекспонира ли се значението на президентските избори за възможната война ?
Comment
-
Иран овелича военния си бюджет си от 7 на 15 милиарда долара.Според вас какво значение ще окаже това в краткосрочен план,примерно 6 месеца и какво би закупил Иран (интересен ми е въпроса въобще възможно ли е закопуването на някаква ПВО система за това време или увеличението на бюджета ще се отрази върху произвежданата в Иран /лека?/техника,чиито брой ще нарастне ) ...защо дори да не направим игра като тази за България през 2024
Comment
-
Те иранците лека военна техника си произвеждат . ПВО системи могат да закупят от китайците , те са доста напред с материала . Проблема на Иран са самолетите - малко на брой и доста стари , а снабдяването с нова партида самолети е доста бавен и сложен процес - производство , доставка , обучение на пилотите и.т.н.
Иначе идеята за форумна игра не е лоша
Comment
-
Русия официално отказва да им продаде С-300,а доколко наземното ПВО е ефективно срещу американската авиация е друг въпрос.Така че предполагам,че увеличените средства на военният бюджет ще отидат за лека техника основно.Всъщност сега се сещам , че е възможно пари да се отделят за балистични и антикорабни ракети.
От друга страна АЕЦ Бушер работи от септември 2011,та мисля си не е ли той нещо като гарант за мира, защото е ключова част от иранската ядрена програма,а унищожаването му е равно на екологична катастрофа за региона и политическа за Израел/САЩ.
Comment
-
Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета не отрече, че според него Израел може да атакува Иран през пролетта на тази година, за да му попречи на развитието на ядрената му програма, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Според мен ще се развие следнит сценарий - Израел нанася първият удар - Иран отвръща с балистични ракети/Хизбула - САЩ се намесват за да спасят съюзника си.Това е единственият вариант,които не би повлиял негативно на изборите...
Турция доколкото знам заяви,че няма да предостави въздушното си пространство за вероятна атака,така че този маршрут отпада.
А иначе обрачът около Иран се затяга... но и Иран не бездейства
The United States is sponsoring the construction of facilities in Georgia on the threshold of a military conflict in Iran, a member of Georgian opposition movement Public Assembly, Elizbar Javelidze has stated.
Comment
-
Първо, здравейте и се радвам, че вече мога активно да участва в темата. Интересувам се от тази възможност в последно време, прочетох част от темата, мога да кажа , че определено не съм запознат като други,но ще ми бъде интересно да си дам моите 5 стотинки.

Така предполагаемият от мен сценарии ще започне с атака от Израел.
Не вярвам Турците да им дадат достъп така че си остава варианта през С.Арабия през морето и удар по Юго-запада. Там и ще се развиват повечето деиствия след като има 2 централи (Бусшер и една която мисля , че всеоще е в ранен стадии). По земя ще се намесят Иран ( символично) и САЩ(от Катар) и ще нападнат същите пре-планински територии като Садам, за да отрежат част от нефта.
Роли
Израел- въздушна атака ( в по-късен стадии може и земна)
САЩ - въздушна, земна и морска атака.
Ирак - земна атака.
С тази първа фаза не мисля, че противниците на Иран ще имат проблеми.
Въпроса е какво ще стане с планинския релеф и дали ще заобиколят тръгваики на Изток.
Иначе ми е много интересно какво ще направи Турция, има много малка, възможност нещо да им прищтрака и да се включат към Иран. Вярно че са от ОНН, но от друга страна леко казано не харесват Израел. Наистина вероятност е много малка, но не трябва съвсем да я изключим. Ако това стане вече наистина ще стане напечено и ще заприлича на светвна война.
Comment
-
Една интересна статия по въпроса, от вестник "Дневник":
Сблъсъкът Иран - Саудитска Арабия, или борбата за господство над Близкия изток
Касае в някаква степен и ситуацията в Сирия. Авторът е арабин и разглежда ситуацията от малко по-различна гледна точка, в сравнение с повечето други наблюдатели, е, поне с тия, чиито мнения звучат у нас, в България.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment