Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли удар срещу Иран?
Collapse
X
-
Самолетоносача "Ейбрахам Линкълн " е минал безпроблемно Ормузкия проток :
Flanked by British and French ships, the USS Abraham Lincoln aircraft carrier went through the Strait of Hormuz without incident Sunday despite Iran’s threats.
Ембаргото също е факт :
Comment
-
Евгени написа Виж мнениеЕмбаргото също е факт :"Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Нещата далеч не са толкова прости.Трябва да има изградена инфраструктура, която да пренася суровината.За сега не съществуват тръби, които да минават през Каспийско море.Навсичкото отгоре не знам защо `и е на Русия да купува ирански петрол тъй като това ще убие скока на цените заради ембарготоПолитикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеРамщайн, не мисля, че операция срещу Иран би надминала размаха и мащабите на Виетнамската или Корейската война - като продължителност, човешки жетви, материални щети, ангажираност на страните и т.н.
но от сутуациията може да су възползват талибаните които да подкрепят иран , и иран да ги покрепи въоръжи и да си върнат власста в афганистан , и все пак сащ ще ги победят и ще си сложат тяхно правителство и вече няма да има с кои да се бият на земята и ще настане вечен мир и комунизъм .
Comment
-
Така е, няма кой да бие вечния рекорд на китайците по дадени жертви на ден (Лятното настъпление в Корея 1951г.), освен ако не започне война срещу Китай.....
Не съм убеден че, САЩ ще имат смелост да навлязат в Иран по-скоро една евентуална война ще бъде предимно "Въздух-земя" където имат тотално превъзходство и ще продължи във времето за неопределен период. Те горките в Афганистан със собствените си марионетки не могат да се оправят та камоли със цяла враждебно настроена държава като Иран. Мисълта ми е че, ако забележите след Виетнам Хам`ериканците не смеят да навлизат на терени без пряка видимост поне 10 км ) че иначе се объркват и ги е страх...
Comment
-
по-скоро една евентуална война ще бъде предимно "Въздух-земя"
Comment
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеЩе нападнат иран
Comment
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеЩе нападнат иран ...
Това не е Афганистан с джихадите по пищиманчета и една пушка, нито пък Ирак с 90% равнинна пустиня където отстрелваш заек от 5 км. а камила от 25 км....не го вярвам , дори и да стане ще е в много широка коалиция и ще гледат да набутат другите армии да им свършат работа докато те оказват "логистична подкрепа" от въздуха.....
Според мен няма как да стане , ще им отнеме толкова време и ресурс че, не Обама а следващите 3-ма няма да изкласят на избори )
,
Comment
-
Евгени написа Виж мнениеhttp://www.focus-news.net/?id=n1615167
Дали пък и Иранското разузнаване не се е задействало ?
Comment
Comment