Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изборната победа на"Хамас" и палестинският въпрос

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А и защо ако Израел има ядрено оръжие ,примерно и България ,Австрия или Нигерия да няма ?
    Аз съм голям привърженик на това България да има ядрено оръжие, срещу това Австрия да има нямам нищо против, но предполагам други ще имат. За Нигерия имам съмнения доколко ще е удачно, ама щом пакистанците се оправят е възможно и нигерииците да се справят.
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Dinain ,тая тема е за ХАМАС и Израел (общо казано) ,а ти така явно намесваш Русия .И с известна доза омраза бих казал .Не ти харесва че Путин иска да разговаря с терористи ? За "демократичния" свят са такива ,а за останалия са борци за свобода .Ако преди 150 години имаше сегашната Америка и ЕС нямаше да я има сегашната България .Нали се сещаш ,Левски и Ботев и Раковски щяха да са терористи .Забрави произраелските настроения и си бъди българин ,погледни от наша гледна точка .
      Cell, не измислям аз историята, че да "намесвам" Русия. И САЩ и Русия(СССР) са намесени в конфликта, както и доста други страни, които имат интереси в Близкия изток. Което май прави всички, които карат бензинови коли.
      Сравнението ти с Ботев и Радецки е много елементарно, въпреки че не е безпочвено. Може и някой от "нашите будители" да бъдат разглеждани като разбойници и терористи, особено ако бяха взривявали бомби на истанбулските пазари. Хамас е призната за терористична организация от почти целия свят. Ти сам го казваш - "от демократичния свят". Ако искаш, не слушай "демократичния" свят, слушай Судан, Иран, Уганда и прочие цъфтящи "недемократични" държави.
      Последно за будителите и терористите: Терорист се оределя по средствата, а не по целите. Има си (почти)ясни международни определения за това. Освен това е малко плитко да сравняваш събития отпреди 150 години и днешни по този начин. По тази логика и психопатът хан Крум(режейки ръцете на крадците и т.н.) е сравним с диктаторът-канибал Иди Амин от Уганда. Светът е минал 2 световни войни и ценностните системи са се изменили. Възприятията са се изменили, уроците (надявам се) поне частично са научени.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
        ...психопатът хан Крум...
        Що не намалиш потока на глупостите, които пишеш? Българино?
        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Като чу това той (Крум) свика всички българи и заповяда като издаде следните закони:
          Ако някой обвини/наклевети някого, то той да не се слуша, докато е вързан да не се разпита; и ако се окаже клеветник и лъжец - да се убива.
          Не се позволява никому да се набавя храна на крадеца, и на оня, който се осмели това да направи, веднага се конфискува имота, а на крадеца пък се пречупват свирките/ пищялките.
          Той (Крум) заповяда и да се изкоренят всички лозя.
          На всеки просяк да се дава просто/оскъдно, но достатъчно, та да не се нуждае втори път. На оногова, който не постъпва така да се конфискува имота.
          Ставаше дума, че от съвременна гледна точка подобни закони наистина биха изглеждали налудничави, ако някой реши да ги прилага.

Comment

Хана, всички знаем кой е Крум и какви са били законите му, please! Драконови закони е имало навсякъде и не нам е дадено да съдим епохата и хората в нея.
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
              Хана, всички знаем кой е Крум и какви са били законите му, please! Драконови закони е имало навсякъде и не нам е дадено да съдим епохата и хората в нея.
              Ами то точно в този аспект Крум е споменат - като пример за това, че не бива да съдим епохата и хората в нея(лично аз бих добавил "от позиция на нашата епоха"). Преведен примера трябва да означава между Левски, Ботев, бътлгарските революционери и Хамас не бива да се прави аналогия(от мен бих добавил "директна").
              Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Драконови закони е имало навсякъде и не нам е дадено да съдим епохата и хората в нея.
                Ами че аз точно това казвам, Ник. Може би ако бях сложил думата психопат в кавички щеше да разбереш по-ясно. Ставаше дума че е неправилно да се съдят действията на хора от преди 150, 500 или 1000 години по днешни стандарти. Затова да се сравнявя Хамас с хайдути от средата на 19 век е несериозно. Просто има неща, които са били легитимни в миналото, а днес вече не са. Затова бях писал в една друга тема, че по днешни разбирания Робин Худ е мутра, а Вилхелм Тел - политически атентатор.

Comment

Dinain написа
                  Ами че аз точно това казвам, Ник...
                  ОК, приемам градивната критика. Оценъчни съждения трябва да се правят само в контекста на епохата.

Comment

Вместо да си говорим празни приказки, ти, Динаин, можеш ли да ми обясниш защо е налице например факта, че голяма част от хайдутските главатари преди освобождението след освобождението стават уважавани люде, но повечето живеят не по родните си места?
                    Заставам с двете си ръце зад това твърдение; всъщност говоря не толкова за книги, колкото - за как да се изразя - близки наблюдения...
                    Както и да е; това са празни приказки.
                    Точно така Дзвер, празни приказки са :lol:

Comment

Сами се закопаха, гласувайки за иранския паразит, но какво да се прави, в тези региони полемиката винаги е имала малко по-важна роля.

Жалко, че темата е прекратена, може много да се обсъжда. Вероятно обаче би прекрачило правилата на форума.
                      http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Working...
                      X