Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

кало написа Виж мнение
    Така че, по-скоро става дума за БК за Град в ей такива сандъци[/IMG]
    Да, прав си, за Град са.

Comment

Джин геби написа Виж мнение
      Ето какво е летяло днес над Днепропетровск:
      Прилича ми на фалшификация....
      "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
      И. В. Сталин

Comment

Олег Царев: "Целый этаж здания СБУ занимают американские спецслужбы"

"То, что американские спецслужбы очень активно участвуют во всем, что происходит на Украине, я знаю от многих офицеров Службы безопасности Украины", - сообщил депутат Верховной рады и кандидат в президенты Украины Олег Царев в эфире телеканала "Россия-24".

Comment

Джин геби написа Виж мнение
          Ето какво е летяло днес над Днепропетровск:

Като погледнем в кои страни е на въоръжение MQ-1 Predator - вече можем да си направим изводите кой всъщност се меси в ситуацията.
          Доколкото знам - държавата Украйна не разполага с такива.
          Не е ли фейк това - за какво им е да лети над Днепър, пък и на такава височина... А и нещо в размерите, отнесени към останалото, ме съмнява.

Comment

sfaselin написа Виж мнение
            Да, прав си, за Град са.
            Град са.Потвърдиха го:
            На подъезде к Славянску отряды самобороны задержали Краз, груженый "иглами" – боекомплектами для установок залпового огня "Град".

За летището край Краматорск повече информация има ли?

Тук за други трофеи се говори, но на самият клип освен камион нищо друго не се вижд.

Comment

Разложението и инфилтрацията са над 70% от ефективите. Трагедия, а за наемници няма време:

Dmitry Tymchuk Руководитель at Центр военно-политических исследований

Кратко по ситуации на востоке Украины по итогам 13 апреля 2014 г.

То, что сегодня было громко названо «антитеррористической операцией» в Славянске, по сути таковой не являлось. Не были проведены антитеррористические мероприятия, единые по цели и замыслу. «Силовики» продемонстрировали скорее разведку боем, к тому же вызывающую очень критическое отношение.

Главная проблема на сегодня состоит в отсутствии управляемости структурными подразделениями местных правоохранителей.

Ранее мы, группа «Информационное Сопротивление», определяли часть лояльных власти сотрудников МВД в Донецкой области в 30% (соответственно, 70% - саботажники или выступающие на стороне экстремистов). На данный момент мы пришли к выводу, что наши оценки лояльных власти правоохранителей были завышены.

Проще говоря, в среде местных сотрудников МВД – повальный саботаж и предательство. Сегодня мы получили информацию о том, что некоторые из лидеров групп сепаратистов отдавали приказы своим подчиненным не стрелять в местных милиционеров – мол, это «свои».

По нашим данным, в «обработке» милиции агентура спецслужб РФ и экстремисты оперируют в основном тем фактом, что украинский милиционер получает в месяц 300 долл., тогда как в соседней Ростовской области рядовой сотрудник российской полиции получает 1 200 долл. Этим и вызывается желание предателей стать «частью России».

Наиболее лояльными украинской власти и патриотически настроенными являются части и подразделения Вооруженных сил Украины. Они также будут привлечены к проведению антитеррористической операции. Однако, согласно Закону Украины «О борьбе с терроризмом», их применение и полномочия в таких операциях весьма ограничены.

Таким образом, ныне объявленный руководством МВД набор добровольцев в формируемые региональные подразделения для противостояния экстремистам – похоже, единственный выход.

К сожалению, не остается времени для отработки слаженности этих подразделений. Остается уповать на опыт военнослужащих запаса, которые по идее должны составить их костяк. А также на то, что их руководство будет осуществляться кадровыми офицерами.

В Днепропетровске местные патриоты в тесном взаимодействии с городскими властями создали полк самообороны для защиты города от проникновения групп экстремистов. Полк состоит из 15 сотен, в настоящий момент контролирует 9 блок-постов на въездах в город. «Участие» местной милиции в такой деятельности горожан состояло в том, что милиционеры собрали с командиров на блок-постах пояснительные записки о том, с какой целью созданы блок-посты. На этом «сотрудничество» закончилось.

В то же время, антитеррористическая операция только начинается. Экстремистам выдвинут ультиматум до утра понедельника сложить оружие. Начала основных событий ожидаем завтра.
              Ако няма то разбирам защо постоянно ти се привижда руски спецназ там...
              Не на мен, тези от Министерство на външните работи на Украйна и на военния прокурор. Фантазьори, какво да ги правиш. Аз съм сигурен, че лъжат.

Пашинский: Военная прокуратура расследует, кто допустил диверсантов на Донбасс
              Украина имеет доказательства причастности спецслужб РФ к захвату госучреждений на востоке
              Last edited by контрол_alt; 14-04-2014, 00:49.
              С уважение контрол_alt.

Comment

piston написа Виж мнение
                Хехехееее......!
                Какво е толква смешно, че някой хора са висяли две седмици в прясно изкопани окопи по сръбската граница, докато Желю се отъркваше в Елцин с надеждата да получи помощ? Просто поредното доказателство, че политика без армия не може да се прави. Дори да имаш сериозни съюзници. Ако пък зад армията седи и сериозна икономика, има реални изгледи за успех. Точно обратното на това което наблюдаваме в момента в Украйна. Не случайно контрол_alt започваше всяко мнение с този лозунг.
                Та отново, какво предизвика такова веселие?
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Да разбирам в такъв случай, че за теб няма разлика?

Comment

Днешните headlines в някои от "сериозните" СММ

Днешните headlines в Associated Press - Europe.

Доста интересен подбор - от огромни анти-правителствени протести в Москва до открадната чухуахуа в Британия.

А за спешно свикване на Съвета за Сигурност - нито дума. Gо figure..

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-13-14-35-36.png
Views:	1
Size:	277.9 КБ
ID:	539945
                    Аз не задължава никого със свое мнение.
                    По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

кало написа Виж мнение
                      Не е ли фейк това - за какво им е да лети над Днепър, пък и на такава височина... А и нещо в размерите, отнесени към останалото, ме съмнява.
                      Размерите горе-долу пасват. Предатора е голям самолет. Седемнадесет метра размах на крилете. Съгласен съм че е 100% фалшиво, предаторите не летят на такава височина, но е доста изпипано. Оливат се с тая малоумна информационна война.
                      Ако трябва да определя конфликта в Украйна, бих го нарекъл ПСИВ (първа световна информационна война).

Comment

Военна колона до Марионопол.
                        От такава колана явно са изпаднали Кразовете (виждат се БМ-21 да минават), а като гледам и Камаза на предният клип.
                        Явно има голямо придвижване на Украйнски военни части към границата.Очакват гости явно!
                        Ей го Камаза :

Comment

Amazon написа Виж мнение
                          Та отново, какво предизвика такова веселие?
                          Изказването ти, естествено.... Опитвам се да си представя как някакви паравоенни са се респектирали от БА, докато сваляха "Миражи" и Ф-16 и се ебаваха със сините каски..... Уважавам, че си бил в окоп на границата, но това едва ли е потресло Аркан или муджахидините, например.... Виж, като заградително мероприятие - има полза, но залагам 50 лева, че е било просто налудничаво начинание на някой сбъркан шапкар-кашик.... Нека не спамим темата повече, ако имаш нещо за казване - л.с. или друга тема...
                          "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                          И. В. Сталин

Comment

Рамбо аз снимки на днешния протест в Москва така и не видях. Всички бяха архивни от предишния срещу войната, а там наистина бяха едно 30-40 хиляди.

Comment

Една от първите карти на конфликта, не знам дали е точна:

Truth will save the world

Comment

piston написа Виж мнение
                                Изказването ти, естествено.... Опитвам се да си представя как някакви паравоенни са се респектирали от БА, докато сваляха "Миражи" и Ф-16 и се ебаваха със сините каски..... Уважавам, че си бил в окоп на границата, но това едва ли е потресло Аркан или муджахидините, например.... Виж, като заградително мероприятие - има полза, но залагам 50 лева, че е било просто налудничаво начинание на някой сбъркан шапкар-кашик.... Нека не спамим темата повече, ако имаш нещо за казване - л.с. или друга тема...
                                Какво ЛС те гони, пишем за различни неща Аз за разпада на Югославия, а ти ми отговаряш за кризата с албанците доста по-късно. И в моя случай иде реч за държавна политика, а не за "шапкар-кашик". Прочети малко повече на темата, как Македония успява безкръвно да се откъсне от сърбите и да стане самостоятелна държава. И все още си е таква. И с малко късмет винаги ще си е такава. Край на офтопика.
                                Само едно последно нещо. Не знам къде си служил, но аз си уважавах командирите, дори вида "шапкар-кашик". Дори по-простоватите от тях.

Comment

Working...
                                X