Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Аз неслучайно моля, защото при мен това не се случва. Е, не всеки религиозно натоварен е в състояние да го разбере, но това няма особено значение май.

    Междувременно, днес следобед в центъра на Славянск нещата са средно спокойни, некви викат.




    Британското външно министерство с поредно предупреждение срещу Русия:

    МИД Великобритании призвал Россию публично отмежеваться от причастности к эскалации событий в Восточной Украине, чтобы исключить какие-либо предположения на сей счет.

    Comment


      Появи се и непотвърдено съобщение, засега само в руски медии, за посещение на шефа на ЦРУ Джон Бренън в Киев. Дори и да е имало такова, потвърждение едва ли ще има - по принцип за срещи на шефа на ЦРУ се съобщава едва след приключването на визитата (така поне беше у нас, с изключение на визитата на Панета). Източникът за Бренън е неназован депутат/и от Върховната Рада.

      Разбира се, руснаците твърдят, че именно с негово одобрение е започнала операцията в Славянск. ИМХО - едва ли на шефа на ЦРУ му е до това да се занимава с тактически проблеми на украинското вътрешно министерство.

      Comment


        А тези, който не искат в Русия?

        П³втисяч³ луганчан прийшли на м³тинг «За ºдину Укра¿ну»

        В Луганську відбувся мітинг «За єдину Україну». На площу перед пам'ятником Тарасові Шевченку прийшло близько півтисячі людей. Учасники акції тримали українські прапори та роздавали національну символіку. Активісти очікували можливих провокацій з боку проросійських луганчан, але акція минула мирно.


        В Луганську на площ³ перед пам’ятником Тарасов³ Шевченку в³дбувся проукра¿нський м³тинг. На акц³ю, попри дощову погоду, прийшло близько п³втисяч³ луганчан.
        С уважение контрол_alt.

        Comment




          И Лвов не е безусловно за Бандера.


          thorn

          Средновековните църкви в България

          Comment


            Thorn написа Виж мнение

            И Лвов не е безусловно за Бандера.
            Следователно?
            С уважение контрол_alt.

            Comment


              След стрелбата в Славянск можем да кажем че гражданската война в Украйна започна.
              Сами разбирате че този стрелба - престрелка е провокация планирана от силовите структури. Непосредствено до пристигането на БТР - те на милицията спира кола с регистрация Виница и от нея започват да стрелят по събраните там протестиращи.
              Странно ли е че след снощната визита на директора на ЦРУ в Киев и неговото участие в Съвета по национална сигурност на Украйна - председателстван от Порубия се стигна до тази стрелба. Че Путин не е умен чак толкова и взе Крим с което загуби Украйна вече разбрах. Сега разбирам и още нещо и искам да кажа very stupid Mr. Director!
              За осъдените на живот и смъртта е приключение!

              Comment


                контрол_alt написа Виж мнение
                Нов шлагер: по-добре поляците да дойдат. Ако Полша и НАТО не се намесят, украинските части са напълно неефикасни срещу руските сили. Най-вероятно са инфилтрирани още при създаването си. Друго решение е да се вкарат в конфликта украински наемници. И двете изискват време.
                Украйна се е награботила с територии от всичките си съседи. Дойдат ли руснаците - ще си вземат Крим и Новорусия; дойдат ли поляците - Галиция заминава; дойдат ли унгарците - Прикарпатието.
                Изобщо - Украинската република и нейната територия са реликт от времената на комунизма и изглежда времето й дойде.

                Comment


                  контрол_alt написа Виж мнение
                  А тези, който не искат в Русия?
                  Да си ходят в Лвов. Нали, който искал Русия да се изселва там. Това в кръга на шегата разбира се.
                  Иначе нали искат референдум и мнозинството (каквото и да е) да реши. Не може всички да бъдат съгласни, навсякъде е така.
                  Тези, които подкрепят това което става на източните области, но са в Лвов примерно какво правят? - мълчат си, защото не са мнозинство.

                  А този прослувут визит на ЦРУ най-много да им е вдъхнал малко смелост да проведат операция, която засега се провали. Ще видим през нощта какво ще последва, когато демонстрантите ще се приберат да спат. Няма да седне да им планира операцията и да им каже стреляйте в хората много ясно

                  Comment


                    А тях никой не ги и кра да ходят в Русия. Така наречените "сепаратистки" митинги в Източните и Южните части на Украина не поставят условие за отделяне от Украина и присъединяване към Русия. Досегя заявените искания са провеждане на предсрочни парламентарни избори, референдум за федерализция и чак след това президентски избори. Развяваните руски флагови основно са в знак на приятелство и содиларност с руската позиция, а не за пресъеденяването на Русия. Тези области не са Крим където хората имат все още толкова руско самосъзнание, повечето от тях не биха приели присъединяването им към Русия тъй като се самоосъзнават като украинцы - тези земи не са в състава на Украина от 50 години , а от най-малко век, макар и в състава на СССР и Руската империя. А пропагандираната от Киев "сепаратиска версия" е само предлог да се използват по-ожесточени мерк против населението. Същото е и с участието на Руската страна в цялата тази работа. Ако това реално бе организирано и поддържано от Русия, то властите в Киев според мен не биха били толкова смели в приказките и в дествията си (както не бяха толкова смели пно отношение на Киев). Сега те ясно осъзнават че Русия няма да се намеси активно в тези региони и затова водят полемика само и единствено с цел да оправдаят своите действия там с външна заплаха и сепаратизм.

                    Реално вече не соти въпрос за това дали региона да е украинск или руски, в момента дилемата е между унитарна или федерална Украина.
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                    请您死在地狱般的阵痛
                    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                    きさまはしんでくださいませんか
                    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                    Comment


                      контрол_alt написа Виж мнение
                      Следователно?

                      Абе шибания е. Няма рязка граница между проруските и антируските региони, руснаци има и в Лвов, украинци има и в Луганск. Отделно, че достатъчно рускоезични се смятат за условно казано политически украинци и не искат присъединяване към Русия. Но след преврата в Киев новата власт се оказа у най-крайните антируски радикали и те като огледална реакция доведоха до радикализиране на руските региони.


                      thorn

                      Средновековните църкви в България

                      Comment



                        Славянск, интервю!

                        Comment


                          Току що съобщиха че федералистите са взели и сградата на кметството в Запорожие.
                          Днес по руските телевизии говори екс депутата от Партия регионив и настоящ кандидат президент на Украйна О Царев. Темата бе : Федералисти от цяла Украйна - обединявайте се! Не водете преговори поотделно с Киев - ще ви измамят.
                          Исканията са
                          -парламентарни избори предсрочни
                          - конституционна реформа
                          -референдум
                          -федерализация
                          За осъдените на живот и смъртта е приключение!

                          Comment


                            Проруски сили окупираха кметството в Мариупол

                            Comment


                              Турчинов е издал заповед да се задейства войската в Югоизточна Украина! Тоя верно е неадекватен май ще го видим обесен някъде ако не успее да излети навреме.
                              http://http://www.rbc.ua/rus/news/po...13042014182000

                              Comment


                                В Харков и там е интересно:

                                В Харькове пророссийски настроенные сторонники федерализации Украины ворвались во внутренний двор здания городского совета.

                                Comment

                                Working...
                                X