Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    И малко подробности по техниката, която Русия ще предаде на Украйна - всички танкове Т-64БВ, ЗРК Шилка и Тунгуска, голямо количество автомобилна техника, вероятно и всички МиГ-29 и учебни самолети от Белбек, както и част от плавателните съдове, стрелково оръжие.

    Междувременно, Русия задържа няколко комплекса С-300 и Бук-М1 (може би част от тях също ще бъде върната), като в спешен порядък въвежда най-новите модификации на средставата на ПВО в Крим. Бившите украински военни, преминали на руска страна, ще минат през тестове, квалификация и прочее, но вече получават заплата и друго снабдяване според нормите на руската армия, което ги докарва до възторг, общо-взето.

    Last edited by кало; 29-03-2014, 14:54.

    Comment


      Украински военнослужещи напускат Крим:
      Сегодня из Крыма прибыли около ста военнослужащих, не изменивших присяге - Подробности - Интер - 28.03.2014Today the Crimea arrived about a hundred serviceme...


      Руснаците връщат на Украйна военна техника:
      Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
      Truth will save the world

      Comment


        И промените, колкото и пропаганден да е репортажът, за останалите на служба в Крим.

        Comment


          кало написа Виж мнение
          Крим тепърва ще разбере що е то да е поне малко гот.
          Със сигурност. За жалост наистина ще е за малко.

          Има едни разсъждения на Андрей Иларионов защо в близко време не може да се очаква открита руска инвазия в Украйна. На руски са, на който му е интересно ето връзка
          Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

          Comment


            Обикновен лаик написа Виж мнение
            Със сигурност. За жалост наистина ще е за малко.
            Вярваш ли си че ще е за малко? Всичко говори че Крим след Сочи ще бъде следващият икономически проект на Русия и забележи без намесата на МВФ или СБ!

            Comment


              Angelmr написа Виж мнение
              Извинявай, но предполагам бъркаш нацизъм с фашизъм. Всъщност двете идеологии са много добре описани и диференцирани. Това че събитията се случват половин век след ВСВ, не пречи да има партии изповядващи фашистки или нацистки идеологии. Независимо дали поддържат една или друга историческа личност. А до колкото ми е известно, никой не отрича принадлежността на "десен сектор" и "свобода" към този тип идеологии (не съм експерт, но мисля че са по-скоро фашистки от колкото нацистки). На запад по-скоро мълчат гузно, като се спомене за тях.




              Хм, погледни поне в уикипедия, какво означава фашизъм. Термина няма нищо общо с безхаберие на правителството и с това кой кого поддържа.
              Свобода е просто популистка партия. Те тук наричаха и атака "фашисти", а е ясно че са "сделано в россия". Дори имаха някакъв митинг преди няколко дни, на който скандираха "россия", "россия".

              Фашизъм е имало в Италия между 1922-1943 и в северна Италия 1943-1945. Който иска да се запознае да чете освен Мусолини, книгите например на Александър Сталийски "Фашисткото учение за държавата" от 1929 г.Сигурно може да се намери в антикварните книжарници и днес. Там се обяснява всичко на български.

              Нацизъм не знам какво е. Тоест знам, че има една дума или по скоро вълна налагана от изток и от запад и представяща Хитлер като филмов злодей правещ сапуни и абажури от еврейска кожа, както и конспирации за войни и т.н. , обгазил 6000000000000 еврейски дечица и баби,и обмислял как да завладее целия свят. Това са версиите на великите историци от изток и запад, като съветски, руски и например днешния германски "капацитет" Гуидо Кноп. Други "образователни" сведения за нацизми могат да се видят в холивудските шедьоври дело на спилбърговци или тарантиновци.

              А по времето на националсоциализма думата "наци" е била обидна за движението, т.е. използвана е рядко само от старите партийни бойци в интимен кръг като припомняне на годините на борба (1919-1933) . Но е измислена от опонентите, по същия начин социалдемократите са наричани "sozi". Така че ако ще има нацизъм, не виждам защо да няма и "Социзъм".

              А дали на запад мълчат за правий сектор и свобода е относително. В края на краищата "запада" и "изтока" са си съюзници. Например техния съвет за сигурност (и въобще цялото ООН) създаден след края на войната контролира целия свят и прави каквото си иска, така че това театро което разиграват, дори и да доведе до по-сериозен конфликт, не би нарушило статуквото по никакъв начин. Няма никаква разлика между Запада и путинова Русия, а по-скоро в методите им на действие и агресия.

              Comment


                NATAN написа Виж мнение
                Всичко говори че Крим след Сочи ще бъде следващият икономически проект на Русия и забележи без намесата на МВФ или СБ!
                Склонен съм да мисля, че е много вероятно да е така или ако не е съвсем Сочи (Крим е маалко по-големичък от Сочи с прилежащите му територии и си представи какви средства трябват за да се направи като него), поне ще има опит да се налеят пари в региона. Това е просто задължително. Но съм също така доста песимистично настроен относно възможностите на Русия в средносрочен план. Но в сравнение със сегашното положение, поне в началото, ще се почуства значително подобрение.

                Покойният Починок имаше доста интересни изчшсления в това отношение. Не за да се направи като Сочи, а просто да се нормализира ситуацията. Получаваха се некакви трилиони рубли - три трилиона или нещо от тоя сорт. Това само на първо време. Бюджетът на автономната област, и без друго хилав, е бил системно недофинансиран. С много - от сорта на 30-40%. Отделно кражбите. Смятай какво е мазало. А тепърва трябва са осигури нормален достъп, водо- и електрозахранване. И така нататък.
                Last edited by Обикновен лаик; 29-03-2014, 15:50.
                Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                Comment


                  Само не разбрах кой е путиновия кандидат за изборите и как така към 50 000 (и онези на ученията на 80км от Киев в Белорусия ) нямало да стигнат и за 2 области

                  Comment


                    Sharana написа Виж мнение
                    Само не разбрах кой е путиновия кандидат за изборите
                    Това за путиновия кандидат и аз не го разбрах. Някой знае ли?
                    Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                    Comment


                      Обикновен лаик написа Виж мнение
                      Склонен съм да мисля, че е много вероятно да е така или ако не е съвсем Сочи (Крим е маалко по-големичък от Сочи с прилежащите му територии и си представи какви средства трябват за да се направи като него), поне ще има опит да се налеят пари в региона. Това е просто задължително. Но съм също така доста песимистично настроен относно възможностите на Русия в средносрочен план. Но в сравнение със сегашното положение, поне в началото, ще се почуства значително подобрение.
                      Не съм достатъчно запознат със ситуацията за да правя анализи, но от подочуто от приятели украинци, Крим има потенциал. Примерно в Киев, всякакви по-топлолюбиви зеленчуци, като патладжани примерно идвали изцяло от Крим. Сега ясно че два милиона човека от това не могат да живеят, но комбинацията от туризъм, плюс зеленчукопроизводство, плюс военноморски бази може да им подържа някакво прилично ниво на живот. Ако не се лъжа крайбрежието на Крим е единственото място в Русия със суб-тропичен климат.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                      Comment


                        За зеленчукопроизводство трябва вода в достатъчни количества,а именно тя е проблемна в Крим.Но от друга страна Крим е идеално място за лозови насаждения,не напразна Кримските вина са много популярни в целият бивш СССР.Стига да спрат да ни крадът марките като-Механджийско,Тамянка,Керацуда

                        Comment




                          Уж и индустрия има.

                          Comment


                            Amazon написа Виж мнение
                            комбинацията от туризъм, плюс зеленчукопроизводство
                            Туризъм, хм. Миналата година Русия е била посетена от 2.5 милиона туристи. Цяла Русия. За сравнение - България от шест милиона. Не съм търсил статистика за Крим, но от мярнали се тук-там информации туризмът в Крим не е нищо особено и там са били главно украинци и руснаци. Та дано си прав, но се съмнявам. Мисля, че районът дълго - ако не и много дълго - време ще разчита основно на бюджетни дотации. Да присъединиш Крим не е начин да направиш страната си по-богата, така ми се струва. Като начало стандартът на живот трябва да се приближи, ако не съвсем да се изравни, с близките руски области. А това е задача, която ще отнеме време, най-вероятно години. Известни подобрения ще се почувстват веднага де - или почти веднага. Пенсии, например, сегашните са така мизерни, че не е трудно бързо да се открои разликата.

                            За зеленчукопроизводството не знам (за него, пък и за други подобни дейности трябва вода, а с нея май имат проблеми), но дори и да е така, кримчани ще трябва да преодоляват конкуренцията на южните руски области. Те ми се струват в по-добра позиция - и като транспортна достъпност, и като традиционни доставчици със създадени вече отношения с потребителите в Русия. За някакъв износ май засега не може да се мисли. Въобще, в тоя ред на мисли, твоето виждане за нещата ми се струва неоправдано оптимистично. Но и аз не познавам в детайли ситуацията, така че може да се каже, че това са малко общи разсъждения на едро. Засега съм на мнение, че регионът няма да може да се самоиздържа в някакво обозрим период от десетина години.
                            Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                            Comment


                              komuso написа Виж мнение
                              от друга страна Крим е идеално място за лозови насаждения,
                              това е вярно, но доколко са съхранени масивите? Не знам и ми се струва, че едва ли са в цветущо състояние. Русия е огромен и ненаситен пазар за алкохолни напитки, но едно че е пълно с фалшификати на ниски цени, които убиват истинските производители и второ, че ако работата е изтървана, виноделие не може да се възстанови нито за месец, нита дори за година. Трябва време - и сериозни пари.

                              komuso написа Виж мнение
                              Стига да спрат да ни крадът марките
                              Въпреки това руският пазар е толкова голям, че поема всичко. Балканите са петият по обем производител на вина в света и в тази ситуация лидерът тук е България с над 60% от производството. И това на фона на огромният напредък на съседите, иначе откъсването ни беше по-голямо. Две трети от българският износ на вина е именно за Русия и въпреки това като дял от общият износ за тази страна представлява някакъв мизерен процент - и то не защото износът за Русия е толкова голям, хич даже, става дума за няколкостотин милиона долара. Крим скоро няма да може и да мечтае да се доближи до българските обеми на производство на вина - а вероятно няма и никога да ги достигне - и категорично няма да може да се прехранва от такова производство.
                              Last edited by Обикновен лаик; 29-03-2014, 17:53.
                              Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                              Comment


                                Amazon написа Виж мнение
                                Ако не се лъжа крайбрежието на Крим е единственото място в Русия със суб-тропичен климат.
                                В Крим - не суб-тропичен климат.
                                Субтропиците (на Черно море) има в Сочи, Абхазия и Аджария.


                                Обикновен лаик написа Виж мнение
                                това е вярно, но доколко са съхранени масивите? Н
                                В перфектно състояние.

                                Обикновен лаик написа Виж мнение
                                Не съм търсил статистика за ...., ... туризмът в Крим
                                Приблизително 6 милиона
                                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                                Comment

                                Working...
                                X