Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Пилот
    Генерал-полковник
    • Feb 2005
    • 2876

Ако това за Одеса се окаже вярно, а то практически вече е потвърдено от всички, може да се окаже повратен момент в събитията. Посоката не ми е известна, но ИМХО ако нещо докара гражданска война, то това ще бъде Одеса, не Славянск.

Колкото до Славянск - имхо не е ясно какво се случва, но при избягване на употреба на тежко въоръжение малки мобилни групички може да се чистят много дни и на много висока цена. Реално погледнато те няма как да спрат БТР-ите и танковете, но и танковете не могат да стрелят на воля. Оттам и кой е в контрол на събитията ще стане ясно чак след 2-3 дни. За ПЗРК-то - федералистите ловиха камиони по пътищата (имаше един с едни пакети, но май бяха Град), може да е оттам, или от задигнат склад, или от Русия разбира се. Във всеки случай 3 хеликоптера за един ден хич не говори добре за нивото на материалната част, обучението на пилотите и тактическите гении които водят операцията (да изпуснат наличие на ПЗРК и да пращат хеликоптерите на самоубийство).

И между другото според мен от месец вече положението съвсем не е под контрола на когото и да било - включително и Русия. Всякакви маргинални групи всяват хаос и раздор.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• STROSS
      ветеран
      • Apr 2013
      • 499

Барак Обама подкрепи Киев за военната операция

Comment

• Eguo
        ветеран
        • Jun 2007
        • 2320

STROSS написа
        Привържениците на федерализацията, се бяха барикадирали в сградата, нападнателите от Десния сектор на Ярош, започнаха да хвърлят коктейли молотов по сградата.
        От прозорците на горящата сграда започнаха да скачат хора, а бандеровците долу ги чакаха и ги пребиваха или убиваха.
        Гледката беше отвратителна, на подобно варварство са способни само фашистите.
        Каква ли ще е реакцията на Обама и Меркел, как ще оправдаят действията на хунтата в Киев?
        они не будут оправдываться а обвинят Россию, что она специально создает такие ситуации, с целью разрушить Украину.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• контрол_alt
          ретроград
          • Mar 2006
          • 664

За помен. Одеса, от друго време ...

С уважение контрол_alt.

Comment

• 1951
            Airman
            • Aug 2006
            • 2910

Шансът да се избегне гражданска война в Украйна според мен е вече под 25%.

Утре ще се броят труповете, но не бих се учудил ако над 2/3 от загиналите са про руски активисти, а числото на загиналите сигурно ще нарасте още. Това, заедно с тия нелицеприятни кадри, ще забърка интересен коктейл в общественото мнение в Европа. От там нататък нещата са ясни - нито ООН, нито ЕС, нито НАТО, нито Русия ще могат да се обединят над общи действия и страната бавно ще потъва в кървавия хаос на една гражданска война.
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Thorn
              ветеран
              • Aug 2005
              • 7760

Според някои съобщения, ръководството на сепаратистите в Луганск се било договорило с Тимошенко.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• 1951
                Airman
                • Aug 2006
                • 2910

Вътрешността на профсъюзния дом в Одеса. ВНИМАНИЕ! Има снимки на загинали!

Comment

• sfaselin
                  редовен
                  • Jul 2012
                  • 132

Сблъсъци в Одеса, кадрите от 1.18 нататък са много показателни

Comment

• 1951
                    Airman
                    • Aug 2006
                    • 2910

Този източник казва, че 15 от загиналите са руски граждани:

Да залагаме до колко дни "вежливите" ще плъзнат из Украйна?

Comment

• контрол_alt
                      ретроград
                      • Mar 2006
                      • 664

Това, заедно с тия нелицеприятни кадри, ще забърка интересен коктейл в общественото мнение в Европа.
                      Не. Има взето решение и всички големи медии водят малко или много синхронизирана политика в защита на демокрацията(знам, че е празна приказка) и срещу лидерите и rogue state. Дал съм достатъчно линкове в темата. Ще се съжалява за жертвите, ще има призиви и вината ще бъде дадена на руската политика за дестабилизация на Украйна.
                      С уважение контрол_alt.

Comment

• Sharana
                        ветеран
                        • Apr 2013
                        • 748

1951 написа
                        Утре ще се броят труповете, но не бих се учудил ако над 2/3 от загиналите са про руски активисти, а числото на загиналите сигурно ще нарасте още.
                        Най-много жертви са точно при въпросната сграда. Между 1 и 4 са загиналите при "уличните боеве". След това 38 про-руски в сградата (30 одушени и 8 пребили се/убити след като са се метнали през прозорците). Не е ясен броя на жертвите от страна на Десния сектор, защото отвътре се стреляше с огнестрелно оръжие.

контрол_alt написа
                        Не. Има взето решение и всички големи медии водят малко или много синхронизирана политика в защита на демокрацията(знам, че е празна приказка) и срещу лидерите и rogue state. Дал съм достатъчно линкове в темата. Ще се съжалява за жертвите, ще има призиви и вината ще бъде дадена на руската политика за дестабилизация на Украйна.
                        Европа не е Америка. Има интерес към информация и се търсят блогове и про-руски източници. Чувствителни са към такива кадри с насилие. Затова и руската гледна точка се наложи за Сирия въпреки усилията на западните медии.

Comment

• 1951
                          Airman
                          • Aug 2006
                          • 2910

контрол_alt написа
                          Тия тролщини ще се отбележат ли от модератора?

Comment

• gollum
                            фрогландец на вестконинска служба
                            • Jan 2003
                            • 22550

Тия тролщини ще се отбележат ли от модератора?
                            да, все още има някой и друг модератор.

Comment

• Thorn
                              ветеран
                              • Aug 2005
                              • 7760

Какво да се отбелязва? Не е лъжа.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• sfaselin
                                редовен
                                • Jul 2012
                                • 132

По принцип не съм съгласен с него, но е казал пълната истина... къде е тролщината, че всички западни медии пропагандират и ще хвърлят вината на Русия ?

Comment

Working...