Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    но все пак - в момента в Украйна НЯМА руски спецчасти, бойни отряди и прочее.
    От къде знаеш?
    С уважение контрол_alt.

    Comment


      кало написа Виж мнение
      Разбирам, че повторението (за пореден път) няма да промени нещата, но все пак - в момента в Украйна НЯМА руски спецчасти, бойни отряди и прочее. Особено на снимка или видео . Както беше посочено, ако се стигне до много стрелба след ултиматума на Турчинов - ще има и зелени човечета, и зелени танкчета, и прочее.


      контрол_alt написа Виж мнение
      От къде знаеш?
      От къде знаеш? ? не може да значеш.

      , а има ли американски , британски , френски , испански , канадски , полски и т.н. ?

      Comment


        контрол_alt написа Виж мнение
        От къде знаеш?
        Невинен до доказване на противното нали знаеш. То е както с американските наемници. Досега няма нито една снимка доказваща такова нещо, тъй че няма.

        Comment


          Очаква се изявление на Янукович.

          Comment


            То е както с американските наемници.
            Кой твърди, че няма американски наемници?
            С уважение контрол_alt.

            Comment


              Sharana написа Виж мнение
              Невинен до доказване на противното нали знаеш. То е както с американските наемници. Досега няма нито една снимка доказваща такова нещо, тъй че няма.
              A украински граждани които са служители на Блекуотър , и в момента си се търкалят из цяла украина какви са , и си взимат заплатите от САщ ,
              ( хипотетично , а или не толкова ) , предвид многото бивши военни в украина които взимат много по-малко . Все пак страната е извесна с наемниците си по цял свят .

              Comment


                На снимките до сега няма вежливи зелени човечета, изглеждат много повече събрани от кол и въже (имаше и кадри как много непрофесионално 15 минути се чудеха как да свалят решетката на прозореца на милицията в Славянск и после с много мъка минаха през прозореца). ИМХО си е чиста импровизация - може да са вдъхновени или дори платени от Русия, но в никакъв случай не са спецназ (поне засега). Във всеки случай по реакцията и думите на Русия си мисля, че и те не знаят какво точно се случва или поне не им изнася твърде много. Доста по-вероятна според мен е тезата, че:
                1. Сегашното правителство в Киев е съставено от пълни идиоти, които вместо да вземат решителни мерки само ходят в кръг и бягат от отговорност. Примери бол (това без да подкрепям руските действия) - например да ползваш фейсбук за да съобщиш часове преди началото на специална операция, че тя започва за да може противникът да се подготви хубаво е тъпо, много тъпо. Както и да ползваш фейсбук за неадекватни заявления които не са пред журналисти (и оттам никой не ти задава въпроси). От кадрите се вижда, че ползват армията (Ми-24 с баки и ПТУР-ове, БТР-и и т.н.), същевременно по закон това може да се случи само ако има извънредно положение, а такова няма. По слухове се праща и националната гвардия, която няма как да е боеспособно съединение ако е създадена преди 2-3 седмици... В крайна сметка ако се вярва на фейсбук вече има загинал капитан от спецчастите и полковника дето им е началник е ранен, което си е пълно фиаско. Въобще някакви въпиющи некадърници които само сами се спъват през цялото време. А това води до неподчинение надолу по веригата и ниска мотивация (помним Тенюх и ко) ако те пращат на щурм само след като надлежно са предупредили противника и те третират като боклук. Отделно все едно искат гражданска война - в операцията изрично трябва да са задействани само полицейски части, иначе като пратят армията 1000% ще има неадекватности, пример е Югославия.
                Допълнителен бонус е, че май още не са отменили онова решение на Радата за езиците (дето реално махна руският като официален език) - явно това е силен аргумент на федералистите, в Киев щеше да им отнеме един следобед да го махнат, но още не се е случило доколкото съм чел. Назначаването на олигарси да управляват дадени области едва ли не като феодално владение също едва ли е спечелило доверие, както и липсата на няколко тона тухли изсипали се върху повечето активисти на десния сектор.
                2. САЩ/ЕС/Русия до сега се държат доста неадекватно и само подстрекават предимно индиректно и двете страни да заемат все по-крайни и твърди позиции, като сегашната ситуация реално е следствие от това. Това, което имхо трябваше да се случи е горните три сили да седнат, да се разберат заедно с Украйна на някакви отстъпки на първо време и да закрепят ситуацията за месец-два докато утихне. Вместо това отказват да говорят, като това е вина и доста на западните дипломати които само действат с ултиматуми все едно не им пука за Украйна, а само за това Русия да излезе зла. Което може и да е така, но реално трябва някакъв компромис ако не искаме гражданска война. Трябваше от месеци да има някаква стаичка с представители на ЕС/Русия/САЩ/Украйна където да се води активно говорене.
                3. Лумпени има и от двете страни в Украйна и имхо точно те са причина за сегашната ситуация и тя бързо излиза извън контрола на външните сили. В страна където доскоро е имало казарма, ходили са хора в Афганистан, Чечня, Балканите и т.н. винаги ще има известно количество хора с оръжие и знание да действат поне на ниво взвод-рота. Когато се появи безвластие и всеки е сам за себе си тези бързо ще изплуват отгоре.

                ИМХО в момента в който загубиха Крим в Киев трябваше да почнат реални стъпки за приобщаване на източните части - отмяна на новия закон за езиците, компромиси, вкарване в управлението на всички партии, максимално бързи избори които да стабилизират страната.
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                Модератор на раздел "Военна Авиация"

                Comment


                  контрол_alt написа Виж мнение
                  Кой твърди, че няма американски наемници?
                  Добре де според теб какво прави този спецназ? Има ли нападнати военни колони, засади? Саботажи на различни обекти? Превземане на складове/летища/комуникационни пунктове? Защото сред протестиращите и завземащите сгради досега такива не сме видяли? Аз за други функции не се сещам. "Съветници", които координират е много вероятно да има, но това не е десйтващ спецназ, а в Киев вероятно също има достатъчно "съветници".

                  Comment


                    РускиСпец части само с калашници няма да влезнат.Това би трябвало да е пределно ясно.Така че Контроле замисли се малко в/у това.С какво ще противодействат на нещо леко бронирани например?Ей така ще се оставят да ги избият или пленят и докажат с това че са руски части?
                    Дай малко по сериозно - за да те приемаме и ние на сериозно!
                    знаеш ли колко глупости на турчинов и на украйнските медии четох за седмица?
                    "Донецката република просъществува по малко от ден"
                    "Луганските терористи пуснаха заложниците"
                    и т.н и т.н
                    Разбирам ти пристрастията , ама дай малко по качествено!

                    Comment


                      контрол_alt написа Виж мнение
                      украинските части са напълно неефикасни срещу руските сили. Най-вероятно са инфилтрирани още при създаването си.
                      Украина, как страна вся такая. Русские туда "инфилтрирани още при създаването "

                      http://bg.wikipedia.org/wiki/Файл:Rus-1015-1113.png с десятого века от Р.Х.

                      А в юго-восточную часть Украины русские "инфилтрирани" когла у турков эту землю отвоевывали
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                      Comment


                        И за още един град се съобщава за превзети Милиция и т.н
                        Енакиево.

                        Comment


                          Естествено, Кало няма как да знае със сигурност има или няма "зелени човечета" в Украйна в момента. Но това си му е привичка - да твърди категорично, че нещо не съществува, без да има откъде да знае дали е така. Това не е е заяждане - никой досега не е твърдял, че човечета има; само Кало твърди категорично, че ги няма. При положение, че няма категорична информация за нито едното, и при положение, че само преди месец Русия отричаше наличието на такива в Крим, при все че целия свят ги виждаше, мисля че на този етап въздържането от категорични заявления е по-разумно.

                          ПП А предвид ситуацията, аз лично ще се изненадам Путин да се е лишил от "очи и уши" на терена и да е оставил нещата на самотек. Залогът е прекалено голям.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

                          (Richard III - William Shakespeare)

                          Comment


                            Турчанинов даде срок до утре "сепаратистите" да освободят административните сгради в Юго-Изтока. След което ще започне масирана спецоперация на армиятаи други бандформирования.
                            Аваков в своите блогове твърди че акцията в Донецк може да започне още тази нощ.
                            Външното министерство на Русия прати нота на протест срещу прилагане на военна сила против протестиращите и депозира искане за спешно свикване на СовБез на ООН.
                            Репортерите на един от най-големите телеканали на Германия ARD твърдят , че разследването относно снайперистите в Киев е тенденциозно, основава се върху фалшифицирани доказателства и игнориране на очевидни факти.
                            САЩ и Европа здапочват да въвеждат санкция против телеканали и журналисти , които "тенденциозно" отразяват събитията на Украина (Вива ля свободата на словото!).

                            Кратка сводка от новините по ОРТ (спциално спестявам техния анализ а само излагам фактологически материал).
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                            请您死在地狱般的阵痛
                            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                            きさまはしんでくださいませんか
                            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                            Comment


                              Аваков да не би да чете нашия форум? Очевидно беше, в тази ситуация едно от решенията са наемниците. Разбраха най-после къде им е проблема, дано да не е само късно.

                              Аваков создает части спецназ из граждан-добровольцев для самообороны на Востоке Украины

                              Министр МВД Украины принял решение о ряде структурных новаций в министерстве, отвечающих сегодняшним вызовам времени.

                              В условиях инспирированных извне сепаратистских террористических атак, создания бандитских формирований, финансируемых из-за пределов страны, угрозы внутреннему порядку и законности - мною принято решение о создании корпуса спецподразделений МВД на основе гражданских формирований по всей территории страны.

                              Донецк получит свое спецподразделение, созданное из патриотов страны и Донбаса. Луганск- свое из луганчан. В Днепропетровске будет создано спецподразделение Днепр. Николаев, Одесса, Херсон, Харьков.. - практически каждый регион получит возможность иметь такое стабилизационное спецподразделение. Сначала восток и юг, затем центр и запад страны.

                              МВД готово привлечь более 12 000 человек по всей стране в состав новых спецподразделений. А так же предоставить вооружение, экипировку, руководство кадровыми офицерами.

                              Первый приказ о создании спецподразделения "Восток" в Луганской области мною уже подписан. Создание спецподразделений будет происходить в самый короткий срок, без проволочек и формальностей - сообразно вызовам времени.

                              В ближайшие сутки на сайте МВД будут размещены контактные телефоны и адреса региональных вербовочных пунктов создаваемых спецподразделений.

                              Новая структура специальных подразделений МВД - ответ диверсантам, "зеленым человечкам" и прочим бандформированиям, имеющим задачу атаковать государственность и целостность Украины.
                              С уважение контрол_alt.

                              Comment


                                Sharana написа Виж мнение
                                Добре де според теб какво прави този ......а в Киев вероятно също има достатъчно "съветници".
                                Кои складове да превзема на украина ли . Поскоро си пазят правителствените "инвестиции" в Киев , и се подготвят ако има Инвазия от Изток , да правят гадории , .

                                Comment

                                Working...
                                X