Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    T-72М написа Виж мнение


    и още нещо любопитно и най-вече поучително:
    1 марта 2014 года извинение бойцов «Правого сектора» (бандеровцев) перед харьковчанами

    Харков."1 марта 2014 года извинение бойцов «Правого сектора»"
    Това ми напомня на сцени от културната революция в Китай - излагане на показ с табелки "аз съм гнида", "аз съм предател"и т.н. Разбира се, всеки, който има поне малко мозък, може да се досети, че подобни действия ще доведат единствено до радикализиране пленените, който следтова ще си отмъщават на попадналите им руснаци без значение, дали последните са виновни или не и така колелото наомразата и насилието ще се върти.

    Comment


      T-72М, аз точно това правя и си говоря с Крилов кое е смешно и кое не. Давал съм и преди този пример - да, някой може да е на мнение, че Луната е от сирене, негово право е да поддържа това мнение, мое право е да му се смея. Още от самото начало споменах и в диалога ми с Equo, че започнем ли да чоплим кое е легитимно, кой е бунтовник, кой е законен и кой не и т.н., ще се отплеснем в много философска дискусия. (понеже той е единственият, който и до момента продължава да нарича новата власт - "бунтовниците в Киев" - очевидно тенденциозно)

      Властта в Украйна де факто е на новото правителство. Де юре може все още да е на Виктор Янукович (абсолютно теоретично). До месец-два се планира да се проведат нови избори и властта вече няма да е и де юре на Виктор Янукович. Е, и? С какво това променя реалностите в Украйна в момента?
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

      (Richard III - William Shakespeare)

      Comment


        Нещо ми изчезна единствения пост по темата? Значи, война няма да има на 95%. Слава богу. И украинците и руснаците са наши братя. Много от имената по паметниците от руско - турската война са украински - от тогавашните южни военни окръзи. Русия не просто ни помогна, а направо ни освободи - сложи успешен край на борбите за свобода. Какво толкова съм казал? Честит трети март.
        "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

        Comment


          Ами айде да обясниш защо е напълно грешно, иначе ще сметна това за чиста тролщина. Ама подробно и логически, ако си способен.
          Знам, както нееднократно е демонстрирано тук, че смяташ за тролинг всяко едно несъгласие с теб, но по-спокойно. Бая хора вече са написали защо изводите ти са неверни. Аз ще се спра върху по-общите неща.

          1. Ти не си юрист, аз пък съм. Това, че си работил с юристи нищо не значи. Правото е не по-малко сложна и важна материя от медицината, например, и не допуска лаицизъм.
          2. Не съществува такъв вид тълкуване, особено на процесуална конституционна норма, при което да се нарушава буквата на закона, пък да се спази духът му.
          3. Тълкуването на украинската конституция се прави от Конституционния им съд. Той пък беше разпуснат незаконно.
          4. В нормата на чл. 111 абсолютно точно, ясно и изчерпателна са изредени условията и редът за импийчмънт на президента - те не са спазени от решението на Радата, което ще рече, че конституцията е нарушена, а самото решение - недействително. Ще поясня, ползвайки руския превод, като вероятно най-близък до украинския оригинал.


          Статья 111.
          Президент Украины может быть смещен с поста Верховной Радой Украины в порядке импичмента в случае совершения им государственной измены или
          иного преступления.

          (Съставът не е спазен - ПРЕДИ процедурата по импийчмънт няма заведено никакво формално обвинение към Янукович нито в държавна измяна, нито в друго престъпление. Такова нещо се появи два-три дни по-късно - че "бившият" президент е разследван за убийствата на майдана)

          Вопрос о смещении Президента Украины с поста в порядке импичмента инициируется большинством от конституционного состава Верховной Рады Украины.

          (Също не е факт, въпросът е иницииран от ръководствата на тогавашните опозиционни партии в радата)

          Для проведения расследования Верховная Рада Украины создает специальную временную следственную комиссию, в состав которой включаются специальный прокурор и специальные следователи.

          (Не е спазен - не е създадена такава комисия, в нея не са включени никакви прокурори и следователи)

          Выводы и предложения временной следственной комиссии рассматриваются на заседании Верховной Рады Украины.

          (Не е спазен, няма комисия, няма изводи и предложения)

          При наличии оснований Верховная Рада Украины не менее чем двумя третями от ее конституционного состава принимает решение об обвинении Президента Украины.

          (Не е спазен - не са установени по законов ред налични основания - а именно "държавна измяна или друго престъпление", няма основание за решение на радата)

          Решение о смещении Президента Украины с поста в порядке импичмента принимается Верховной Радой Украины не менее чем тремя
          четвертями от ее конституционного состава после проверки дела Конституционным Судом Украины и получения его заключения в отношении соблюдения конституционной процедуры расследования и рассмотрения дела об импичменте и получения заключения Верховного Суда Украины о том, что деяния, в которых обвиняется Президент Украины, содержат признаки государственной измены или иного преступления.

          (Не е спазен - нищо от предишните ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ процедурни стъпки не е реализирано, не е проверено делото в КС, няма заключение на КС за точното спазване на процедурата. Това изискване подчертава необходимостта от абсолютно строго и точно буквално тълкуване на нормата на чл.111, всяко отклонение от нея, per argumentum a contrario e нарушение на конституцията. Няма заключение на Върховния съд, че деянията, в които е обвинен президентът, съдържат състав на измяна или друго престъпление)


          ОТ

          Динайн, ще те помоля да се въздържаш да нарушаваш форумните правила с обидни намеци и прочее, когато някой не е съгласен с теб:

          1. "Ама подробно и логически, ако си способен" - изказваш съмнение в умствените ми способности ли?

          2. "се вадят присъди дали новата власт е легитимна или не, е просто нелепо" - смяташ всеки противоречащ ти форумец по тази тема за нелеп и глупав?

          3. "явно те разбират разликата между реалност и буквализъм. Както всеки със здрав разум." - смяташ, че всеки противоречащ ти тук му липсва здрав разум, както и достатъчно интелект, за да прави разлика между реалност и буквализъм (не че двете се отнасят едно към друго като ябълки към трактор)

          4. "Такава теза е дотолкова изпразнена от съдържание, че е направо смешна, не си ли съгласен?" - смяташ, че който не е съгласен с теб, е смешен. а после директно го демонстрираш с цитата на Equo


          Обръщам се към форумната администрация с предложение да преосмисли твоята роля на модератор, особено в тази част на форума (в която е най-вероятен сблъсък на мнения), поради нееднократна демонстрация от твоя страна на нетърпимост към чуждото мнение, злоупотреба и заплаха с модераторските права, и честно казано - често - чист тролинг.

          Comment


            Stan написа Виж мнение
            Това ми напомня на сцени от културната революция в Китай - излагане на показ с табелки "аз съм гнида", "аз съм предател"и т.н. Разбира се, всеки, който има поне малко мозък, може да се досети, че подобни действия ще доведат единствено до радикализиране пленените, който следтова ще си отмъщават на попадналите им руснаци без значение, дали последните са виновни или не и така колелото наомразата и насилието ще се върти.
            Тук грешката е моя, забравих да пусна защо е това в крайна сметка.Отговор е на :

            -от 6-та минута
            "На Украине бойцов Беркута поставили на колени и заставили извиняться

            Во Львове радикалы заставили бойцов "Беркута" извиняться. Во время митинга у памятника Тарасу Шевченко 24 февраля около ста молодых людей силой поставили спецназовцев на колени. Похожая акция прошла в Луцке. А в резиденции Виктора Януковича тем временем перебили птиц, похожих на беркутов."

            Comment


              кало написа
              Знам, както нееднократно е демонстрирано тук, че смяташ за тролинг всяко едно несъгласие с теб, но по-спокойно.
              ditto

              Ок, съгласих се - буквата на закона не е спазена.

              ОТ

              1. Изказвам съмнение в юридическите ти способности - откъде да знам, че си юрист? Не те познавам.
              2. Не, смятам тезата за нелепа и глупава.
              3. Същото, смятам че който не разбира разликата между реалност и буквализъм, му липсва здрав разум.
              4. Същото като 2.

              Pehotinec, честит 3-ти март на теб и на всички останали. Само не виждам какво е връзката на празника с темата за Украйна.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

              (Richard III - William Shakespeare)

              Comment


                #298
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                Comment


                  Край една от армейските части в Крим



                  Comment


                    Според мен трудно ще достигнат до някакво смислено и трайно споразумение. Колкото и да не ми се иска, войната трудно ще бъде избегната. Просто защото радикалите и от двете страни са неуправляеми.
                    Тимошенко минаваше за по-умерена, но в сегашната ситуация налива масло в огъня:

                    "Освободеният наскоро от затвора бивш премиер на Украйна Юлия Тимошенко не вярва в успеха на възможните преговори между Киев и Москва. По думите й, Русия иска пълна капитулация на Украйна. В свое видеообръщение Тимошенко изказа мнението си за причините за военната агресия на Русия.
                    „Причината за началото на военната агресия на Русия срещу Украйна е това, че в резултат на нашата Европейска революция ние си извоювахме пълната свобода, отворихме пътя към Европа и отстранихме подчинената на Русия власт на Янукович. Русия не се примири с това. Те сега са решили да си присвоят Украйна със силата на оръжието. Със силата на оръжието да ни направят част от Руската федерация. Сега ни е поставен жесток ултиматум. Те заявиха, че ще прекратят военната агресия само в случай, ако ние заедно върнем Янукович и корумпираната му кървава банда на власт. Този ултиматум по различни причини по никакъв начин не трябва да бъде приеман, аз мисля, че вие разбирате това. Ако Янукович в момента се върне на президентския пост, както иска Русия, то той за броени месеци ще предаде Украйна на състава на Руската федерация чрез фалшив референдум. Русия се стреми в момента със силата на крайната агресия да ни накара напълно да капитулираме“, каза Тимошенко в свое видеообръщение.

                    Бившият премиер на Украйна също заяви, че не вярва в успеха на евентуалните преговори с Русия. „Преговорите между Украйна и Русия днес не могат да бъдат успешни“, смята тя.

                    „Какъв е планът на агресора? Какво той иска да направи в Украйна. Той иска агресивно да нажежи напрежението в Крим и така да създаде паника в Украйна, която да доведе до обявяването на военно положение на нашата територия, а в бъдеще пълна икономическа и финансова дестабилизация и дори до фалит. Агресорът иска стремителен ръст на цените, икономическо, социално и финансово падение на всеки един от вас, на всяко украинско семейство. Това е тяхната цел“, каза още Тимошенко
                    ."

                    Comment


                      Има ли наистина такъв ултиматум?
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

                      (Richard III - William Shakespeare)

                      Comment


                        Вероятно има нещо, защото тя трябваше да ходи на преговори в Москва, защото Путин я приемаше за по-приемлив партньор от сегашните управляващи в Киев.

                        Comment


                          кало написа Виж мнение
                          Край една от армейските части в Крим


                          При тази операция, воено оборудване, коли и външния вид на военнослужещите изглежда достойно. Много красивых фото.
                          (Най-малкото - украинската армия изглежда много по-зле. )
                          Инвестирави милиарди долари в армията започва да дава резултати. И това е много приятено.
                          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                          Comment


                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

                            (Richard III - William Shakespeare)

                            Comment


                              картаген написа Виж мнение
                              Вероятно има нещо, защото тя трябваше да ходи на преговори в Москва, защото Путин я приемаше за по-приемлив партньор от сегашните управляващи в Киев.

                              Те са стари приятели.(Тимошенко и Путин)

                              А после того, как Тимошенко
                              решила подписать новый договор по газу (по е¸ инициативе), который был привязан к цене на нефть,
                              то ей вообще хотели дать Российскую правительственную награду. Но не успели. Она попала в тюрьму.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                              Comment


                                Dinain написа Виж мнение
                                Има ли наистина такъв ултиматум?
                                Dinain- незабравяй че Украйна де-факто си е в предизборна надпревара и предизборната риторика и наддумване е започнало.Има да пускат всякакви декларации и "ултиматоми" за вътрешна употреба.Както отиват нещата голяма част от бившият електорат няма да гласува и борбата ще е основно м/у Майдановци и Тимошенко за "про-западният" електорат.

                                Comment

                                Working...
                                X