Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Comment
-
Госдума предложила Западу переложить санкции на весь депутатский корпус
Тролове
Между другото, Форбс пише, че олигарсите вече продават западните активи и купуват китайски. В прав текст плюят на санкциите.Comment
-
Comment
-
Груб превод:Spellbreaker написаМоже ли превод?
("просрать" е по-силен израз (свързан с отделителните процеси), но съм го превел смислово, не емоционално като "пропилееш"; но наистина се губи)Леонид Кравчук, "Как да пропилееш икономиката и атомното оръжие и пак да те уважават сънародниците"
Леонид Кучма, "Как да пропилееш всичко в държавата и да ти се размине"
Виктор Юшченко, "Как бездарно да пропилееш всичко"
Виктор Янукович, "Как да пропилееш всичко без даже да разбереш"
Алекс Турчинов, "Как окончателно всичко да загубиш и при това, заедно с половината територия"Comment
-
Comment
-
Вече писах тук кои са "вежливите" хора - от две отделни бригади СпН, един отделен полк СпН, плюс новосформираните Сили за специални операции (едни хора, дет се явяват накичени с всичкот онай-модерно оръжие на света, главно без униформи - превзеха първоначално сградата на парламента, после инсценираха атаката й и т.н.). Към тях вече има и бая линейни подразделения и части на руската армия о Южния военен окръг, включително комплекс С-300ПМ и придружаващи го Панцирь-С1, десантно-щурмови части, леки мотострелкови части, артилерия (вкл. реактивна), армейска авиация (Ми-8 и Ми-35М), към разположените части на ЧФ в Крим се присъединиха минимум по един комплекс Бастион и Бал.Четейки горния анализ... и от други места се прокрадват информацийки, че "вежливите" всъщност са разформированите силови отряди "Беркут" + други низвергнати и напъдени от новата власт полицейски и военни. Т.е. украинци, събрани в крим и екипирани от Русия. От където и убедеността на Путин в приказките, че няма руски войски в Крим.Comment
-
Нещата се разгорещяват. Лидер на руски митинг в Одеса е задържан от маскирани мъже(не са полицаи) и е отведен в Киев!
Ако е задържан по заповед на новата власт в Украйна това не е ли нарушение на примирието което е в сила до 21 март?Comment
-
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]Comment
-
Крим ще си бъде руски. Санкции, преговори и прочие ще е само израз на това, което Русия ще плати за Крим.
Имайки скромен опит с украинци, мисля че тъпо и упорито ще искат всичко до последния момент и накрая ще получат нищо.
Точно срещу Керч има едно пристанище - Кавказ. В средата на януари спряха да работят за един ден. Твърдяха, че се провеждат учения. Учения във връзка с олимпиадата. Но пък ако са били полицейски учения, защо не обработваха фериботите? Т.е. защо не са се поставили в реални условия - да търсят терористи/диверсанти/шпиони сред пътници и товари. Но не. Всъщност достъпа до пристанището е бил ограничен и за служителите. Четейки Кало какви и колко са неизвестните военни, може тези учения да не са били случайни.
След като изработи Саакашвили, номера мина и за Украйна (много се съмнявам, че всичко е било импровизация в последния момент). Мога само да се надявам, че ще накарат Путин да плати достатъчно висока цена (обрано казано), която да намали апетита му.Comment
-
Еврокомисарят по въпросите на разширяването и добросъседската политика на ЕС се обяви за приемането на Украйна в Европейския съюз.
http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/03..._ukraina_v_es/
Теперь Крым захочет вернутся назад.
Comment
-
Няма да иска...в началото на кризата и аз мислех че ще е по добре за украинците да влезнат в ЕУ, но си говорих с приятели от там и т еми обясниха ситуацията. Реално почти всичко в източната част (където се намира и индустрията) разботи с или за русия, включая университетите работят по съвместни научни проекти.
В резултат от въпросните разговори вече съм на мнение че от чисто човешка гледна точка би било по-добре рускоезичната част да се присъедини към РФ (известнба още като Мордор). Пък хохоли, бандеровци и всякаква друга сволоч да сърбат каквото са си надробили.Comment

и дано цялата работа се размине мирно и тихо 

Глупости на търкалета е това премирие , раздухани от СМИ
Comment