Гай Юлий Цезар написа
В такъв случей извинявай княже!Не съм те разбрал правилно! :1087:
Срахотен въпрос!IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS сега ме накара да се замисля! :sm186:
Значи
бях чел в този форум някъде че военният гений на Цезар е митологема и че той не е бил гениален военначалник!
Преди да оспоря това обаче имам да кажа друго.Детството на Цезар минава в борбите за власт между Гай Марий и Луций Корнелий Сула.Накрая печели Сула!Цезар се бие като редови войник в Азия тогава.След смъртта на Сула той се връща в Рим за да се издигне.Избран е за квестор на Южна Испания.Благодарение на Крас той става курулен едил.Взема на заем пари от Крас и организира гладиаторски игри.Печели много.Издига се до понтифекс-жрец.През 62г.пр.Хр.Цезар става претор и заминава за Южна Испания като се надява да събере достатъчно пари и слава.През 60г.пр.Хр.Цезар,Помпей и Крас създават триумвират.
Личи си че Цезар иска власта но се домогва до нея като обикновен сенатор.Тва е първата причина да го възхвалявам! Да отидем военният му гений.
Бибракте,Галия-март 58г.пр.Хр.---победа над хелветите!
Галия-няколко седмици по късно---победа над германите на Ариовист!
Галия-няколко месеца по късно---победи над белгите и победа над нервиите!
Северна Галия-година по късно---морска победа над винетите!
Алезия,Галия-54г.пр.Хр.---победа над Версенжеторикс!
Дирахий,Епир-неизв.г.пр.Хр---победа над Помпей!
Александрия,Египет-неизв.г.пр.Хр.---победа над Птолемей!
Тапс,Северна Африка-46г.пр.Хр.---победа над цар Юба!
Селището Мунда,Южна Испания-март 45г.пр.Хр.---победа над синовете на Помпей!
Това са най славните му победи подредени хронологично!Този който твърди че военният му гений е митологема и легенда греши!Именно военният му гений е втората причина да го възхвалям! Дано да съм отговорил изчерпателно. :rock: :rock: :rock:
Срахотен въпрос!IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS сега ме накара да се замисля! :sm186:
Значи
бях чел в този форум някъде че военният гений на Цезар е митологема и че той не е бил гениален военначалник!
Преди да оспоря това обаче имам да кажа друго.Детството на Цезар минава в борбите за власт между Гай Марий и Луций Корнелий Сула.Накрая печели Сула!Цезар се бие като редови войник в Азия тогава.След смъртта на Сула той се връща в Рим за да се издигне.Избран е за квестор на Южна Испания.Благодарение на Крас той става курулен едил.Взема на заем пари от Крас и организира гладиаторски игри.Печели много.Издига се до понтифекс-жрец.През 62г.пр.Хр.Цезар става претор и заминава за Южна Испания като се надява да събере достатъчно пари и слава.През 60г.пр.Хр.Цезар,Помпей и Крас създават триумвират.
Личи си че Цезар иска власта но се домогва до нея като обикновен сенатор.Тва е първата причина да го възхвалявам! Да отидем военният му гений.
Бибракте,Галия-март 58г.пр.Хр.---победа над хелветите!
Галия-няколко седмици по късно---победа над германите на Ариовист!
Галия-няколко месеца по късно---победи над белгите и победа над нервиите!
Северна Галия-година по късно---морска победа над винетите!
Алезия,Галия-54г.пр.Хр.---победа над Версенжеторикс!
Дирахий,Епир-неизв.г.пр.Хр---победа над Помпей!
Александрия,Египет-неизв.г.пр.Хр.---победа над Птолемей!
Тапс,Северна Африка-46г.пр.Хр.---победа над цар Юба!
Селището Мунда,Южна Испания-март 45г.пр.Хр.---победа над синовете на Помпей!
Това са най славните му победи подредени хронологично!Този който твърди че военният му гений е митологема и легенда греши!Именно военният му гений е втората причина да го възхвалям! Дано да съм отговорил изчерпателно. :rock: :rock: :rock:
Comment