Гоги три месеца мухите по тавана ли зяпа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откриха единствения самолетоносач на нацистка Германия
Collapse
X
-
Ха стилът ми какъв бил, че аз какво съм виновен че германците кораби не могат да строят?Но ако чак толкова много ви дразни събирате се тамс още някой дето мрънкаше, пишете до администрацията и те ме затриват като потребител, иначе ако продължавате то ще ме принудите аз дас е оплача че се заяждате тенденциозно. и доктрината няма нищо общо със сквернат мореходност и това че корабът прилича на лайнер.
ПРотив да ги сравним нямам (ако и Цепелин с тези оръдия доктринално да отговаря на Лексинктън и Акаги в първонмачалните им вариации, само дето те са близо двойно по-големи и могат да си го позволят) но един въпрос: с качеството на самолетите или без? Ако броим и самолетите просто сравнението ще е безсмислено предвид че два от корабит еведнага отпадат от него, пък и ще трябва да се уточнява през коя година става действието.
Относно доктрината на белите хора, част от които са жълти, хубаво, постигат определени успехи в началото, обаче се имат и огромни пропуски в доктрината а ако се погледне глобално се виждат и фрапиращи глупости в развитието на флота, най-очеизваден пример "3-тото най-ненужно нещо на планетата", тъй че успехите аз бих ги отдел на личностните качества на даден командващ а не на общата доктрина. това си е ИМХО естественно.
Imperial написаГоги три месеца мухите по тавана ли зяпа.
Comment
-
:clown: Споко, Гога, и не се пали. Ако употребяваш по-малко така характерните за теб изрази дискусията би станала пример за етичност :sm100:
По въпроса за самолетоносачите. Теоремата доказана от ВСВ гласи - самолетоносача е толкова добър колкото е неговата авиогрупа. По тези критерии е ясно. Сега за платформите - предлагам да сравним именно написаните от мен кораби защото те са замислени и строени като самолетоносачи. А не Акаги, Лекцингтън, Глориес, Зайдлиц и Беарн. Там е другата игра.
А третото най-ненужно нещо би испотило и най-нужния Венгард така че това е друга тема. Да не говорим за КГ5. :sm113: :sm113: :sm113:Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Сейлър Малан написаИма резон в това, ама за какво да се набутват немците за самолетоносач"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Odzava написаПо въпроса за самолетоносачите. Теоремата доказана от ВСВ гласи - самолетоносача е толкова добър колкото е неговата авиогрупа. По тези критерии е ясно.
2.Япония
3.Всички останали
????
Odzava написаСега за платформите - предлагам да сравним именно написаните от мен кораби защото те са замислени и строени като самолетоносачи.
Арк Роял е ИМХО No1 защото
най-добра защита
най-силно ПВО
най-висока мореходност
за предимство в катапулти и дължина на полетната палуба не съм 100% сигурен а точно сега трябва да търча до един завод да приемам готова продукция и няма време да проверявам.
Comment
-
Хм, немците имат положителния опит от рейдерството на спомагателния крайцер Волф 1916 г., така че "Граф Цепелин" може би е повлиян и от този факт. Аз не съм съвсем съгласен с едностранчивото развитие. така се фокусирате върху деструктивната част от бойните действия. Но войната на море предполага прекъсването на вражеските и защитата на собствените комуникации. Нещо което с така предложения вариант няма как да стане.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
von Danitz написаИ още нещо, от 1942 година германците разработват една идея, която май после става руска, за авионосни кръстосвачи - подрбности тукКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Подобни хибриди имат "някакво" макар и ограничено използване на теория. На практика щяха не да са силни рейдери а да са слаби самолетоносачи в авионосния бой и слаби линкори в артилерийския. Историята показва, че удачно са използвани специализираните кораби по предназначение, когато са малко и универсалните - когато са много.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Това е така, но германците са замисляли просто трета вълна рейдери и са се опитвали да я поставят на качествено ново ниво. Постави се на тяхно място, не на трибуната на историята. А технически, наистина не знам, ако е било трудно да се излети, са щели да го закъсат, но пък са мислили по въпроса
Comment
-
von Danitz написаТова е така, но германците са замисляли просто трета вълна рейдери и са се опитвали да я поставят на качествено ново ниво. Постави се на тяхно място, не на трибуната на историята. А технически, наистина не знам, ако е било трудно да се излети, са щели да го закъсат, но пък са мислили по въпроса
А за това какви трудности биха имали пилотите: Морякът предполагам има предвид руските недомислици на тема авианосен крайцер.
Но също така може да се видят първите вариации на тема "Фюриъс", съвсем не случайное преустройван толкова пъти този кораб.
Comment
Comment