von Danitz написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откриха единствения самолетоносач на нацистка Германия
Collapse
X
-
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
-
Odzava написаЕдва ли е необходимо АЗ да се поставям на тяхно място. Редер и Дьониц ( ) са искали да създадат балансиран флот, но им е трябвало време до 1948 г. Не зная кой щеше да ги остави до тогава, но все пак. Тогава Райха е можел да се опита да съперничи с Британия и/или САЩ. Дори да предположим, че Япония няма да се намеси в първите 1-2 години.
Comment
-
Odzava написаГога, Гога, не само броят, а и съотношението на корабите е важно. Въпросът е че имайки достатъчен брой може да проведеш смислени бойни действия. А не да пращаш два линкора срещу Японския флот, примерно.
Та германците какво са смятали да имат през 48 е едно на ръка, ама какво са щели да имат техните съседи/противници защо никой не отчита?
von Danitz написав тази секция съм свикнал да ми обясняват как като нямаш военноморско господство, не си струва да се бориш за него
На мене лично схемата Кондор-У-бот много ми се нрави, но е въведена късно.
Comment
-
von Danitz написав тази секция съм свикнал да ми обясняват как като нямаш военноморско господство, не си струва да се бориш за него
Гога, така е - никой не е говорил за британската програма. Не се съмнявам, че тя щеше да е адекватен отговор на немската. МАкар да се съмнявам Худ да доживее 1948 г. Но идеята е, че вторият по сила и балансиран флот при определени условия има шанс да се боси с първия. Небалансирания и/или малък флот може да загине достойно, по-често - недостойно.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Хъм. Германия не пиртежава досаттъчон ресурси да реши континенталните си проблеми... колкото и да се напъва, не би могла едновременно с това недорешение да получи нещо повече от недостатъци ако се опита да бъде в нужната степен и морсска сила. По-скоро за нея е бил пиремлив именно "евтиния" и асиметричен вариант - подводници и морска авиация. Или дори по-разумният вариант - да се набави това, което липсва с политически и дипломатически дейстивя. Когато се налага да воюваш с морска сила, а самият ти си континентална такава (или по-скоро се готвиш да станеш континентална сила отново) ти е необходим съюзник - морска сила. Но не такъв, който е от другата страна на земното кълбо.
А авионосни рейдери... хъм, Германия май така и не постига нещо особено с надводните си рейдери.
Comment
-
Odzava написаАаааа....как така не си струва. Като не си струва - никакво воюване. Иначе става геноцид на собствената армия.
Гога, така е - никой не е говорил за британската програма. Не се съмнявам, че тя щеше да е адекватен отговор на немската. МАкар да се съмнявам Худ да доживее 1948 г. Но идеята е, че вторият по сила и балансиран флот при определени условия има шанс да се боси с първия. Небалансирания и/или малък флот може да загине достойно, по-често - недостойно.
А кое точно на Британската н еби било адекватно на Германскаат?
Дори на книга, без да броим че британсците са имали капацитет да осъществят своята а германците не.
Comment
-
Ок, тогава подводниците и морската авиация са малко по-добър вариант от гледна точка на изразходваните средства. Във всеки случай по-добър от опита дасе изгради силен и балансиран флот, когато се предполага, че политичесикят път ще включва война с Великобритания, комбинирана с континентална война.
Comment
-
Всъщност схема Кондор-подводница е в началото на войната. А за напъна на Германия да строи боен флот, вижте аз не съм защитник на този напън. По просто щеше да е да вземат Френския и Италианския и в топлото и слънчево Средиземноморие да си усигурят едно безметожно съществуване.
А, иначе, наистина посочих тези рейдери, защото са интересни като проект, а и показват продължението на още една "диспропорционална" идея. Иначе застъпник на рейдерите, знаете е бил Редер
Comment
-
von Danitz написаВсъщност схема Кондор-подводница е в началото на войната. А за напъна на Германия да строи боен флот, вижте аз не съм защитник на този напън. По просто щеше да е да вземат Френския и Италианския и в топлото и слънчево Средиземноморие да си усигурят едно безметожно съществуване.
А, иначе, наистина посочих тези рейдери, защото са интересни като проект, а и показват продължението на още една "диспропорционална" идея. Иначе застъпник на рейдерите, знаете е бил РедерКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Трофейни кораби, пфу, да ви прави впечатление че трофейни кораби изключително рядко се използуват за бойна служба?, общо взето случаите (ако изключим японците които са извращенци) са само два: след ПСВ разни изпаднали държави използват некой леки германски и АВ кораби, след ВСВ пак изпаднали държави използват Германски и Италиански (Новоросийск е изключителен пример на извратеност) но общо взето никоя читава държава не ползва трофейни кораби, просто са прекомерно голямо бреме, прекомерно голямо.
gollum написаОк, тогава подводниците и морската авиация са малко по-добър вариант от гледна точка на изразходваните средства. Във всеки случай по-добър от опита дасе изгради силен и балансиран флот, когато се предполага, че политичесикят път ще включва война с Великобритания, комбинирана с континентална война.
Comment
-
Gogi написаТова ще е интересно, но има ли кавички около думата "предимства" ? просто питам
А щях да забравя - ОФТОПИК
ПП Поздрави от Варна, представителите на нежния пол са зашеметяващи."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаПП Поздрави от Варна, представителите на нежния пол са зашеметяващи.
Поздрави колега току що открихте топлата водаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment