Съобщение

Collapse
No announcement yet.

MYTHBUSTER

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Odzava написа Виж мнение
    Самият "Ямато на 27 възела (максимална скорост) имал далечина на плаване от около 7000 мили.
    .
    Towа ми се видя съмнително и проверих, проектната е 7200 но при 16 възела, силно ме съмнява при 27 да покаже пак толкова. Това от анатомито, пак там дават 62.7 т на час при пълен ход, това дава към 2713 мили при пълен ход от 27 възела.

Comment

Гога, Венгард имал силна вибрация и не можел да даде повече от 29.5 възла. Променяли са му витлата с 5 лопатни и т.н., но като цяло решили да не го модернизират, тъй като след войната по-големи скорости не са необходими. Прочетох го в Дълин и Гарцке
      П.В.

Comment

De Ruyeter написа Виж мнение
        Гога, Венгард имал силна вибрация и не можел да даде повече от 29.5 възла. Променяли са му витлата с 5 лопатни и т.н., но като цяло решили да не го модернизират, тъй като след войната по-големи скорости не са необходими. Прочетох го в Дълин и Гарцке
        Mоже,но на коя страница го пише?

Проверих, на 299, само дето там пише нещо съвсем различно, че са сменени само вътрешните винтова на 5 лопатли , и че било желателнода се избягва плаване с 156 оборота (предполагам заради резонанс). За скорост анищо не пише, или поне не в този раздел, а на изпитания си е дал 31.57 стандартно и 30.38 при пълно водоизместване.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
          На моменти прекаляваш ........ Ако имаш аргументи който дапротивостоят на моите, моля покажи ги, иначе само на емоции няма кого да впечатлиш.
          Опазил ме Който трябва да искам да впечатлявам някого. Намерил се кой да ми каже, че прекалявам ... видиш ли.
          Иначе няма какво да давам аргументи. Който иска спокойно може да си прочете кога са произведени цевите на оръдията на Венгард(1912), които по времето когато са монтирани на кораба са с изстрелян почти половин ресурс(150 от 335 изстрела) защото преди това са стояли на Уорспайт известно време. Пак всеки който попадне на ДК Браун може да открие, че куполите на тая огромна, безмислена, негодна за нищо и несвършила за 2 пенса работа показуха наречена Венгард са сериозно предялквани защото са от каквото имало в склада.

..............

Mоряко, интересно е да те чете човек, но хайде да не минаваме на лични нападки.
          Одзава

OK Oдзава. Сега ще му пиша едно ЛС да си го понапсувам персонално ако реша, че имам желание, да го псувам. Мене не ми пречи че човека не умее да спори и нещата с които не е съгласен са "простотии"(че и няма проблем да отправя чисто лични нападки, за каквито на мене ми се карат). А до тогава ще "прекалявам с простотиите" понеже това явно толкоз дразни лицето ГГ, че чак ми стана забавно.
          Last edited by Sailor_Malan; 03-09-2008, 01:36.
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Корпусът и защитата на Венгард са добри, следват английска практика, установена от времето на КГV, ПТЗ-т не е пробвано но едва ли е много по-добро ото това на КГV. единствената икономия която прават англичатните е от оръдейните кули, но те не са с лоша бронепробиваемост. Да, дизейнът им е стар, но биха свършили работа срещу всеки кораб.
            П.В.

Comment

.... Да, дизейнът им е стар, но биха свършили работа срещу всеки кораб.
              Наистина ли срещу ВСЕКИ кораб ?
              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа Виж мнение
                Наистина ли срещу ВСЕКИ кораб ?
                E подводниците кой ги брои за кораби?
                а иначе както му писах и скайпа на Моракя- по една случайност британските 15" имат по-голям ресурс на цевта от този на неговите любими 16/50 (335 срещу 290) нищо че са по-старички, апропо оръдията се ремонтират ако не знае-, а след ВСВ е имало достатъчно много свободни цеви та да му ги сменят колкото си пъти посиакт, ако поискат..

Това наистина е последно предупреждение преди да заключа темата. Таблетки няма да предписвам.
                Одзава
                Last edited by Odzava; 04-09-2008, 08:35.

Comment

Корпусът и защитата на Венгард са добри, следват английска практика, установена от времето на КГV, ПТЗ-т не е пробвано но едва ли е много по-добро ото това на КГV. единствената икономия която прават англичатните е от оръдейните кули, но те не са с лоша бронепробиваемост. Да, дизейнът им е стар, но биха свършили работа срещу всеки кораб.
                  Нали не предлагаш да го замерят с кулите?

а след ВСВ е имало достатъчно много свободни цеви
                  Наистина ли? И откъде са щели да ги вземат имайки предвид, що нещо е накълцано в периода 1946-1948? Ааа забравих, пред имперския военен музей има две, значи е трябвало да изкопаят още 6. Имайки предвид щетите нанесени на страната от германците, новото производство изглежда особено "подходяща опция"

а това че на тебе не ти харесва и че ФАКТИТЕ те хвърлят в ступор
                  Кога те назначиха за последна инстанция и за съобщител на чистите, единствени и неподправени факти, та си позволяваш да ми пишеш по тоя начин?

апропо оръдията се ремонтират
                  Цевите ли? И това в държава на ръба на банкрута с огромен брой хора останали без дом и работа заради германците? Явно е кой има нужда от таблетки, дано ти предпишат качествени.

а не с това кой повече простацина може да генерира
                  Е в тая област даже не смея да се сравнявам с тебе, много по-назад съм.
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

У, най-накрая и аз ще ползвам червено. Кхм, кхм ...Дръжте се прилично, любезно и учтиво, да не посещаваме банята!

И просто не знам как от плаване на пределна скорост неусетно минахте на дула за оръдия. И къде е тук мита? Британската скорост или британските оръдия?

Comment

von Danitz написа Виж мнение
                      У, най-накрая и аз ще ползвам червено. Кхм, кхм ...Дръжте се прилично, любезно и учтиво, да не посещаваме банята!

И просто не знам как от плаване на пределна скорост неусетно минахте на дула за оръдия. И къде е тук мита? Британската скорост или британските оръдия?
                      Само от любопитство, какво се очаква да правим в банята
                      Иначе мита е и в британските оръдия и в британската скорост и в това, че британците умеят да строят кораби дето могат да плават на големи разстояния(а виж голямата им непроверена фукня дето идва след шестия пинт, определено не е мит) и ако щеш и в това, че британците след лорд Нелсън могат да бият противник в морска битка, ако съотношението не е 10:1 в тяхна полза и нямат пълно въздушно превъзходтво в радиус от поне 50 морски мили(всъщност в последния случай малко се заяждам)
                      Last edited by von Danitz; 04-09-2008, 00:41.

Comment

Моряко, много се плезиш, а и наистина да обобщаваш така за Старата лейди не ми се струва редно, особено като чета твоя подпис под постовете ти. Но както и да е, не е лично. Спрете с този тон, дайте повече подробности и всичко ОК. Иначе, КРИЛЕ ви остава, ако там ви търпят да си викате: "Ооо, 300мм брониране на главната кула при 25 градуса наляво скос, не мога да го преживея, при тая скорост и при тази противоминна защита...".

Comment

von Danitz написа Виж мнение
                          Моряко, много се плезиш, а и наистина да обобщаваш така за Старата лейди не ми се струва редно, особено като чета твоя подпис под постовете ти. Но както и да е, не е лично. Спрете с този тон, дайте повече подробности и всичко ОК. Иначе, КРИЛЕ ви остава, ако там ви търпят да си викате: "Ооо, 300мм брониране на главната кула при 25 градуса наляво скос, не мога да го преживея, при тая скорост и при тази противоминна защита...".

A не ме разбирай погрешно. Уважавам старата дама, още повече обитавам нейния остров 6-7 месеца в годината. Ама като се изхвърля местния народ, какво да направя? При това без реално да е проверено на практика изхвърлянето му. А що се касае до подписа, и без друго мислех да го сменям с някоя по-жизнена песенчица, сега таман я издирвам.

P.s. Сега май по-бива подписа. Нека да са две живи песенчици. Ако противоречим на някое правило, оставете ми Янки Дудъл(първия текст)

Comment

Всъщност мита за далекоплаващите британски кораби води началото си от края на 19-ти век, когато започват да се строят бронепалубните крайцери ²²² ранг. Тъй като те трябвало да обсллужват морските станции в колониите и да патрулират по комуникациите (заено с броненосните) трябвало да имат "голям запас" от гориво. Според различните проекти някога имали, друг път - не.
                            Що се касае до линкорите самите кораби икога не са замисляни като "бегачи" на дълги разстояния. До ВСВ Британия се е опирала на своята мрежа от колониални морски станции и военноморски бази по целия свят. Считало се е, че те дават възможност за достатъчна оперативност на тежките кораби, но както се е видяло през ВСВ - не е така. Самите британски линкори рядко са имали далечина на плаване повече от 4000 мили. И причина за това е била пак мрежата от бази.

Още веднъж да напомня, че дори моето търпение не е безкрайно. Ако и тук си мерите ... познанията по начин, който не се толерира от правилата ще се разделим с темата.
                            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                            X