Gaden Gogi написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Мне, в случаят сайта е много хубав и таргет групата са професионални и любители пилоти. Хвърлете едно око на раздела с тестове - много са хубави и се научават нови неща. Но Голъм е прав - всичко е въпрос на вкус.
-
М-да, Виктор няма място там, ама явно журналист дето го е правял толкова и разбира и не е чувал за Валиант. асимитричното фока също какъв го чини там? явно някой просто генерира страниц с класации
Leave a comment:
-
То е ясно, че естетиката е въпрос на вкус (и контекст), но аз не съм съгласен с тази класация. Да речем, "Гоблинът" е много красив, според мен. Или пък британския бомбер на седма позиция. От друга страна, лесно могат ад се съставят двадесет такива класации, всяка съдържаща различни самолетиЕдинадестте най-грозни самолета строени някога:
.
Leave a comment:
-
Единадестте най-грозни самолета строени някога:
http://www.boldmethod.com/blog/lists...ft-ever-built/
Leave a comment:
-
Противоречието в случая не е свързано с теоретичните възможности, а с фактическите обстоятелства. Джапанките влачат кабеляк към външното захранване, а не към бордовото. Разбира се, че съществува теоретична възможност да се смени батерията, стига да са налице необходимите знания, умения и резервни части. Обслужването на ЗУР (да не говорим за модифицирането) не е като да лепиш лаптопи със скоч за пусковата.bsb написа Виж мнениеПротиворечие не виждам.
Колкото до самата батерия, днес за пари може да се купи всичко, с всякакви характеристики. Но с подръчни материали едва ли ще се впишеш в необходимата геометрия, все пак ЗУР са много плътно опаковани. Особено преносимите.
Leave a comment:
-
Противоречие не виждам. Докато не знаем за какво служи бордовият захранващ източник, не знаем и дали може да се замени. Моето предположение е, че големият ток е необходим за бързото развъртане на жироскопите, а след това, за работата на електрониката и актуаторите, не е нужен. В такъв случай, поне теоретично, е възможно първоначално да се осигури ток от външен източник, а по време на полет да се ползва сменена батерия в самата ракета.Кухулин написа Виж мнениеInternationalLaw написа
бяха сменяли акумулаторите с такива от лаптопи
Википедия написа
бортового источника питания

Leave a comment:
-
InternationalLaw написа Виж мнениебяха сменяли акумулаторите с такива от лаптопиВикипедия написабортового источника питания
Leave a comment:
-
Мхм, ами щом от 2001ва насам няма един потвърден пуск на стингер в афган..
Leave a comment:
-
В Сирия талибаните бяха сменяли акумулаторите с такива от лаптопи, сега се сетих... на някакви Стрели и се кълняха, че бачкат имаше и тестове.
Ама можеи за друго да говорите, не ги разбирам много.
стъпка по стъпка
Last edited by InternationalLaw; 24-03-2016, 20:01.
Leave a comment:
-
Ампульная батареяbsb написа Виж мнениеИли други възли и агрегати имат ограничен срок на годност?
Leave a comment:
-
За какъв срок на годност на ракетите става дума? От време на време попадам на такова нещо. Да не би да е на контейнера с газ, който служи за охлаждане на инфрачервения приемник? В Уикипедия пише "To fire the missile, a BCU (Battery Coolant Unit) is inserted into the handguard. This shoots a stream of argon gas into the system, as well as a chemical energy charge that enables the acquisition indicators and missile to get power. The batteries are somewhat sensitive to abuse, with a limited amount of gas. Over time, and without proper maintenance, they can become unserviceable." И двете ми се струват лесно заменими при необходимост от импровизация.
Или други възли и агрегати имат ограничен срок на годност?
Leave a comment:
-
"На талибаните им се намира тук там все още някой стингър"
Стингърите вече са с отдавна изтекъл срок на годност, по вероятно да имат я нещо пакистанско и/или китайско в ограничени количества.
"само отчаяни биха летели със самолет с перка над Афганистан"
Ми те хеликоптерите май имаха витла, само рибите имат перки
"Глупости на търкалета. Идеалният самолет за тренировка на ПВО, състоящо се от картечници, за 23-мм оръдия вече е твърде мизерна цел..."
Мхм, то по тая твойта логика бойните хеликоптери трябваше да падат като круши ..
Става въпрос за два броя доста модернизирани OV-10 ясно е, че няма да го съживяват или да произвеждат нови.
Тук заигравката е, че на SOCOM им се иска за в бъдеще да имат леки витлови машини за това с използването на OV-10 сега искат да докажат концепцията.
"И такъв ще си остане това недоразумение "
А тва що така. Тоя самолет не е бил мислен никога за боен сигурно си чел брошури.
Leave a comment:
-
-
И на мен този самолет ми изглежда като отговор на въпрос който никой не е задавал.кало написа Виж мнениеИ такъв ще си остане това недоразумение
.
Leave a comment:
Leave a comment: